Katamarāna ugunsgrēkā cietušo bērnu veselības stāvoklis - stabils, bet smags

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā informēja,  ka 16. jūlijā plkst.16.35 dienests saņēmis izsaukumu, jo aizdedzies katamarāns.

Cietušie guvuši nopietnus apdegumus, iespējamas arī elektrotraumas. Visi cietušie tika  nogādāti slimnīcās.

FOTO: Shutterstock.com

Cietušie guvuši nopietnus apdegumus, iespējamas arī elektrotraumas. Visi cietušie tika nogādāti slimnīcās.

 

Negadījums noticis Pie Hapaka grāvja, netālu no jahtu piestātnes, 200 metrus no krasta, kur ugunsgrēks izplatījies 20 kvadrātmetru platībā.

No katamarāna izglābti 12 cilvēki, no kuriem septiņi bija bērni.

Cietušie guvuši nopietnus apdegumus, iespējamas arī elektrotraumas. Visi cietušie tika  nogādāti slimnīcās.

Vēlāk izskanējusī informācija liecināja, ka drīz vien viens no septiņiem bērniem devies mājā. Vēl divi bērni mājās varētu doties pirmdien vai otrdien.

Reklāma
Reklāma

Vēl četri bērni pašlaik atrodas intensīvās terapijas nodaļā – viņu stāvoklis ir stabils, bet aizvien smags. Trīs no viņiem būs vajadzīga ilgstošāka uzturēšanās intensīvās terapijas nodaļā.

Savukārt pieci pieaugušie atrodas Rīgas Austrumu slimnīcā ar apdegumiem. Četri cilvēki atrodas stacionāra „Biķernieki” Valsts Apdegumu centrā. Divi no viņiem ir smagāk cietuši un atrodas Intensīvās terapijas nodaļā. Viņu stāvoklis ir smags, bet stabils.

Vēl divi cilvēki ir mazāk cietuši un drīzumā ārstēšanos varētu turpināt ambulatori. Savukārt tāpat viens cilvēks atrodas stacionārā „Gaiļezers”, un viņa stāvoklis ir stabils.