Vīrietis skuj paduses un TUR

Skaistuma standarti prasa, lai sievietes tiktu vaļā no apmatojuma padusēs, uz kājām un intīmajā zonā. Ik pa laikam gan kāda no pasaules slavenībām protestē un publicē bildes ar ataugušiem matiņiem. Kamēr dāmas plosās, arī vīrieši pamazām ķērušies pie apmatojuma likvidēšanas vietās, kur līdz šim tā bijusi norma. Kā patiesībā būtu jābūt?

Tas, kā vīrietis izvēlas skūt apmatojumu, paliek paša ziņā – izmantot skuvekli, lietot epilācijas krēmu vai veikt vaksāciju.

FOTO: Shutterstock.com

Tas, kā vīrietis izvēlas skūt apmatojumu, paliek paša ziņā – izmantot skuvekli, lietot epilācijas krēmu vai veikt vaksāciju.

 

Skūtas paduses – higiēnas pamats
Tie, kuri ir  “par” vīriešu padušu skūšanu apgalvo, ka skūšanās ir būtiska, jo tā palīdz tikt galā ar nepatīkamo ķermeņa aromātu, jo tikko izdalījušies sviedri ir bez smakas, bet pēc kāda laika, sakrājoties uz apmatojuma tie iegūst savu specifisko aromātu. Tas notiek tāpēc, ka sviedriem pievienojas dažādi mikroorganismi, kas atrodas apmatojumā, uz ādas vai apģērbā. Ir gadījumi, kad sviedri paši ir ar aromātu, bet tas ir saistīts ar hormonāliem traucējumiem. Lai tos novērstu, jādodas pie ārsta. 

 

Kā kopt paduses?
Paduses vēlams mazgāt vairākas reizes dienā, īpaši tad, ja ārā ir karsts laiks. Vispirms mazgā ar siltu ūdeni, tad ar aukstu, jo tas veicinās poru aizvilkšanos, kas arī samazinās svīšanu. 

Ir gadījumi, kad sviedri paši ir ar aromātu, bet tas ir saistīts ar hormonāliem traucējumiem. Lai tos novērstu, jādodas pie ārsta. 

Reklāma
Reklāma

Kā vīrietim likvidēt apmatojumu?
Tas, kā vīrietis izvēlas skūt apmatojumu, paliek paša ziņā – izmantot skuvekli, lietot epilācijas krēmu vai veikt vaksāciju. Vienīgi jārēķinās ar katras metodes plusiem un mīnusiem. Skujoties var saskrāpēt ādu, tādēļ tas jādara uzmanīgi. Arī pēc padušu skūšanas jālieto pēcskūšanās krēms. Epilācijas krēms var izraisīt alerģiju, tādēļ krēms jālieto ar apdomu, sākumā uzklājot nelielam ādas laukumam, un to var lietot tikai tad, ja āda ir pilnīgi vesela – uz tās nav pumpas un cita veida brūces.. Mata augšanas ātrums ir nedaudz ilgāks pēc epilācijas krēmu lietošanas, nekā pēc skūšanas. Savukārt vaksācija mēdz būt sāpīga, taču regulāras vaksācijas rezultātā apmatojuma biezums ievērojami samazinās. Ja tomēr vīrietis izlemj pilnībā nelikvidēt apmatojumu, var to līdzeni apgriezt. Tā, lai brīdī, kad rokas tur gar sāniem, apmatojums nesprauktos ārā. Ja vīrietis vēlas līdzenu apmatojuma griezienu intīmajā zonā, vislabāk lūgt kāda palīdzību – vai nu profesionāļa vai arī mīļotās sievietes. Griešanai var izmantot šķēres vai speciālu elektrisko skūšanās mašīnīti, ar kuras palīdzību var apgriezt apmatojumu vienādā garumā. Starp citu, šādi sakopjot apmatojumu, arī dzimumloceklis vizuāli izskatīsies lielāks.

 

Vai pastāv kādi riski?
Neatkarīgi no tā, kādu apmatojuma likvidēšanas tehniku vīrietis izvēlas, pastāv dažas ādas problēmas, kas var rasties. Viena no tām ir augoņu (furunkulu) rašanās, arī sēnīšu izraisītas ādas slimības un eritrazma, kas ir baktēriju izraisīta ādas slimība, kad padusēs vērojami sārti plankumi bez ādas iekaisuma pazīmēm.