Šodien un rīt gaidāms vasarīgi karsts laiks

Šodien laika apstākļus virs Latvijas noteiks augsta spiediena apgabals, līdz ar to nokrišņu nebūs un arī mākoņu būs samērā maz, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

FOTO: Shutterstock.com

 

Ieplūstot ievērojamāki siltākam gaisam no rietumiem, šodien un rīt gaidāms īsti vasarīgs laiks - gaisa temperatūra dienas laikā daudzviet paaugstināsies līdz +23...+26 grādiem, dienvidu daļā gaidāms karstums līdz pat +27...+28 grādiem, tomēr vietām piekrastē gaisa temperatūra nebūs augstāka par +18...+22 grādiem. Arī naktis būs siltas - gaisa temperatūra nebūs zemāka par +8...+13 grādiem. Sestdien gan anticiklona ietekme mazināsies, līdz ar to būs vairāk mākoņu un pēcpusdienā austrumu rajonos lokāli gaidāmas arī pērkona lietusgāzes.

 

Lai gan nedēļas izskaņā un nākamās nedēļas sākumā karstums mazināsies, tomēr joprojām laiks būs silts un lielākajā teritorijas daļā arī pārsvarā sauss, vien atsevišķos rajonos gaidāms neliels īslaicīgs lietus. Naktīs gaisa temperatūra gaidāma vidēji +5...+10 grādu robežās, bet dienas laikā gaiss iesils līdz +15...+21 grādam.

Reklāma
Reklāma

 

Nākamās nedēļas vidū un otrajā pusē laika apstākļus virs mūsu reģiona vairāk sāks noteikt ciklonu darbība. To ietekmē palielināsies mākoņu daudzums un visā teritorijā gaidāmi nokrišņi, vietām līs pat ilgstoši un laiks kļūs nedaudz vēsāks. Termometra stabiņš nākamās darba nedēļas beigās dienas laikā nepārsniegs  +13...+18 grādu atzīmi.