Ģimenes makšķerēšanas diena un foreles gatavošana

Viens no jaukākajiem dzīves brīžiem ir ar ģimeni kopā pavadīts laiks.

Ģimenes makšķerēšanas diena un foreles gatavošana

FOTO: Shutterstock.com

Viens no jaukākajiem dzīves brīžiem ir ar ģimeni kopā pavadīts laiks. Pavisam jauki, ja kopīgā diena tiek pavadīta nesteidzīgās nodarbēs un mierpilnās sarunās. Viena no psaules nesteidzīgākajām nodarbēm, kurā ir arī gana daudz azarta, ir makšķerēšana. 

Varat doties makškērēt gan uz upēm un ezeriem, gan uz speciālām zivju audzētavām. Zivju audzētavas kontaktus var meklēt www.bior.gov.lv.

Savukārt labākās zivju ķeršanas dienas varas skatīties vietnēs, kur pulcējas profesionāļi, piemēram, http://parcopi.lv.

Kad loms ir saķerts, to var gardi pagatavot. Lūk, lieliska un pārbaudīta foreles recepte! Grilētu foreli ar ķiploku sviestu iesaka šefpavārs Normunds Baranovskis.
Gatavo ķiploku sviestu: sajauc rīvētu ķiploku ar mīkstu sviestu, pievieno citronpiparus un sāli.

Noskalo un nosusina iztīrītas zivis, iesmērē ar ķiploku sviestu gan zivs iekšpusi, gan āru.

Liek cepties uz grila, cep vismaz 10 līdz 12 minūtes.

Reklāma
Reklāma

Dārzeņus noskalo, nožāvē, sagriež šķēlītēs un liek uz grila, cep, kamēr gatavi.

Kad dārzeņi gatavi, liek traukā, apslaka ar svaigu citrona sulu, pievieno pesto un pasniedz ar zivi.

Padoms! Gatavojot zivi uz grila, atceries, ka tam jābūt uzsilušam, taču bez uguns. Lai zivs āda nepieliptu pie restēm, iesmērē zivs ādu ar eļļu vai sviestu.