Otro gadu notiks īpaši senioriem paredzēts festivāls “Zelta ritmi”

Īpaši senioriem veltītais festivāls “Zelta ritmi” norisināsies 15. jūnijā Esplanādes parkā Rīgā no plkst. 11.00 līdz 15.00. Tā mērķis ir iedvesmot dzīvot skaisti, aktīvi un priekpilni neatkarīgi no vecuma. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Šogad festivāls Zelta ritmi norisināsies 15. jūnijā. Foto: Artūrs Martinovs

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šogad festivāls "Zelta ritmi" norisināsies 15. jūnijā. Foto: Artūrs Martinovs


Šogad festivālā “Zelta ritmi” gaidāms piesātināts iedvesmas lekciju klāsts. Tās vadīs Latvijā atzīti un zināmi speciālisti, kas ir arī festivāla vēstneši, – profesors, gerontologs Jānis Zaļkalns, profesors, gastroenterologs Anatolijs Danilāns un psihoterapeite Aina Poiša. 
 

“Civilizētās pasaules sabiedrība noveco. Arī Latvijas sabiedrība vairs nekad nebūs tik jauna kā šobrīd. Senioru paaudze ir tā, kuras radītās materiālās, nemateriālās, kultūras u.c. vērtības mēs šodien baudām, tāpēc viņi jo īpaši ir pelnījuši mūsu uzmanību. Šādi pasākumi uzrunā ikvienu senioru izvērtēt savu šā brīža dzīvi, rast sevī spēka avotus, lai tā būtu jēgpilna, skaista un priecīga. Tiem jākļūst par tradīciju, lai mēs stiprinātu seniorus pieņemt vecumdienas kā jaunu iespēju un izaicinājumu laiku. Priecāsimies par to, kas mums ir. Nebēdāsim par to, kā mums nav. Nāksim kopā, uzrunāsim cits citu, lai trešais vecums būtu krāsains un bagāts,” stāsta profesors, gerontologs un festivāla “Zelta ritmi” vēstnesis Jānis Zaļkalns. 
 

Festivāla “Zelta ritmi” programma paredzēta daudzpusīga, lai aptvertu dažādās senioru intereses. Svētku koncertā uzstāsies čellu trio “Melo-M”, grupa “Radio Orchestra”, kā arī senioru kolektīvi. Tradicionāli notiks vingrošanas meistarklases, būs bezmaksas fizioterapeita konsultācijas, gleznošanas plenērs, kur aicināti piedalīties arī tie, kas līdz šim ar mākslu bijuši uz jūs. Ikviens interesents gaidīts arī uz radošo senioru “Zelta tirgu”, kur visi ienākumi no pārdotajiem darbiem paliks to autoriem. 
 

Festivālu “Zelta ritmi” organizē Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” ar higiēnas izstrādājumu zīmola “TENA” un un aptieku tīkla “Latvijas aptieka” atbalstu. Arī šogad mērķis ir radīt aizraujošu pasākumu senioriem no visas Latvijas, kur iespēja apgūt jaunas prasmes, iedvesmoties dzīvot skaisti arī pirmspensijas un pensijas vecumā. Festivālā uzmanība pievērsta ne tikai emocionālajai izaugsmei, bet arī fizisko aktivitāšu nozīmībai – labai fiziskajai pašsajūtai pamatā ir kustības katru dienu.  


“Tas dzirkstošais prieks un patiesie paldies vārdi, ko mēs kā festivāla organizatori no apmeklētājiem saņēmām pirmajā senioru festivālā “Zelta ritmi”, ir pavadījuši un sildījuši visu gadu. Šis ir sirsnības pilns pasākums, tāpēc aicinām pieaugušos bērnus izstāstīt par to saviem vecākiem vai pat apmeklēt to kopā,” aicina Latvijas vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

Reklāma
Reklāma


Plašāka informācija par gaidāmo festivālu “Zelta ritmi” pieejama: www.zeltaritmi.lv. Šajā vietnē atrodami ieteikumi veselīgam dzīvesveidam, vingrošanas pamācības, iedvesmas stāsti, kā arī cita senioriem vērtīga informācija. 


Par senioru festivālu “Zelta ritmi”
Festivāls “Zelta ritmi”, kas šogad notiek 15. jūnijā Rīgā, Esplanādes parkā, no plkst. 11.00, ir iedvesmas avots un ideju apmaiņas vieta senioriem, lai gūtu jaunu pieredzi un ierosmes pilnvērtīgai un skaistai dzīvei arī sirmā vecumā. Festivāla programma ir daudzpusīga, piemēram, notiks koncerts ar dziesmām un dejām, iedvesmas lekcijas, ko vadīs dažādu jomu speciālisti, norisināsies vingrošanas atklātās mācībstundas, būs radošo senioru rokdarbu tirdziņš. Festivāls apmeklējams bez maksas, tā oficiālā platforma internetā ir “www.zeltaritmi.lv”. Festivālu senioriem “Zelta ritmi” rīko Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” sadarbībā ar higiēnas preču zīmolu “TENA” un aptieku tīklu “Latvijas aptieka”.