10 organizatoriski knifi, kurus jāzina katram maza dzīvokļa iemītniekam. FOTO

Laba organizētība ir kaut kas tāds, ko mēs katrs vēlamies sasniegt, taču ne vienmēr tas izdodas. Šis bieži vien ir tādēļ, ka tīrīšana, mazgāšana un krāmēšana ir laikietilpīgs process.

Ja dzīvokli iekārto ar prātu un apdomu, tas neizskatīsies pārbāzts ar lietām.

FOTO: Shutterstock.com

Ja dzīvokli iekārto ar prātu un apdomu, tas neizskatīsies pārbāzts ar lietām.

 

Dzīvošanai kompaktā vienistabas dzīvoklī ir savi plusi un mīnusi. Bieži vien fakts, ka mājoklis ir neliels, nozīmē, ka  daudzas mantas jānoglabā noliktavās un jādzīvo minimālistiskos apstākļos, salīdzinot ar tiem, kas dzīvo villās. Studiju tipa dzīvoklis prasa gudru un inovatīvu domāšanu. Lūk, TOP 10 knifi, kas noderēs ikkatram vienistabas dzīvoklim.


1. Mantas glabā vertikāli!

Dzīvokļa iekārtojums
Mantu glabāšana un organizētība iet roku rokā. Lai nodrošinātu, ka māja paliek kārtīga, tev ir jāizveido vieta, kur mantas glabāt. Vienistabas dzīvoklī tas varētu būt izaicinājums. Tādēļ, kad runa ir par mantu glabāšanu, uz visu jāraugās vertikāli. Nosacīta bēniņu telpa un augsti plaukti palielinās jiespēju uzturēt dzīvokli kārtīgu.


2.  Novieto aizslietņus, lai veiksmīgi sadalītu telpu!

Dzīvoklis, aizslietnis

Aizslietņi palīdz sadalīt dzīvojamo telpu vairākās daļās, kas dos iespēju visu kategorizēt un organizēt funkcionāli, precīzi un loģiski. Ja Jums ir nepieciešama palīdzība savas telpas iekārtošanā, Jūs vienmēr variet konsultēties ar profesionāli, kas Jums sniegs savu eksperta viedokli un Jūs zināsiet kā veiksmīgāk visu uzsākt.


3. Liec lielāku uzsvaru uz virtuvi!

Dzīvoklis, virtuve
Virtuve ir tā telpa mājās, kas noteikti ietekmē visu interjeru, it īpaši vienistabas dzīvoklī. Lai atturētos no sajūtas, ka esat apkrauts ar mantām, būtu jāpievērš uzmanību tam, kā iekārto savu virtuvi. Izmet visus ēdienus, kam beidzies termiņš un izveido rutīnu, ka katru nedēļu velti 15-20 minūtes, lai pārbaudītu savus pārtikas krājumus.


4. Izmanto mēbeles, kam ir vairāki pielietojumi!

Multifunkcionālas mēbeles

Mēbeles ar vairākiem pielietojumiem ir obligāta vajadzība katram vienistabas dzīvoklim. Lai uzturētu kārtību, būs nepieciešams ieviest sistēmu, lai varētu nodrošināt loģisku izkārtojumu. Mēbeles ar vairākiem pielietojumiem ir izcils risinājums, kas ļauj maksimāli izmantot to telpu, kas jums ir, tajā pašā laikā sniedzot.

 

5. Nekrājiet nevajadzīgas mantas!

Mazs dzīvoklis

Reklāma
Reklāma

Mēs bieži vien dzīvojam ar vairāk mantām nekā nepieciešams. Tev ir jānovērtē katru savu lietu ar lielu nopietnību un uzmanību. Šis varbūt neliekas kā padoms kārtības uzturēšanai, taču būsi pārsteigts, cik daudz brīvas vietas būs, kad atbrīvosieties no nevajadzīgajām mantām.


6. Izveido darāmo lietu sarakstus!

Mazs dzīvoklis

Tev varētu likties, ka darāmo lietu saraksts ir vecmodīgs un neērts mūsdienu digitālajā pasaulē, taču, pierakstot savus darāmos darbus, tu tos daudz veiksmīgāk paturēsiet prātā. Piestipriniet sarakstu pie dēlīša, raksti ar krītiņu uz dēlīša vai piestiprini tos pie ledusskapja, lai neaizmirstiet savus darāmos darbus.


7. Glabā visu vienā kopīgā vietā!

Mazs dzīvoklis. Mantu kārtošana

Izvēlies tādas mēbeles, kas atbilst dzīvokļa telpai un mazina vajadzību pēc papildus mēbelēm mantu glabāšanai. 


8. Dod katrai lietai savu telpu!

Neliels dzīvoklis

Nekam nevajadzētu atrasties mājā, kam nav noteikta atrašanās vieta. Kad krāmē skapīšus, pārliecinies, ka katrai lietai ir sava vieta un vai šī lieta patiešām ir nepieciešama.


9. Iegādājies mantu glabātuves, kas iederas mazajā telpā!

Mazs dzīvoklis
Mantu glabātuves ir pieejamas dažādos izmēros un formās. Tā vietā, lai iegādātos tādas tradicionālas lietas kā lādes ar atvilktnēm vai pakaramos uz kājas, pameklējiet ekskluzīvas galdniecības izstrādājumus, kas pastiprinās telpas izmantošanas iespējas, organizētību un praktiskumu.


10. Izrevidē savu darba galdu

Mazs dzīvoklis

Vienistabas dzīvoklī darba galdi mēdz izskatīties nekārtīgi un kopumā dod nepatīkamu auru dzīvoklim. Izrevidē savu darba vietu, lai strauji uzlabotu visa mājokļa atmosfēru. Papīriem, grāmatām un ornamentiem jāstāv savā vietā, nevis  nekārtīgi uz galda. 

 

Avots: www.homify.sg