Ielūdzam uz Centra sporta kvartāla rotaļu laukuma atklāšanu 18.jūnijā!

Jau šajā nedēļas nogalē, svētdien, 18.jūnijā, plkst.11.00 ar dažādām radošām aktivitātēm  bērniem un muzikāliem priekšnesumiem atklās topošā Centra sporta kvartāla (bijušā LU stadiona Krišjāņa Barona ielā 116a, Rīgā) rotaļu laukumu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Centra sporta kvartāls kopējā teritorija ir 4 hektāri, no kuriem 7000 kvadrātmetros ir izveidots viens no lielākajiem rotaļu laukumiem bērniem. Tajā ir uzstādītas dažāda veida rotaļu iekārtas un elementi, kas domātas divu vecuma grupu bērniem -  pirmsskolas/ sākumskolas (līdz 7 gadiem ) un vecākiem bērniem (7+).

 

Centra sporta kvartāla rotaļu laukumu atklāšanas pasākumā dziedās bērnu vokālā grupa “Knīpas un Knauķi”, pop grupas “Poppy” un “Karameles”, dejos grupas “Mazais andžiņs”, un bērnu tautas deju kolektīvs “Kaspīne”. Priekšnesumus demonstrēs cirka studija “Jaunība” un jaunais burvju mākslinieks Dante Pecoli. Būs rotaļas kopā ar iemīļotiem pasaku tēliem no radošās apvienības “Pasaku nams”. Ziepju burbuļi un pārsteigumi no Garkājiem.   

 

 

Rotaļu laukuma vizuālajā noformējumā par pamatu ir izmantota Rīgas pilsētas simboli un vēsture. Izmantojot zilas krāsas bruģakmeni un gumijas segumu laukumu  vizuāli pārdala Daugava, kurā ir gan sala ar vertikālu rāpšanās elementu – piramīdu, gan pietauvots kuģis. Daugavas vienā krastā ir stilizēta vecpilsēta ar Vecrīgai raksturīgajiem elementiem – Rīgas Doma baznīcas pulksteņa kopija, Vecpilsētas melnais kaķis, torņi un tilti ar pilsētas heraldiskā zīmēm. Šajā rotaļu laukuma daļā būs iespēja sākumskolas un pirmsskolas bērniem gan izskrieties, izvingroties, gan spēlēt dažādas lomu spēles, speciāli tam paredzētos rotaļu elementos. Kā jebkura vecpilsēta arī šī glabās savus noslēpumus, ko mazie pasaules izzinātāji varēs atklāt meklējot pēc īpašām norādēm. 

 

Līdzās  atradīsies laukums pavisam mazākiem bērniem un speciālas šūpoles, kurās vienlaicīgi var šūpoties gan māmiņa, gan viņas mazulis.

 

Šajā rotaļu laukuma daļā būs iespēja sākumskolas un pirmsskolas bērniem gan izskrieties, izvingroties, gan spēlēt dažādas lomu spēles, speciāli tam paredzētos rotaļu elementos.

Reklāma
Reklāma

 

Daugavu varēs šķērsot gan pa diviem trošu ceļiem, gan ar kājāmgājēju tiltiņu, nonākot zaļajā Pārdaugavā, kur slejās augsti torņi, un rotaļu atrakcijas vecākiem bērniem, kuru izmantošana rada ne tikai prieku un jautrību, bet veicina arī fizisko attīstību. 

 

Vizuālās upes abus krastus savienos arī īpaša “telefona līnija”, ar kuras starpniecību bērni varēs sazināties viens ar otru esot katram savā upes krastā. Papildus tam visam rotaļu laukumā būs izvietoti soliņi vecākiem un Daugavas tecējumu noslēgs bruģī iestrādāta strūklaka, kurā veldzēties karstajās vasaras dienās. 

 

Rotaļu laukuma labiekārtošanas darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic SIA “Jūrmalas mežaparki”. 

 

Pārējā Centra sporta kvartāla 4 hektāru lielā teritorijā šobrīd top futbola laukums (64 x 42 metriem ar skrejceļu ap to 280 metru garumā), latviešu basketbola zvaigznes Kristapa Porziņģa basketbola laukums, divi multifunkcionālie laukumi, laukumi pludmales volejbolam, tāllēkšanas sektors, skeitparks un veloparks, laukums ielu vingrošanai, tribīnes, inventāra nomas punkti, tualetes, ģērbtuves. Visā teritorijā uzstādīs video novērošanas sistēmu un jaunu apgaismošanas sistēmu. Sporta kvartālu apsaimniekos Rīgas Centra humanitārā vidusskola. 

 

https://www.youtube.com/embed/I-VIdaF9YNg

 

Visa Centra sporta kvartāla atklāšanas svētki plānoti sākoties jaunajam mācību gadam 2. septembrī.  

 

Stadiona izbūves un teritorijas labiekārtošanas darbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma  veic PS “LNK Industries Partnership”.