39 gadus vecā Francijas prezidenta un viņa 64 gadus vecās pirmās lēdijas mīlasstāsts. VIDEO

Šis ir stāsts, kā pašreizējā Francijas prezidenta vecāki savulaik brīdināja viņa 39 gadus veco skolotāju, lai pārtrauc attiecības ar toreiz viņu 16-gadīgo dēlu. Taču precētā trīs bērnu māte nepiekāpās un nupat kļuva par Francijas pirmo lēdiju. 

Pēc savas uzvaras runas, viņš uz skatuves uzaicināja Brigitu, lai pateiktos par visu. Makrons ne brīdi nenožēlo savas jaunieša gadu gaitas.

FOTO: Shutterstock.com

Pēc savas uzvaras runas, viņš uz skatuves uzaicināja Brigitu, lai pateiktos par visu. Makrons ne brīdi nenožēlo savas jaunieša gadu gaitas.

Daži fakti:

  • Emanuels Makrons 16 gadu vecumā iemīlējās savā skolotājā Brigitā Auzerī, kurai tobrīd bija 39 gadi.
  • Viņi kopīgi veidoja lugu - the Art of Comedy (Komēdijas māksla).
  • Brigitas vecākā meita mācījās vienā klasē ar Emanuelu.
  • Pirmais skūpsts uz abiem vaigiem bija brīdī, kad pēc lugas nolaidās priekšskars.
  • Šodien, 24 gadus vēlāk, Makrons ir 39 gadus vecs, Brigita nosvinējusi 64. dzimšanas dienu. Un abi joprojām ir kopā.  

 

Skolas ludziņa

Lugas pirmizrādes vakarā ekskluzīvā Franču katoļu skolā bija viena acīmredzama zvaigzne. Tas bija Emanuels Makrons, divu sabiedrībā labi zināmu ārstu dēls, un visi viņu apbrīnoja darbaspēju un inteliģences dēļ. Tajā vakarā skolotāja un precēta trīs bērnu māmiņa Brigita Auzerī bija viņa kvēlākā atbalstītāja.


Skolotāja un viņas skolēni uzveda lugu "Komēdijas māksla", ko sarakstījis itāļu dramaturgs Eduardo De FIlipo. Mēģinājumi notika katru piektdienas vakaru vairāku mēnešu garumā. Kopīgi pavadītās vēlās vakara stundas veicināja jūtu rašanos starp Emanuelu un Brigitu. Viņi strādāja arī naktīs, jo abu dzīvesvietas bija skolas tuvumā - skolotāja dzīvoja ar vīru baņķieri un bērniem, kamēr skolnieks dzīvoja ar vecākiem. Tikai pēc tam, kad luga piedzīvoja pirmizrādi, Emanuels paklanījās lepnajiem vecākiem un skatītājiem un sniedza skūpstus Auzerī kundzei uz abiem vaigiem, kura tos uzņēma ar neslēptu prieku. "Katru piektdienu es ar viņu strādāju pie lugas vairāku stundu garumā," vēlāk viņš atzina. "Mēs runājām par visu. Un es sapratu, ka mēs esam radīti viens otram." Savukārt, Brigita, kuras meita mācījās vienā klasē ar Emanuelu, bija apburta ar viņa inteliģenci. Viņa redzēja, cik viņš bija apdāvināts, un strādāšana kopā ar viņu bijusi lieliska. VIņa pat bija jautājusi meitai par klasesbiedru, kura sacījusi, ka viņš ir grāmatu tārps, taču ļoti komunikabls un šarmants, pieaugušāks saviem gadiem.

Attiecību sākums

Pirmā zīme, kas liecināja, ka attiecības bija vairāk nekā akadēmiskas, bija lugas noslēguma pasākumā vietējā restorānā, kur pasākuma apmeklētāji pamanīja brīdi, ko viņi raksturoja kā "maigu". Gandrīz 24 gadus vēlāk šī mīla ir redzama visos avīžu virsrakstos - skolnieks ar skolotāju, tagad vīrs ar sievu, svin uzvaru cīņā par Francijas prezidenta vietu.


Makrons neskopojas ar pateicības vārdiem sievai, kurš publiski pateicies sievai, kura pārtraukusi akadēmisko darbu, lai palīdzētu vīram kampaņas laikā, sakot: "Viņa vienmēr ir ar mani, un bez viņas es nebūtu es". 


Kādā publiskā pasākumā viņa ģimenes netipiskums bija manāms pavisam nesen, kad 39 gadus vecais vīrietis ar savu 64 gadus veco sievu organizēja pasākumu saviem atbalstītājiem ar šampanieti un austerēm uz ledus. Zem skaistām lustrām kopā ar viņiem abiem stāvēja arī Brigitas trīs bērni. Dēls Sebastians ir tikai divus gadus vecāks par savu patēvu. Pasākumā bija arī Makrona māte, kura ir 67 gadus veca - tikai 3 gadus vecāka par savu vedeklu, un kura sākotnēji bija ļoti pret dēla attiecībām ar skolotāju.


Šāda kopīga pasākuma rīkošana pirmajos gados, kad pāris uzsāka savas attiecības, nelikās iespējama. Vietējās tenkas izplatījās ļoti ātri, kad tika pamanīts, ka Emanuels ar Brigitu kopīgi gāja uz mājām pēc darba pie lugas. Brigita arī neskopojās ar labiem vārdiem par Emanuelu. "Viņa apbrīnoja viņa rakstītprasmi," viens draugs sacīja. "Viņš rakstīja dzejoļus, un viņa tos lasīja visiem priekšā". Makrona vecāki nepriecājās, dzirdot šādas baumas. Cerot, ka tā būs tikai tīņa vecuma aizraušanās, viņi nolēma neiejaukties uzreiz. Taču viņu aizdomas pastiprinājās, kad Emanuels viņiem sacīja, ka dosies apciemot draugu, lai gan vēlāk uzzināja, ka viņš bija pavadījis laiku ar Brigitu. Vecāki cerēja, ka viņš uzsāks attiecības ar viņu paziņu meitu, kas bija Emanuela vecumā, un pat uzaicināja šo meiteni ciemos uz mājām. Taču Emanuels neizrādīja ne mazāko interesi par šo meiteni vai kādu citu savu vienaudzi.

 

Reklāma
Reklāma

Vecāki cerēja, ka pāries

"Es sev teicu, ka šis ir pārejoši," viņa tēvs Žans Mišels Makrons sacīja žurnālistei Annei Fuldai, kura izdevusi grāmatu Francijā par šo romānu - Emanuels Makrons: Perfekts Jauns Cilvēks. "Emanuelam galu galā bija jāpabeidz skolu, lai viss netiktu izbojāts." Drīz vien Emanuela māte uzsāka ar viņu delikāto sarunu par viņu attiecībām, uzsverot, ka viņam nevarēs būt bērni lielās gadu starpības dēļ. "Es tam nespēju noticēt," sacīja viņa māte kādā intervijā. "Mēs nespējām pateikt par šīm attiecībām: Cik burvīgi!" Jaunajā grāmatā ir atklāts, ka Makrona vecāki nolēma runāt ar Brigitu un pavēlēt viņai pārtraukt attiecības ar viņu dēlu vai vismaz gaidīt līdz brīdim, kad viņam apritēs 18 gadi. Neveiklās tikšanās laikā māte sacīja Brigitai: "Tev jau ir sava dzīve, bet viņam tevis dēļ nebūs bērnu." Ar asarām acīs Brigita atbildēja, ka neko nevar apsolīt. Kā pēdējo paņēmienu, lai pārtrauktu attiecības un panāktu, lai attiecības neizbojā dēla izglītību, Emanuela vecāki aizsūtīja dēlu mācīties tālu prom, lai nodalītu abus mīlniekus vienu no otra. Emanuela tēvs sazvanīja prestižas Parīzes skolas direktori un paskaidroja, ka iemesls sarunai būs ļoti sensitīvs un būs nepieciešama absolūta konfidencialitāte. Atsaucoties uz avotiem, direktore atļāva Emanuelam pabeigt skolu pie viņiem un sagatavoties universitātei Parīzē, kur viņš dzīvotu dzīvoklī, kas pieder ģimenei. Tajā pašā laikā Emanuela vecāki nolēma neinformēt policiju par skolotājas attiecībām ar viņu dēlu.

https://www.youtube.com/embed/ouWYLEvLU3E

Pieļaujamais attiecību vecums ir 15 gadi, taču, ja attiecības ir ar skolotājiem vai aprūpētājiem, tad ir jābūt vismaz 18 gadus veciem. Vecāki zināja, ka vēsturē šādi gadījumi, jau ir notikuši. Gabriela Rusjēra, 32, literatūras profesore, tika apcietināta 1968. gadā pēc tam, kad viņa bija izveidojusi gadu ilgas attiecības ar 16 gadīgu skolnieku Kristianu Rossi. Puiša vecāki devās uz policiju, kad uzzināja par attiecībām. 1969. gadā, kad viņa iznāca no cietuma un gaidīja tālākos tiesu darbus, Rusjēras kundze izdarīja pašnāvību, nosmacējot sevi dūmos. "Mēs mīlējām viens otru," Rossi kungs ar asarām teica. "VIņi ielika viņu cietumā, viņa izdarīja pašnāvību. Kaisle nav gaiša."

 

Attālums nebija šķērslis

Taču Emanuela Makrona vecāku shēmām nācās piedzīvot neveiksmi - un attiecības turpinājās arī pēc tam, kad viņš pārvācās uz Parīzi. Viņš brauca 90 minūtes ar vilcienu katru nedēļas nogali, lai slepeni tiktos ar Brigitu, ja viņai nebija jāpieskata savus trīs bērnus. Brigitas vīrs Andrē Luiss strādāja ilgas stundas starptautiskā franču bankā. Brigita ar Emanuelu tikās kādā no viņas turīgo vecāku īpašumiem, kur kādu reizi Brigitas brālis abus iereudzīja baseinā.
Emanuela jaunie draugi drīz vien uzzināja, ka viņš ir bijis iesaistīts skandālā. 39 gadus vecā Cecīlija Falkone, kas mācījās ar viņu Parīzē, sacīja: "Es zināju par romānu jau no brīža, kad viņš pārvācās uz Parīzi. Mēs zinājām, ka viņam bija attiecības ar skolotāju, taču nezinājām, no kuras skolas viņa bija, kāds bija viņas vecums, vārds. Viņš bija ļoti diskrēts." 

 

Brigitas dzīve
Emanuela dzīve bija krietni vieglāka kā Brigitai. Viņa bija jaunākā 6 bērnu ģimenē. Dzimusi 1953. gadā ģimenē, kura jau sešās paaudzēs vadījusi saldumu uzņēmumu Ziemeļfrancijā. Viņi nopelnīja lielu naudu, pārdodot makarūnus (macaroons). Viņas tēvs bija ļoti cienījams vīrs, bieži apmeklēja baznīcu. Brigita bērnībā mīlēja jautrību, mākslu, baidījās strādāt ģimenes uzņēmumā un visu mūžu pārdot makarūnus. Viņa mīlēja literatūru un mākslu. 


Ceļojuma laikā kopā ar ģimeni viņa satika eksotisku vīrieti Andrē Luisu Auzerī, kurš bija dzimis Kamerūnā. Viņš bija atgriezies Francijā, lai mācītos un uzsāktu veiksmīgu karjeru banku sfērā. 23 gadu vecumā viņš bija 2 gadus vecāks par Brigitu, kura vēl bija studente. Brigita un Andrē apprecējās 1974. gadā - tajā pašā gadā apprecējās arī Emanuela vecāki. 26 gadu vecumā viņai jau bija 3 bērni. Viņi bija laimīgi. 1984. gadā pāris ar bērniem pārcēlās uz Strasbūru, kur Andrē saņēma darba piedāvājumu. Viņi atgriezās savā dzimtas mājā 1991. gadā, kur Brigita sāka skolotājas darbu Providences licejā. Līdz pat šai dienai nav skaidtības, kas sarāva šīs ģimenes saites. Arī Brigitas bijušais vīrs par šo nerunā. Viss, kas ir zināms, ir tas, ka viņu laulība oficiāli tika šķirta 2006. gadā. Franču žurnāliste Silvija Bomela, kas pētīja Makronu ģimeni, sacīja, ka Brigitas bijušais vīrs tika tik ļoti sāpināts šķiroties, ka viņš pat neapmeklēja savas mātes bēres, baidoties, ka bijusī sieva tur varētu ierasties. "Viņš vairs nevēlas tikt atrasts pēc notikušā," Silvija sacīja intervijā. "Noteikti ir ļoti šokējoši redzēt, kā tava sieva aiziet pie daudz jaunāka vīrieša." Brigita pārvācās uz Parīzi pirms laulība tika oficiāli šķirta. Viņa sāka akadēmiskas darba gaitas citā katoļu skolā, lai varētu būt tuvāk Makronam.

 

Kāzas
"Manuprāt, Brigita pameta dzimtās mājas, lai aizbēgtu no baumām," sacīja kāds bijušais kolēģis. "Tas, ka viņi abi pārvācās uz Parīzi bija pareizais lēmums."  21 mēnesi pēc šķiršanās, Brigita uzvilka īsu baltu kleitu un apprecējās otru reizi. Viņai bija 54 gadi, vīram - 29. Pēc viņu kāzām 2007. gadā pāris vēl aizvien dzīvo Parīzē. Tikai pēc tam, kad bija veiksmīgi strādājis kā baņķieris un ekonomikas ministrs, Makrons paziņoja par savu kandidatūru vēlēšanās. Pārsteidzošā kārtā Makronam ir ļoti labas attiecības ar saviem audžubērniem, ieskaitot Laurensu, kas bija viņa klasesbiedrene. Brigitas jaunākā meita Tifānija, 30, kļuva par Makrona kampaņas vadītāju. Viņa par attiecībām saka, ka "viņi tik skaisti sadzīvo, ka man viņu gadu starpība nekad nav bijusi problemātiska".


Emanuela Makrona angļu valodas skolotājs Kristians Mondžou, kurš vēl aizvien ir viņa padomdevējs, tic, ka viņa lēmums turpināt attiecības, izveidoja viņu par tādu cilvēku, kāds viņš ir tagad. "Viņš gribēja pierādīt saviem vecākiem, ka viņš veic pareizās izvēles," viņš sacīja intervijā. "Un viņš tagad pierāda sievai, ka viņa veica pareizo izvēli, pametot savu vīru".
Taču Mondžou brīdināja, ka Emanuelam nevajadzētu vēlētājiem izveidot priekšstatu kā "memmesdēliņam"; pēc savas uzvaras runas, viņš uz skatuves uzaicināja Brigitu, lai pateiktos par visu. Makrons ne brīdi nenožēlo savas jaunieša gadu gaitas. Kad viņam kāda skolniece sociālajā vietnē lūdza padomu, jo viņa iemīlējusies savā kriminālistikas pasniedzējā, viņš ar smaidu atbildēja: "Tev jāzina, vai tas ir abpusēji. Ja jā, tad tik uz priekšu. Bez tabu!"

 

Avots: www.dailymail.co.uk