8 svarīgas lietas, ja vēlies tikt vaļā no apaļīga vēderiņa

Apaļīgs vēders nav tikai tuklu cilvēku problēma. Kā novērojuši speciālisti, tas raksturīgs arī slaidām dāmām.

Ja taisīsi tikai vēderpreses vingrinājumus, pie skaista auguma netiksi. Pirmām kārtām: pārskati savu dzīvesveidu.

FOTO: Shutterstock.com

Ja taisīsi tikai vēderpreses vingrinājumus, pie skaista auguma netiksi. Pirmām kārtām: pārskati savu dzīvesveidu.

Nav obligāti jābūt perfektas vēderpreses īpašniecei, lai justos labi un būtu vesela, atgādina Womenshealthmag.com. Taču pat dažas vienkāršas dzīvesveida pārmaiņas palīdzēs tikt vaļā no tauku slāņa uz vidukļa. Jo tieši jostasvietas tauciņi palielina dažādu slimību risku, turklāt liels vidukļa apkārtmērs rada draudus sasirgt ar sirds un asinsvadu slimībām.

 

Grāmatas „The Lose Your Belly Diet“ autors Treviss Storks dalās padomos, kas var noderēt, ja vēlies tikt pie slaidāka vidukļa.

 

  1. Tev NAV jāatsakās no ogļhidrātiem. Taču papildini tos ar šķiedrvielām, kuri ir noderīgi zarnu traktam un tavai veselībai. Šādi tu jutīsi sāta sajūtu ilgāk, taču, ja ēdīsi par maz šķiedrvielu, tu riskē pieņemties svarā. Avokado, āboli, sarkanās bietes un citi produkti tev palīdzēs patiešām justies labi. 
  2. Ēd vairāk mandeļu. Mandeles ir lieliska izvēle, jo satur daudz šķiedrvielu, kas ilgāk ļauj saglabāt sāta sajūtu. Pētījumi atklāj: cilvēki, kuri ēd vairāk mandeles, efektīvāk tiek pie slaidāka vidukļa nekā tie, kuri to nedara. Tiesa, brīdinām, ka mandelēs ir daudz kaloriju, tāpēc ar riekstu ēšanu pārāk neaizraujies. Visu ar mēru! 
  3. Trenējies! Cilā svarus vismaz 3 reizes nedēļā. Spēka treniņi vismaz 3 reizes nedēļā tev palīdzēs paātrināt vielmaiņu un sadedzināt vairāk tauku, tostarp arī vidukļa zonā. Taču ļoti svarīgi ievērot regulāru treniņu režīmu. Tieši rutīna ir tas, kas vajadzīga tavam ķermenim, lai noregulētu svaru.
  4. Kļūda: tu aizraujies ar batoniņiem un lielveikalu gatavo pārtiku. Ja esi iecienījusi ātri pagatavojamo pārtiku, dažādus batoniņus un uzkodas, ņem vērā - šie tikai šķietami ir mazkaloriju produkti. Patiesībā tie satur daudz cukura un sāls. Daktere Loftone atgādina, ka sāls veicina vēdera uzpūšanos, savukārt cukurs pārvēršas taukos. Un tas pats diemžēl attiecas arī uz dabiskajiem saldinātājiem, piemēram, medu. 
    Kā liecina žurnālā Hepatology publicētais pētījums, cilvēki, kuri ēd ar taukvielām un cukuru bagātas uzkodas, daudz vairāk pieņemas svarā nekā tie, kuri uzņem tikpat daudz kaloriju, ēdot sabalansētu pārtiku.
  5. Tu taisi tikai vēderpresīti? Tas NAV pareizi. Svarīgi zināt, ka tikai vēderpreses trenēšana tev nepalīdzēs tikt pie skaistas figūras. Kā uzsver Loftone, rezultāts būs tikai tad, ja veiksi visam ķermenim un visām muskuļu grupām domātus vingrinājumus. 
  6. Ja pārāk maz guli, tev būs ļoti grūti notievēt. Jo mazāk guli, jo vairāk gribas našķēties ar neveselīgu pārtiku, vai ne? Ne viens vien pētījums ir atklājis miega ārkārtīgi svarīgo nozīmi veselības un normāla svara saglabāšanā. Cilvēki, kuri miegam veltī tikai 5 stundas, vidēji sver daudz vairāk nekā riem, kuri guļ 6-8 stundas. Nepietiekams miega daudzums liek izdalīties bada hormonam, savukārt nogurums, protams, ļoti apgrūtina vēlmi sportot. 
  7. Labie tauki ir svarīgi. Taču - arī ar tiem nevajag pārspīlēt. Jā, ir būtiski uzņemt labos taukus, taču vairākums ļaužu piemirst, ka arī tie ir kalorijām bagāti. Daktere Loftone iesaka pievērst uzmanību labo tauku daudzumam un ēst tos samērīgā daudzumā. Tikai tādā gadījumā tie tiešām pozitīvi ietekmēs tavu veselību un svaru. 
  8. Saki NĒ visiem saldinātajiem gāzētajiem dzērieniem. Viena glāze saldās limonādes tev izmaksā patiešām daudz: tu uzņem pamatīgu devu mākslīgo saldinātāju, kas vēlāk pārvēršas taukos, pamatīgi kaitējot veselībai.

 

Reklāma
Reklāma

Pētījumā, kas publicēts izdevumā "Journal of the American Geriatrics Society" vēstīts, ka cilvēki, kuri lieto saldos gāzētos dzērienus, trīs reizes vairāk pieņemas svarā nekā tie, kuri šīs limonādes no savas ēdienkartes ir izsvītrojuši. 
Speciālisti iesaka limonādes aizstāt ar ūdeni. Ja parasts ūdens šķiet garlaicīgs, pieliec tam citrona vai laima šķēlītes, svaigu piarmētru lapiņas. Ūdens palīdzēs arī uzlabot ādas stāvokli un ilgāk saglabāt jaunavīgu izskatu.

 

Avots: www.kasjauns.lv 

Saistītie raksti