Vai pienācis laiks krāsot un iekārtot bērnistabu?

No supervaroņu sarkanā līdz princešu rozā un no jūras zilā līdz saules dzeltenajam – variāciju ir nebeidzami daudz! Dažreiz vecāku lielākais izaicinājums ir izvēlēties toni, kas piemērots visai istabai, vai atrast pareizo līdzsvaru starp dažādām krāsām. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kā efektīvi izmantot krāsas, lai istaba kļūtu par mazā piedzīvojumu meklētāja mīļāko vietu mājā?

Nenotverami sapņi, debesis un ūdeņu plašums – sākam ar zilo
Nav iespējams kļūdīties, bērnistabā lietojot gaiši zilu krāsu!

 

Gaiši zilie toņi simbolizē:

  • veselību;
  • mieru;
  • sapratni;
  • maigumu.

Ar tādiem papildu toņiem kā balta un maigi zila varat iegūt mierīgu jūras piekrastes sajūtu, savukārt kopā ar spilgti zaļas vai dzeltenas krāsas blokiem istaba kļūs enerģiskāka. Zilā krāsa ir labs sākums, lai pielāgotu istabu bērna personībai.

 


50 rozā nokrāsas
No pelēcīga pasteļtoņa līdz košai fuksijas krāsai — rozā vienmēr ir bijusi iecienīta krāsa meiteņu istabās. Taču tās popularitāte nenozīmē, ka vairs nav unikālu veidu šīs krāsas pielietošanai. Papildinot vienkrāsainu sienu ar svītrām tādos maigos toņos kā lavandas vai dūmu pelēkā, ir viegli šai klasiskajai krāsai piešķirt mūsdienīgus akcentus un atsvaidzināt mazās princeses istabas interjeru.

 


Radoši balts skandināvu stila piekritējiem


Koša, svaiga un daudzpusīga, jo:

  • balts piestāv it visam;
  • baltā krāsa simbolizē mieru, prieku un laimes izjūtu;
  • balta siena var būt ideāls fons, lai izceltu akcenta krāsas un īpašus dizaina elementus.

 

Gaišas, vienkrāsainas sienas noderēs mākslinieciskiem bērniem – izmantojot viegli kopjamu un mazgājamu krāsu, piemēram, Sadolin EasyCare, liels un balts laukums kļūst par brīnišķīgu “audeklu”, uz kura bērni var izpaust savas radošās personības un realizēt ašās idejas. Sadolin EasyCare krāsai piemīt hidrofobas īpašības – tās sastāvā esošais vasks aizkavē mitruma iesūkšanos sienas virsmā. Ja sienai tiktu uzliets šķidrums, tas nevis “pieliptu” un iesūktos, kā pieredzēts ar parastajām krāsām, bet vienkārši notecētu lejā, tādā veidā atvieglojot sienu tīrīšanu.

Reklāma
Reklāma

 


Sadolin EasyCare krāsa ir matēta – tas nozīmē, ka:

  • ar šo krāsu apstrādātajām sienām nebūs spīduma;
  • tas palīdzēs radīt mājīgu un siltu atmosfēru.

Ja jums ir neitrālas krāsas siena un trūkst laika vai līdzekļu, varat ātri un vienkārši radīt oriģinālu telpas iekārtojumu ar dažādu rakstu un elementu palīdzību.

 

Nav noslēpums, ka radošas rotaļas un nozīmīgi zinātniskie eksperimenti bērnistabā dažkārt var būt redzami arī uz sienām. Taču nav grūti piedot šādas palaidnības, ja sienām izmantota viegli kopjama un mazgājama krāsa.


Mūsu mājās saule nenoriet
Ielaidiet bērnistabā saules starus, izmantojot dzeltenās krāsas pārklājumu. Tā ir lieliski piemērota jebkuras telpas paspilgtināšanai. 


Dzeltenā krāsa:

  • radīs dzīvespriecīgu noskaņu;
  • ieviesīs mājīgumu un siltuma izjūtu arī drūmās telpās;
  • palīdzēs koncentrēties uzdevumu izpildei, savukārt apvienojumā ar koka brūnajiem toņiem dzeltenā krāsa pārvērtīs istabu par īstu miera un labsajūtas ostu.

Istabās, kas ieturētas citos, piemēram, zilos, zaļganos vai brūnos toņos, dzeltenā krāsa var kļūt par izteiksmīgiem akcentiem – pietiek tikai ar dažiem košas krāsas laukumiem uz mēbelēm, lai atspoguļotu bērna saulaino personību.

 


Pārdomāta materiāla izvēle

Tāpat kā meklējot istabai piemērotākās mēbeles, arī krāsa būtu jāizvēlas, izvērtējot tās priekšrocības. Nav noslēpums, ka radošas rotaļas un nozīmīgi zinātniskie eksperimenti bērnistabā dažkārt var būt redzami arī uz sienām. Taču nav grūti piedot šādas palaidnības, ja sienām izmantota viegli kopjama un mazgājama krāsa.

 

Visskaistākā istaba laimīgai bērnībai
Ja vēlaties pārkrāsot bērnistabu vai papildināt jau esošo krāsojumu, bet neesat īsti droši, kas izskatīsies patiešām labi, ienāciet Sadolin mājaslapā www.sadolin.lv un apskatiet dažādas radošas idejas, kā arī vērtīgus ieteikumus efektīvākam darbam. Lai jūsu bērnam būtu istaba, kur fantāzijas pārvēršas realitātē!