Vasarīgs un veselīgs kārtainais deserts ar sezonas ogām

Šovasar pirmo reizi norisinājās brīvdienu nometne MIJA, kuras laikā bloga “Ir.bene” autore Karlīna Latsone dalībnieces iepazīstināja ar Latvijas bagātīgo superproduktu pasauli un praktiskiem piemēriem ilustrēja, kā pagatavot vasarīgus saldos ēdienus no veselīgām pašmāju izejvielām. Viena no receptēm – kārtainais deserts – viegls un vasarīgs!

foto autore: Annija Ence.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

foto autore: Annija Ence.

 

“Latvija var lepoties ar dabīgiem un uzturvielām bagātiem superproduktiem. Vairums zina par godži ogām vai čia sēklām, tomēr mūsu platuma grādos ir vairāki uzturvērtības ziņā līdzvērtīgi produkti. Teiksim, kaņepju sēklas satur daudz olbaltumvielu, nepiesātināto taukskābju un vērtīgo vitamīnu E skaistai ādai, veselīgiem matiem un nagiem. Savukārt rudzu klijas bagātas ar B grupas vitamīniem, kas atbild par veselu nervu sistēmu, un šķiedrvielām, kas rada sāta izjūtu un pozitīvi ietekmē vielmaiņu. Šie produkti nāk no mūsu zemes un ir draudzīgāki maciņam,” saka K. Latsone. “Vasara un rudens ir īstais laiks, lai smeltu no Latvijas dabas labāko un izmēģinātu jaunas, veselīgas receptes.”

 

Mijas kārtainais deserts divām personām
100g bezpiedevu biezpiena
40g Graci mušļa “Vieglais” vai “Tievais”
sauja sezonas ogu (upeņu, zemeņu, aveņu, melleņu vai jāņogu)
sauja lobītu kaņepju
1 tējk. rudzu kliju
1 tējk. dievkociņa sīrupa 

Glītās stikla burciņās vai glāzēs kārtās liek biezpienu, kas sajaukts ar rudzu klijām un dievkociņa sīrupu, ber virsū no dabīgām izejvielām Latvijā ražoto musli Graci, izkārto ogas. Dekorē ar ogām vai ziediem, piemēram, rudzupuķēm vai mežrozītēm.

Reklāma
Reklāma

Veseli ēduši!

 

Sastāvdaļas