Arī gadu vecā dēliņa mammai Agnesei vajadzīga palīdzība cīņai ar vēzi. Palīdzēsim!

Tikko pieredzējām, kā dienas laikā cilvēki deva cerību ar vēzi slimai māmiņai vēl pašai vismaz kādu laiku rūpēties par savām meitiņām. 

Foto no privātā arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no privātā arhīva.

 

Šis ir ļoti līdzīgs stāsts... Diemžēl tādu nav mazums... Bet tie, kuri nepaguva noziedot Vijai, var savu cerības artavu dot Agnesei, kura tāpat cīnās, lai vēl rīt, parīt un aizparīt pati apmīļotu savu puisīti. 

 

Agnesei ir  31 gads, viņa ir laimīgi precējusies, audzina gadu vecu puisīti. Agnesei ir maģistra grāds pedagoģijā un viņa strādā par skolotāju bērniem ar mācīšanās grūtībām. Bērni ir Agneses sirds aicinājums. Agnese nevar iedomāties neko citu kā tikai darbu ar bērniem, un pati sapņo par kuplu ģimeni. Diemžēl tas šobrīd nav iespējams.

 

Pērn oktobrī mazulis nejauši aizķēra dzimumzīmi Agnesei uz kakla. Agnese steidzīgi vērsās pie ārsta. Tika veikta operācija, izmeklējumu rezultāti atklāja melanomu – ļaundabīgu ādas audzēju. Nekavējoties tika uzsākta ārstniecība. Šī gada martā tika konstatēts, ka audzēja izraisītās metastāzes attīstījušās plaušās un aknās. Operācija nav iespējama. Var palīdzēt tikai ārstēšana ar medikamentiem.

 

Reklāma
Reklāma

Ārstu konsīlijs lēmis, ka Agnesei steidzami jāuzsāk  ārstniecība ar Cobimetinib un Vemurafenib. Speciālisti norādījuši, ka kombinējot medikamentus, var sasniegt labākus rezultātus cīņā ar smago slimību. Diemžēl zāles ir ļoti dārgas un valsts tikai daļēji līdzfinansē, daļu pacientu programmas ietvaros sedz ražotājs, tomēr zāļu izmaksas vēl aizvien ir ļoti augstas. Vemurafenib viena mēneša cena ir no 7346 – 9184 eiro, savukārt, Cobimetinib - 6508.19 eiro, kas gada ārstniecības kursam kopā izmaksā 96 989.33 eiro. 

 

Neskatoties uz diagnozi un slimības attīstību, sākotnēji Agneses pašsajūta bija laba, viņa kā ierasts turpina rūpēties par mazuli un dodas ikdienas gaitās. Tomēr pēdējā mēneša laikā Agnesei arvien vairāk trūkst spēka un viņa jūtas slikti. Apziņa par smago diagnozi ir ļoti biedējoša. “Es neesmu gatava padoties, bet pierādīt, ka vēzis ir tikai viens dzīves posms, ko var pārvarēt ar līdzcilvēku palīdzību. Vai tas ir liktenis?  Vai tik mazam bērnam tiks atņemta mamma? Es ļoti vēlos cīnīties par savu dzīvību, lai redzētu savu dēliņu uzaugam. Tā būtu vislielākā dāvana, kāda būtu iegūstama,” ar cerību uz atveseļošanos pie līdzcilvēkiem vēršas Agnese. Agnese ar ģimeni lūdz līdzcilvēku atbalstu, jo paši saviem spēkiem nepieciešamās zāles nespēs iegādāties.

“Ziedot.lv šobrīd ir mana vienīgā cerība, lai izdzīvotu,” atzīst Agnese. 

Palīdzēsim Agnesei! Palīdzēsim izglābt mazā puisēna mammu!

Ziedot var šeit