Kur izmest veco fēnu?

Ik pa laikam gadās, kad savu dzīvi beidz kāda no sadzīves elektronikas ierīcēm - tējkanna, fēns, gludeklis vai tosteris. Kā zināms, tos nedrīkst izmest sadzīves atkritumu konteinerā. Kur tad to izmest? 

Vecos fenus, gludekļus un citu sadzīves elektroniku drīkst izmest tikai tam paredzētās vietās!

FOTO: Shutterstock.com

Vecos fenus, gludekļus un citu sadzīves elektroniku drīkst izmest tikai tam paredzētās vietās!

Katrai apdzīvotai vietai, katrai pilsētai ir savs atkritumu apsaimniekotājs, ar kuru var sazināties, lai noskaidrotu, kur un kā iespējams nodot nolietoto elektropreci. 

Lielisku palīgu ir izstrādājis Latvijas Zaļais Punkts - Kur izmest atkritumus?

 

Šajā vietnē ir iespējams izvēlēties nodošanai paredzēto atkritumu kategoriju, piemēram, baterijas, elektropreces, lampas un spuldzes u.c., tādējādi atlasot vietas, kur attiecīgos priekšmetus nodot. 

 

 Ja elektrotehnika netiek nodota otrreizējai pārstrādei, nokļūstot apkārtējā vidē, tā rada toksisku piesārņojumu.

 

Reklāma
Reklāma

Jau vairāk kā gadu īpašas vietas, kur nodot mazās sadzīves elektropreces, ir RIMI veikalos visā Latvijā. 

 

Specializētajos zaļajos konteineros ikviens var atstāt sev nevajadzīgās elektroierīces un izlietotās baterijas, lai tālāk elektrotehnika tiktu utilizēta dabai un cilvēkiem draudzīgā veidā. Šie konteineri tiks regulāri iztukšoti un to saturs tiks nodots otrreizējai pārstrādei. Ja elektrotehnika netiek nodota otrreizējai pārstrādei, nokļūstot apkārtējā vidē, tā rada toksisku piesārņojumu. Elektroiekārtas satur virkni bīstamu ķīmisku vielu, piemēram, svinu, kadmiju, alvu, dzīvsudrabu u.c.