Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 5/5
    Liiga Priede

    Loti sirsniga, mila, profesionals sava darba... Drosi var vinai uzticeties

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

JOKU KONKURSS: Mammas augums

Aleksis 6 gadi.  Alem saku, lai nobildē mani. Skatos bildi. Saku: "Ak dievs, resna kā govs." Ale saka:  "Ko tu sevi tā apsaukā? Tu esi maziņš ruksītis ar lielu vēderu, resnām kājām un dibenu. Tā tak, mammu, labāk skan!"   _____________________________________________________________________________________________  

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Apgrieztā zemeņu kūka
Lieliska!

Receptes » Pīrāgi, kūkas un maize

Manas ģimenes vasaras kārums ir rabarberu - zemeņu tarte

Recepte / Pīrāgi, kūkas un maize | Skatījumi 5837

Recepti Dansukker recepšu konkursam “Bērnības kārumu receptes” iesūtījusi Ērika Kokoreviča. 

Būs nepieciešams pagatavot gan Smilšu, gan Biskvīta mīklu, Biezpiena masu un Rabarbera krēmu.

 

 

Nepieciešamie produkti:

  • Kviešu milti 300 g + 60g +20g
  • 200 g sviesta, 
  • Cukurs 100 g  + 60g +75g
  • Olas 1 + 3 +2
  • vaniļas cukurs un ekstrakts
  • Rīveta citrona miziņa
  • Biezpiens 200 g 
  • Rabarberi 200 g + 250g  
  • Manna 20 g
  • Želatīns 20g
  • Salds krejums 200g
  • Zemenes, baziliks
     

Smilšu mīklai: 300 g kviešu miltu, 200 g sviesta, 100 g cukura, 1 ola, vaniļas cukurs.

Sviestu saputo ar cukuru, pievieno olu, vaniļas cukuru, izsijātus miltus, samaisa. 30 minūtes patur aukstumā.

Biskvīta mīklai: 3 olas, 60 g cukura, 60 g kviešu miltu, rīvēta citrona miziņa (no 1/2 citrona).

Olu dzeltenumus uzmanīgi atdala no baltumiem. Dzeltenumiem pieliek cukuru (3/4 no paredzētā daudzuma) un garšvielu. Ar koka karoti puto, līdz cukurs izšķīdis. Olu baltumus vispirms puto bez cukura, pēc tam putojot nelielās devās pievieno atlikušo cukuru. Saputotiem olu baltumiem labi jāturas uz putotāja. Daļu saputoto olu baltumu pievieno olu dzeltenumiem. Pēc tam maisot uzmanīgi pievieno izsijātus kviešu miltus un atlikušo olu baltumu.

Biskvīta mīklu pārlej biezpiena masai.

Biezpiena masai: 200 g sausa biezpiena, 200 g rabarberu (jaunu kātu), 2 olas, 75 g cukura, 20 g mannas, 20 g kviešu miltu, vaniļas ekstrakts.

Olas saputo ar cukuru, pievieno samaltu biezpienu. Masā iemaisa mannu, miltus, mazos gabaliņos sagrieztus, nomizotus rabarberus un vaniļas ekstraktu.

Smilšu  mīklu izveltnē, liek tartes veidnē uz cepampapīra un mērenā siltumā cep apmēram 15–20 minūtes. Izceptai tartei pārliek pāri biezpiena masu un turpina cepšanu cepeškrāsnī vēl 20 minūtes. Tad biezpiena masai pārlej pāri biskvīta mīklu, turpina cepeškrāsnī cept, līdz biskvīts izcepts.

Krēmam: 250g rabarberus nomizo, sagriež mazos gabaliņos, pievieno cukuru un uz masas liesmas sasautē biezenī, sasmalcina blenterī.Karstai masai pievieno uzbriedinātu 20g želatīnu. Saldo krējumu 200g saputo un iemaisa atdzisušā rabarberu masā.

Atdzisušu tarti pārziež ar krēmu, rotā ar zemenēm un baziliku

 


Dalies savās mīļākajās bērnības dienu kārumu receptēs un piedalies Dansukker konkursā - balvās cukuru izlase no Dansukker!

 

LAI PIEDALĪTOS KONKURSĀ:
1) Līdz šā gada 4.jūnijam iesūti savu mīļāko recepti, kas glabā bērnības garšu, uz e-pastu redakcija@mammam.lv;
2) Iesūtītajai receptei pievieno foto vai gatavošanas procesu bildēs. Uzvarētāju izziņosim 5.jūnijā. 

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 1. Jun 17:00



 

LAPAS KARTE