48 stundas pēc seksa – labākais laiks dzīvē. Zinātnieki skaidro, kāpēc

Nav noslēpums, ka pēc seksuālām attiecībām mūsu organisms izdala laimes hormonu – endorfīnus un oksitocīnu. Tomēr – cik ilgi turpinās šī eiforija? Ja ticam zinātniekiem, kaislīgu glāstu pozitīvā ietekme neaprobežojas tikai ar mirklīgu orgasmu un apmierinātu smaidu. Izrādās, laba seksuālā dzīve ietekmē personiskās un profesionālās attiecības vēl divas diennaktis pēc seksa, raksta elle.ru.

Lieliskas ziņas karjeristiem: izrādās, labs sekss ne vien padara mūs laimīgākus, bet arī palielina produktivitāti darbā par vismaz 12%

FOTO: Shutterstock.com

Lieliskas ziņas karjeristiem: izrādās, labs sekss ne vien padara mūs laimīgākus, bet arī palielina produktivitāti darbā par vismaz 12%

 

Par seksa pozitīvo ietekmi uz attiecībām raksta Floridas universitātes (ASV) zinātnieki, kuru veiktajā pētījumā piedalījušies 200 pāru. Eksperimenta laikā tika ne vien mērīts laimes līmenis apstākļos, kad ir biežas vai retas seksuālās attiecības, bet arī noteikts, kāda ietekme seksam ir uz mūsu karjeru, sociālajām saitēm un pat partneru materiālo stāvokli. Un secināts, ka ikviens orgasms mūs pozitīvi ietekmē vēl 48 stundas.

 

Mēs kļūstam produktīvāki

Kaut arī valda uzskats, ka iemīlējies cilvēks staigā vairākus centimetrus no zemes, patiesībā labs sekss ne vien padara mūs laimīgākus, bet arī palielina mūsu produktivitāti par vismaz 12%.
Būdami “uz viļņa”, mēs strādājam daudz ātrāk un kvalitatīvāk, mazāk nogurstam, vieglāk tiekam galā ar ikdienas uzdevumiem un veiksmīgāk veidojam profesionālās attiecības.

Mazliet informācijas karjeristiem: ja tev vai tavam partnerim ir vajadzīga “endorfīnu deva”, pirms svarīgu darba projektu prezentācijām sarīko kaislīgu mīlas nakti – un tavas izredzes uz veiksmīgu rezultātu paaugstināsies pat vairākas reizes.

 

Mēs uzticamies viens otram

Mūsu organismam ikviens dzimumakts ir potenciālas “rūpes par dzimtas turpināšanu”. Daba čukst, ka pašreizējais partneris ir labs kandidāts tēva lomai, un tas nozīmē, ka viņam var uzticēties. Šā paša Floridas universitātes zinātnieku veiktajā pētījumā secināts, ka pirmās 48 stundās pēc seksuālajām attiecībām uzticēšanās savam partnerim būtiski pieaug. Un, tikai šai intīmajai saiknei pamazām atslābstot, mēs atkal varam sākt izjust greizsirdību un kļūt aizdomīgi.

 

Mēs esam mierīgāki

Laimes hormoni, kuru koncentrācija orgasma laikā ir mērvienību skalas augšdaļā, ir kā dziļa ieelpa. Mums izdodas ātrāk nomierināties stresa situācijās, nosargāt nervu sistēmas stabilitāti, adekvāti reaģēt uz dažādiem ārējiem kairinājumiem un vieglāk tikt galā ar stresu. Un šī iedarbība turpinās pat divas diennaktis. Tādējādi jāsecina – kaislīga mīlas nakts ir labākais dabiskais antidepresants.

 

Avots: www.kasjauns.lv 

Saistītie raksti