Septiņas oriģinālas spēles vasarīgai ģimenes atpūtai

Nedēļas nogalē mūs beidzot atkal sola priecēt saulaini laikapstākļi, kas ir labs iemesls, lai visa ģimene dotos atpūtā pie jūras. 

Jautri pavadīt laiku pie jūras var lieli un mazi. Idejas smelies rakstā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jautri pavadīt laiku pie jūras var lieli un mazi. Idejas smelies rakstā.

Reizēm bērniem jau ierastā smilšu piļu būvēšana apnikusi, tādēļ Rimi Bērniem eksperti piedāvā aizraujošas nodarbes un spēles, kuras var spēlēt arī tad, ja līdzi paņemts tikai ierastais pludmales inventārs – bumba, ūdens pudele, palags vai sega. Savukārt tad, ja brīvdienas pie jūras nav iecerētas – Rimi Bērniem eksperts, skolēns Klāvs Smildziņš iesaka aizraujošas izklaides dārzā.
 

Mākslas izstāde pludmales smiltīs
Vēl viena patīkama nodarbe ir staigāt gar jūru un lasīt visskaistākos akmentiņus, piekrāmējot pilnas kabatas. Lieciet savus atrastos dārgumus lietā, veidojot mozaīkas smiltīs! Vispirms uzzīmējiet zīmējumu un tad aizpildiet to ar krāsainajiem akmeņiem – veidosies grezni mākslas darbi. Vienkārši zīmējumi, izmantojot krāšņos jūrmalā atrastos akmeņus, pārvēršas mākslas darbos. Kad katrs savu darbu pabeidzis, veidosies skaista brīvdabas izstāde. 
 



 

Improvizētais volejbols
Klasiska, taču vienmēr aizraujoša nodarbe ir volejbols, tomēr ne vienmēr pieejama volejbola bumba un tīkls. Tam ir risinājums! Lai sarīkotu volejbolu, nepieciešama bumba (der arī parastā, piepūšamā pludmales bumba), divi gari zari un līdzpaņemtais palags vai sega, ko piesiet pie smiltīs iespraustajiem zariem. Atpūtnieki sadalās divās komandās, un spēle var sākties! Šādu improvizēto volejbolu būs aizraujoši spēlēt arī divatā. 




Mērķī trāpīšanas spēle
Ja vēlies atmodināt sacensību garu – spēlē mērķī trāpīšanas spēli! Sacensību rīkošanai nepieciešama izdzertā ūdens pudele, zars un bumba. Zaru iesprauž smiltīs, uz tā uzsprauž ūdens pudeli un novelk līniju, kuru, metot bumbu, nedrīkst pārkāpt. Starp citu, ja bumbas nav, var izmantot pludmalē salasītus akmeņus.
Pludmales ātrrāpošanas sacensības
Jautrību vienmēr sagādās arī ātrrāpošanas sacensības, kurās var piedalīties gan lieli, gan mazi! Papildu inventārs nav vajadzīgs – nepieciešams tikai smiltīs novilkt starta un finiša līniju.

Reklāma
Reklāma

 


Izklaides dārzā
Īpaši karstā dienā iesakām spēlēt spēles ar baloniem un ūdeni – viena no tādām ir balonu stafete. Tai nepieciešami baloni, kas piepildīti ar ūdeni, un divas bļodas. Dalībnieki sadalās divās komandās, un ir divi “mērķi” – cilvēki, kas uz galvas tur bļodu. Spēles mērķis ir pēc iespējas vairāk balonu trāpīt bļodā. “Mērķa” aplaistīšanās ar ūdeni ir garantēta, jo ūdens baloni, netrāpot tos bļodā, viegli plīst! Otra spēle ir klasiskā volejbola aizstājējs – balonbols. Šīs spēles spēlēšanai nepieciešami baloni ar ūdeni un dvieļi. Minimālais spēlētāju skaits – četri.
 

Katrs spēlētājs paņem dvieli aiz sava gala un, sacenšoties ar pretinieku komandu, mētā balonu dvieļos. Tas, kurš lidojošo ūdens balonu nenoķer vai izmet ārpus laukuma, ir zaudējis. Trešā spēle, kuru iesaka izmēģināt Rimi Bērniem eksperts Klāvs, ir pavisam vienkārša – dalībnieki sastājas aplī un mētā ar ūdeni pildīto balonu. Baloni ir trausli, tādēļ atvēsināšanās iespēja ir diezgan liela. 


http://www.youtube.com/watch?v=b5OSYhZrqFU


Citus padomus par bērnu un ģimenes veselību, kā arī bērnu audzināšanu var iegūt programmas Rimi Bērniem platformā www.rimiberniem.lv. Šeit pieredzē par uztura, veselības un aktīva dzīvesveida tēmām, bērnu izglītību un kvalitatīvu izklaidi dalās septiņi eksperti – psiholoģe Iveta Aunīte, pediatre Sanita Mitenberga, fitnesa treneris Kārlis Birmanis, fizioterapeite Jekaterina Bovtramoviča, pavārs Normunds Baranovskis, uztura speciāliste Olga Ļubina un skolēns Klāvs Smildziņš. Bērniem un jauniešiem platformā ir iespēja iedvesmoties no dažādiem video padomiem, idejām un piemēriem.