HELSUS: 21. maijā Jelgavā notiks diskusija “Vai viedums atšķiras no gudrības?”

2017. gada 21. maijā plkst. 16:00 HELSUS zināšanu festivāla ietvaros norisināsies diskusija “Vai viedums atšķiras no gudrības?”. Diskusijas mērķis ir aktualizēt jautājumu par zināšanu, izglītības un vieduma nozīmi ikdienā, to savstarpējo saistību.  Arvien biežāk tiek dzirdēti aicinājumi sekot savai intuīcijai un sirdsbalsij. Taču ko tas nozīmē patiesībā, kāda veida informāciju tas ietver? Ik brīdi cilvēkam ir jāveic darbības, kas prasa kā prāta, tā emocionālo iesaisti – kā nešaubīties un pieņemt pareizo lēmumu?

HELSUS: 21. maijā Jelgavā notiks diskusija “Vai viedums atšķiras no gudrības?”

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Diskusijas jautājumus šķetinās medicīnas doktors un Latvijas Kardioloģijas centra vadītājs Andrejs Ērglis; emuāra "Nekas nav noticis" un grāmatas "Atmosties no dzīves" autore Lilija Apine, uzņēmējs un Eberstein Business Solutions vadītājs Mārtiņš Eberšteins; žurnālists un A/S "Cits Medijs" padomes priekšsēdētājs Pauls Raudseps. Diskusiju vadīs filosofs, publicists un Rīgas Stradiņa universitātes docents Vents Sīlis.

 


“Filosofs Džidu Krišnamurti ir teicis, ka viedums ir atrodams ārpus domu un ego radītajiem rāmjiem. Domāšanas procesu un rezultātu ne vienmēr var dēvēt par viedumu. Sabiedrībā ik pa laikam ir vērojama attālināšanās no cilvēka apziņas izpratnes un tās atzīšanas ikdienas lēmumu pieņemšanā. Tā vietā bieži ir novērojama prāta maldīšanās pašam sevī. Aicinu kopīgu diskutēt un rast atbildes, kuras ir lietderīgas ne tikai vārdos, bet arī darbos”, diskusiju komentē festivāla aizsācēja Agnese Irbe
Papildus diskusijai HELSUS apmeklētājiem 20. un 21 maijā būs iespēja izmēģināt fiziskās nodarbes, kā, piemēram, joga, mandalu deja, biodeja, tango, fitness, cigun. To papildinās dažādas sevis izziņas prakses – krāsu terapija, aroma terapija, socionika, psiholoģijas metodes. Tiks sniegtas konsultācijas un iespēja dzirdēto izjust uz sevis, uzzināt par alternatīvām bērnu izglītības skoliņām un metodēm. Neizpaliks arī veselīgs uzturs, daudz jauna par ārstniecības augiem, kanisterapijas iepazīšana, rūdīšanās skola, homeopātija, dabīgā redzes atjaunošanu u.c. 

Dažādas lekcijas pasniegs HELSUS meistari: Prof. A.Danilāns stāstīs par veselīgu uzturu un dzīvesveidu; latviskās dzīvesziņas pārstāve Irēna Saprovska noturēs lekciju par latviešu gadskārtām; fiziķis Dainis Ozoliņš aizraus ar Latvijas spēka vietām; psihologs Ansis Jurģis Stabingis runās par apzinātību; sportists Helmuts Rodke raisīs diskusiju par bērniem sportā un par to, cik veselīgi tas ir patiesībā. Savukārt Kaspars Rikards runās par sakrālo ģeometriju, bet Jānis Filks par šamanismu un zinātni. Tāpat ikviens ir aicināts uz šī gada HELSUS Šveices vieslektores Ulrikes Granogeres (Ulrike Granõgger) lekciju par cilvēka saistību ar visumu Jelgavas pilī. 
HELSUS festivālā arī bērniem ir paredzētas dažādas darbnīcas: dzīvnieciņu dārzs, lielo burbuļu ķeršana, mandalu gatavošana, krāsu spēles, labirinti u.c. Tāpat bērni varēs baudīt arī mūsu pirtnieku prasmīgās rokas speciāli bērniem kurinātā pirtiņā, skaņas masāžu, krāsu terapiju, piedalīties mūzikas terapijas nodarbībā vai Dainu meditācijā kokles pavadībā.

Pilna programma ir apskatām festivāla mājaslapā: www.helsus.org

Festivāla biļetes ir pieejamas interneta vietnēs www.ekase.lv un www.bilesuserviss.lv, kā arī visās “Biļešu serviss” kasēs. 

Reklāma
Reklāma