Bērnu operas svētki Tērvetē aicina uz izrādi "Eža kažociņš"

Jau ceturto gadu LVM dabas parkā Tērvetē norisināsies Bērnu operas svētki. Šogad, 8. jūlijā, plkst 12:00 svētkus ieskandēs tautā iemīļotie Čučumuižas rūķi ar koncertuzvedumu “Meža pasaka”, savukārt  plkst 13.00 savu pirmizrādi piedzīvos Ādolfa Skultes pasaku opera bērniem “Eža kažociņš".  

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Opera komponēta pēc Artūra Birnsona libreta, par pamatu ņemot Viļa Plūdoņa 1921. gadā poēmas formā rakstīto pasaku. Operas sižetā, salīdzinājumā ar Viļa Plūdoņa pasaku, spilgtāk un plašāk veidota cīņa starp labo un ļauno. Te pretnostatās Ezītis  ar saviem draugiem dzīvniekiem – Zaķi, Vāveri, Stirnu, Lāci un suni Čapu, un Ļaunais burvis ar saviem kalpiem – Mošķi, Nagažu, Spīganu un diviem Tīģeriem. Pārējie tēli – Eža tēvs un māte, karalis ar trim meitām, ņemti no Viļa Plūdoņa poēmas.
 

 

J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Operstudija „Figaro”, tās mākslinieciskā vadītāja, profesora Viestura Gaiļa vadībā, iestudējumu veidojusi tieši Tērvetes opersvētkiem. Iestudējumā piedalās vairāk kā divdesmit JVLMA Operstudijas „Figaro” solisti. Šī gada iestudējums ir interesants un neparasts gan ar to, ka netiks izmantota skatuve, bet darbība notiks īstā mežā uz Anneles kalna skatītāju priekšā, pa ceļu brauks īsta kariete un kursies īsts ugunskurs, gan ar to, ka izrādē tiks iesaistīti arī bērni – skatītāji, ar kuriem izrādes dalībnieki ies rotaļās un kuriem tiks piedāvātas sivēntiņu lomas. Operas iestudējumā režisors Uģis Brikmanis lielu akcentu licis uz dabas aizsardzības problēmu risināšanu. Izrādē ir daudz deju, kustīgu mizanscēnu un rotaļu, ko veidojusi horeogrāfe Regīna Kaupuža.

Reklāma
Reklāma



Paralēli izrādēm, LVM dabas parkā no 12:00 līdz 17:00 apmeklētāji varēs tikties  ar parka pasaku tēliem, kuri rosinās ieklausīties un darboties: Pasaku mežā pie Sila raganiņas - meža dabas skaņu mūzika, Rūķu sētā - jautrie ritmi kopā ar rūķiem, pie Princeses Zeltītes - muzikālā sapņošana, savukārt pie Sīkstuļa - kukaiņdziesmas.

Svētku organizē biedrība “Tērvetes meža izglītības centrs”, atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds. Svētki norisināsies LVM dabas parka Anneles pļavā, kas atrodas līdzās lielajam Koka skatu tornim. Ieeja pasākumā bez papildus maksas, iegādājoties LVM dabas parka Tērvetē ieejas biļetes.