Šodien nāc uz Tēva dienas festivāla 2017 koncertu! Uzstāsies Iļģi, jaunie bundzinieki, leļļu teātris un vēl, un vēl!

Par godu Tēva dienai, ko Latvijā oficiāli atzīmē septembra otrajā svētdienā, Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” jau piekto gadu Rīgā rīko Tēva dienas festivālu. 2017. gada Tēva dienas festivāls norisināsies 9. septembrī no plkst. 12.00 līdz 16.00. Šogad svētku skatuves programma paredzēta īpaši krāšņa.

Aicinām visus noskatītie leļļu teātra izrādi “Bruņinieks, kuram sāpēja zobi”

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aicinām visus noskatītie leļļu teātra izrādi “Bruņinieks, kuram sāpēja zobi”


Tēva dienas festivāls iesāksies ar krāšņu un ģimenisku gājienu, kurā aicināts piedalīties ikviens. Pulcēšanās gājienam no plkst. 11.00 pie Brīvības pieminekļa, un tās laikā tiks uzņemta gājiena dalībnieku kopbilde no putna lidojuma. Gājienā aicināta piedalīties ikviena ģimene, kura vēlas sveikt tētus visā Latvijā. Gājiena sākums plkst. 12.00. Gājiena maršruts: Brīvības piemineklis → Brīvības bulvāris → Elizabetes iela → ieiešana Vērmanes dārzā pa Elizabetes un Kr. Barona ielas stūra vārtiem. 
 

SKATUVES PROGRAMMA 

Plkst. 12.30

● Tēva dienas festivāla svinīgā atklāšana

● Postfolkloras grupa ar 35 gadu vēsturi - Iļģi. Iļģi ir latviešu postfolkloras un folkroka grupa, kas izmanto tautas mūzikas motīvus, tos radoši pārstrādājot un etniskajai mūzikai raksturīgo skanējumu kombinējot ar rokmūzikas instrumentiem. Grupas vadītāja ir Latvijā pazīstamā mūziķe Ilga Reizniece.

● Andžeja Grauda bungu skolas mazo audzēkņu bungu šovs. Andžejs Grauds ir Latvijā pazīstams mūziķis, kurš dibinājis savu bungu bērniem un jauniešiem. Andžejs Grauds spēlē grupās “Gain fast”, SPB/"The Sound poets”, kā arī regulāri iesaistās dažādos ievērojamos mūzikas projektos Latvijā.

 

● Latvijas Zemessardzes orķestris. Jau piekto gadu pēc kārtas Tēva dienas festivāla gājiena priekšgalā svinīgi dodas Latvijas Zemessardzes orķestris iedvesmojošā diriģenta Anda Kareļa vadībā. Noslēdzoties gājienam, orķestris ieskandina koncerta atklāšanu.


 

Reklāma
Reklāma

● Leļļu teātra izrāde “Bruņinieks, kuram sāpēja zobi”, režisors Edgars Kaufelds, māksliniece: Rūta Briede, mūzika: Ilga Reizniece, Māris Muktupāvels. Izrādes ilgums viena stunda un 10 minūtes, ieteicamais vecums izrādes apmeklētājiem ir 4+.


● Perkusiju priekšnesums. Uzstājas Nila Īles ģimene.  Nils Īle ir Latvijā viens no pazīstamākajiem perkusiju un ritma meistariem, kurš 1997. gadā Latvijā izveidojis pirmo perkusiju apguves studiju, kurā aicināti mācīties gan bērni, gan pieaugušie, turklāt arī bez priekšzināšanām.

 


● Slavenās Rīgas Pop& Rock studijas audzēkņu uzstāšanās.  Studijā ikviens interesents var pilnveidoties vokālajā mākslā pie Latvijā mīlētiem un atzītiem māksliniekiem un izciliem vokālajiem pedagogiem: soul mūzikas dziedātājas Anmary, jazz mūzikas dziedātājas Beātes Zviedres (grupa „Framest”), klasiskās mūzikas, mūziklu un operdziedāšanas mākslinieka Jura Vizbuļa, dziedātājas un komponistes Madaras Celmas. 

 

Tēva dienas festivāla plašāku programmu skati un jaunumiem seko līdzi www.tevadiena.lv, www.mammamuntetiem.lv vai facebook.com/tevadiena. Gaidot un piedaloties Tēva dienas gājienā un festivālā un publicējot bildes sociālajos tīklos, apmeklētāji aicināti izmantot tēmturi #TevaDiena vai #TevaDienaKatruDienu
 

Par Tēva dienas festivālu:
Tēva dienas festivālu jau piekto gadu Rīgā organizē Latvijas vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv", mērķis ir sekmēt tēva un bērna brīvā laika pavadīšanu kopā, kā arī sabiedrībā aktualizēt tematu par tēva nozīmi bērna dzīvē. Tēva dienas gājiens un festivāls notiks sestdien, 9. septembrī, Rīgā – gājiens sāksies plkst. 12.00 pie Brīvības pieminekļa un noslēgsies Vērmanes dārzā, kur noritēs Tēva dienas festivāls līdz pat plkst. 16.00. Vairāk par dažādajām Tēva dienai un tēviem veltītajām aktivitātēm var uzzināt – www.tevadiena.lv. Tēva dienas festivālu rīko Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” sadarbībā ar pasākuma lieldraugu - veikalu tīklu “Rimi”.