Mazāk sāls bērnībā – labāka veselība pieaugušam

Daudzi zinātnieki ir pētījuši visdažādākās pārtikas produktu sastāvdaļas, lai noskaidrotu, kas palīdz rūpēties par veselību vai tai kaitē. Nav noslēpums, ka liels sāls patēriņš pēc veselības speciālistu vērtējuma ir organismam ļoti kaitīga lieta, tāpēc sāls daudzumu iesaka samazināt jau bērnībā. “Žemaitijos pienas”, ievērojot patērētāju vēlmes, piedāvā “Pik-Nik Original” siera nūjiņas bērniem, kuras ir ne tikai garšīgas, bet arī satur mazāk sāls un ir bagātinātas ar vitamīniem. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

FOTO: Pik-Nik Original nūjiņas ar pavisam nelielu sāls daudzumu

 

Ikviens savus ēšanas paradumus sāk veidot jau agrā bērnībā, tāpēc, rūpējoties par savām atvasēm, būtu jāpievērš uzmanība sāls patēriņam. Veselības speciālisti apgalvo, ka, samazinot sāls patēriņu bērnībā, samazinās iespējamība saslimt ar asinsvadu slimībām pieaugušā vecumā.

 

Pārāk liels sāls patēriņš var veicināt arī kalcija izvadīšanos no organisma, kas kļūst par vienu no osteoporozes riska faktoriem.

 

Taču nereti rodas jautājums – kādu uzkodu piedāvāt bērnam, lai tā ne tikai nekaitētu viņa organismam, bet vēl būtu bagātināta ar vitamīniem? Īpaši šādiem gadījumiem “Žemaitijos pienas” piedāvā Pik-Nik siera nūjiņu līniju, kur viens no piedāvātajiem produktiem – Pik-Nik Original nūjiņas ar pavisam nelielu sāls daudzumu. 

 

Sāls lietošana nodara visai lielu kaitējumu mūsu organismam – tas var bojāt gremošanas trakta gļotādu, asinsvadus, paaugstināt nervu sistēmas tonusu, kā arī kuņģa vēža, hipertensijas un nieru slimību risku. Japānā veiktie pētījumi ir pierādījuši, ka pārāk liels sāls patēriņš var veicināt arī kalcija izvadīšanos no organisma, kas kļūst par vienu no osteoporozes riska faktoriem. 

 

Reklāma
Reklāma

Mūsdienās aizvien biežāk bērniem, tāpat kā pieaugušajiem, paaugstināts asinsspiediens rodas zemas fiziskās aktivitātes, liekā svara vai nepareiza uztura dēļ. Veselības speciālisti pārāk lielu sāls patēriņu min kā vienu no nepareiza uztura komponentiem. Zinātniskajos pētījumos ir konstatēts, ka bērniem, kuri uzturā lieto daudz sāls, ir paaugstināts risks saslimt ar hipertensiju. Bērnībā tā ir saistīta ar pārāk augstu asinsspiedienu un paaugstina risku saslimt ar sirds un asinsvadu sistēmas slimībām, bet pieaugot – saslimt ar hipertensiju un ar to saistītām slimībām. Samazinot sāls patēriņu, asinsspiediens samazinās ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem.

 

Japānā veiktie pētījumi ir pierādījuši, ka pārāk liels sāls patēriņš var veicināt arī kalcija izvadīšanos no organisma, kas kļūst par vienu no osteoporozes riska faktoriem. 

 

Pik-Nik bērnu līnija piedāvā arī produkciju, kura ne tikai satur mazāk sāls, bet ir arī bagātināta ar vitamīniem. Pik-Nik Twiller siera nūjiņas ir īpašas ar to, ka to sastāvā ir beta karotīns, kurš bieži tiek dēvēts par A vitamīna avotu. Beta karotīns ir A vitamīna provitamīns – organisms no tā aknās pēc vajadzības ražo A vitamīnu, tāpēc rūpēties par bērna veselību kļūst vienkāršāk, jo Pik-Nik Twiller siera nūjiņas ir ne tikai labas veselībai, bet arī mazuļu iecienītas. 

 

Arī A vitamīna noderīgumu veselības speciālisti ir plaši iztirzājuši. Tas palīdz saglabāt labu redzi, uzturēt normālu ādas stāvokli, dzelzs metabolismu, imūnsistēmas darbību un veic noteiktu funkciju šūnu specializācijā.

 

Ieskaties: www.pin-nik.lv