Saldā rabarberu zupa ar klimpām

Foto no autores arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no autores arhīva.

Sastavdaļas:  

Zupa

  • 2l ūdens
  • 6 gab. rabarberu kāti,
  • 500 gr.cukurs,
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes,
  • 2 ēdamkarotes auksta  ūdens



Klimpas:

  • 1gb.ola,
  • 1 ēdamkarote cukurs,
  • milti,
  • ūdens vai piens pēc vajadzības



Pagatavošana:
Nomizo rabarberus, sagriež gabaliņos un pārkaisa ar cukuru, lai nedaudz atsulojas, kamēr katliņā vārās ūdens. Kad ūdens uzvārījies, pieber cukuru un sagrieztos rabarberus. Vāra kamēr tie mīksti. Nelielā daudzumā auksta ūdens atšķaida kartupeļu cieti, ar to iebiezina rabarberu zupu. Kamēr zupa atdziest, pagatavo klimpas. Traukā sakuļ olu, pielej mazliet ūdens vai piena, pieber šķipsniņu sāls, kārtīgi sajauc. Pamazām iesijā miltus, līdz mīkla sasniedz samērā bieza krējuma konsistenci. Mīklu ar karoti liek vārošā sālsūdenī. Klimpas izvārās diezgan ātri, kad mīkla ielikta ūdenī, vajadzētu klimpas uzmanīgi apmaisīt, lai nepierauj.

Tāda nu ,lūk , ir mana bērnības garša.