Festivāls senioriem “Zelta ritmi” jau ceturtdien! Pasākuma programma

Lai iedvesmotu dzīvot skaisti, aktīvi un priekpilni neatkarīgi no vecuma, ceturtdien, 15. jūnijā, Esplanādes parkā Rīgā no plkst. 11.00 līdz 15.00 otro gadu pēc kārtas notiks īpaši vecākajai paaudzei veltīts izglītojošs un izklaidējošs festivāls “Zelta ritmi”. 

Uz festivālu aicināti gan seniori, gan mazbērni un bērni.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uz festivālu aicināti gan seniori, gan mazbērni un bērni.

Programmā gaidāms svētku koncerts, iedvesmas lekcijas, sportiskas meistarklases, mākslas plenērs, radošo senioru “Zelta tirgus” un citas aktivitātes. Ieeja pasākumā ir bez maksas.
 

“Tik daudz patiesu smaidu un iedvesmas var saņemt reti kurā pasākumā, tāpēc festivālā “Zelta ritmi” laipni aicināts iegriezties ikviens interesents – neatkarīgi no vecuma. Lieliska iespēja apmeklētājiem un vienlaikus atbalsts radošajiem senioriem būs iepirkšanās “Zelta tirgū”. Seniori tirgosies ar saviem darinājumiem, sākot no adītām zeķēm un pītiem groziem līdz pat ādas izstrādājumiem,” stāsta Latvijas vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. Senioru festivālu “Zelta ritmi” organizē “Mammamuntetiem.lv” sadarbībā ar higiēnas preču zīmolu “TENA” un aptieku tīklu “Latvijas aptieka”.
 

KONCERTS
11.00–12.30 atklāšanas koncerts.
Uzstājas čellu trio “Melo-M”, grupa “Radio Orchestra”, senioru deju kolektīvs “Sendancis”, līnijdeju grupa “Varavīksne”. Pasākumu vada Ēriks Loks.


Radošo senioru “Zelta tirgus”
Atbalsti radošos seniorus, iepērkoties “Zelta tirgū”! Iespēja iegādāties senioru darinājumus – pinumus no klūgām, ādas izstrādājumus, filcējumus, adījumus, diegotas šalles, gleznojumus u.c. Uzzināsi arī par Jāņu vainagu pīšanas spēku un latvju zīmju izmantojumu, nozīmi.


Iedvesmas lekcijas
12.00–13.00 iedvesmas lekcija “Spārnoti vārdi saulainām vecumdienām”. Vada profesors, gerontologs un “Zelta ritmu” vēstnesis Jānis Zaļkalns.

12.30–13.30 iedvesmas lekcija “Kā emocionāli pieņemt sava ķermeņa novecošanu”. Vada psihoterapeite, “Zelta ritmu” vēstnese Aina Poiša (lekcija norisinās sportisko meistarklašu teltī).

13.00–13.30 iedvesmas lekcija “Seniors stresa vidē”. Vada “Latvijas aptiekas” farmaceite, Dr. pharm. Jana Namniece.

13.30–15.00 iedvesmas lekcija “Senioriem piemērots uzturs”. Vada profesors, gastroenterologs un “Zelta ritmu” vēstnesis Anatolijs Danilāns.


Mākslas plenērs
Ikviens seniors – arī bez priekšzināšanām! – aicināts zīmēt un gleznot sarža mākslinieka Bruno Baha vadībā. Keramiķis Leontīns Cīrulis iepazīstinās ar podniecības pamatiem. Iesaistīties varēs ikviens.
 

Reklāma
Reklāma

Sportiskās meistarklases
12.00–12.30 konsultācijas pie sertificētas fizioterapeites Diānas Ņikitinas.
13.30–14.10 vingrošanas nodarbība pie sertificētas fizioterapeites Diānas Ņikitinas.
14.00–15.00 nūjošanas pamatu un tehnikas apgūšana nūjošanas gides Maritas Ozoliņas vadībā.
14.20–15.00 konsultācijas pie sertificētas fizioterapeites Diānas Ņikitinas.


Atpūtas zona
Piesēst, nodegustēt maiznīcas “Flora” jaunos pilngraudu auzu pārslu spēka cepumus “Champion”, nosūtīt bezmaksas pastkartes draugiem un radiem sadarbībā ar Latvijas Pastu, uzspēlēt galda spēles vai vienkārši atpūsties un iepazīties ar citiem senioriem būs iespēja atpūtas zonā. Te varēs arī nofotografēties ar draugiem, uzreiz saņemot sava foto izdruku – bez maksas!
 

Pārbaudi savu veselību!
“Veselības centrs 4” senioriem piedāvās bezmaksas konsultācijas par kāju vēnu jautājumiem, dzimumzīmju skrīningu un asinsspiediena mērīšanu. Savukārt konsultācijas par vitamīniem nodrošinās “Möller’s”. Aptieku tīkla “Latvijas aptieka” teltī cilvēki aicināti iesaistīties aktivitātē “Atrodi savu farmaceitu”.
 

Momentloterija
Mobilo sakaru operatora “Amigo” teltī seniori aicināti piedalīties momentloterijā, kur iespēja tikt pie vērtīgām balvām.

Plašāka informācija par gaidāmo īpaši senioriem paredzēto festivālu “Zelta ritmi” pieejama: www.zeltaritmi.lv. Šajā vietnē atrodami ieteikumi veselīgam dzīvesveidam, vingrošanas pamācības, iedvesmas stāsti, kā arī cita senioriem vērtīga informācija.
 

Par senioru festivālu “Zelta ritmi”
Festivāls “Zelta ritmi”, kas šogad notiek 15. jūnijā Rīgā, Esplanādes parkā, no plkst. 11.00, ir iedvesmas avots un ideju apmaiņas vieta senioriem, lai gūtu jaunu pieredzi un ierosmes pilnvērtīgai un skaistai dzīvei arī sirmā vecumā. Festivāla programma ir daudzpusīga, piemēram, notiks koncerts ar dziesmām un dejām, iedvesmas lekcijas, ko vadīs dažādu jomu speciālisti, norisināsies vingrošanas atklātās mācībstundas, būs radošo senioru rokdarbu tirdziņš. Festivāls apmeklējams bez maksas, tā oficiālā platforma internetā ir “www.zeltaritmi.lv”. Festivālu senioriem “Zelta ritmi” rīko Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” sadarbībā ar higiēnas preču zīmolu “TENA” un aptieku tīklu “Latvijas aptieka”.