Neinvazīvs ģenētisks izmeklējums (NIPT) „Panorama” grūtniecēm

Mazuļa gaidīšanas laiks ir svarīgs katrai grūtniecei un, lielākā daļa, to vēlas pavadīt bez liekiem uztraukumiem, mierīgi sagatavojoties bērniņa piedzimšanai un ienākšanai ģimenei. Vislielākā uzmanība tiek pievērsta topošās māmiņas veselības stāvoklim un pašajūtai, par grūtniecības veiksmīgu norisi rūpējas ārsti, vecmātes un speciālisti. Visi vēlas veiksmīgu grūtniecības iznākumu – veselīga mazuļa piedzimšanu. Medicīnas iespējas pasaulē ar katru gadu attīstās, arī grūtniecības laikā veicamie izmeklējumi gaidāmā bērniņa veselības stāvokļa izvērtēšanai.

Šogad laboratorija „GenEra” topošajām māmiņām piedāvā jaunu analīzi – neinvazīvu DNS prenatālo skrīningu (NIPT) ar nosaukumu „Panorama”

FOTO: Shutterstock.com

Šogad laboratorija „GenEra” topošajām māmiņām piedāvā jaunu analīzi – neinvazīvu DNS prenatālo skrīningu (NIPT) ar nosaukumu „Panorama”

Šogad laboratorija „GenEra” topošajām māmiņām piedāvā jaunu analīzi – neinvazīvu DNS prenatālo skrīningu (NIPT) ar nosaukumu „Panorama”, kuru veicot, iespējams noteikt biežāk sastopamo hromosomu patoloģiju: 21. hromosomas (Dauna sindroms), 13. hromosomas (Patau sindroms), 18. hromosomas (Edvarda sindroms) un dzimumam raksturīgās trisomijas risku gaidāmajam mazulim. Šādu izmeklējumu īpaši ieteicams veikt, ja grūtniece ir vecāka par 35 gadiem, ja izmeklējumu (USG, analīzēs)rezultātos ir konstatētas novirzes no normas, ja ģimenē jau iepriekš ir bijusi grūtniecība ar hromosomu izmaiņām.

 

Šādu izmeklējumu īpaši ieteicams veikt, ja grūtniece ir vecāka par 35 gadiem, ja izmeklējumu (USG, analīzēs)rezultātos ir konstatētas novirzes no normas, ja ģimenē jau iepriekš ir bijusi grūtniecība ar hromosomu izmaiņām.

 

„Panorama” skrīnings izceļas ar augstu precizitāti un to iespējams veikt jau no 9. grūtniecības nedēļas. Šī skrīninga veikšanai nepieciešams tikai grūtnieces asins paraugs.

„GenEra” laboratorija piedāvā arī „Panorama” skrīningu, kurā bez jau iepriekš minētajām trisomijām papildus ir iespējams noteikt risku arī biežāk sastopamām mikrodelēcijām, kuras būtiski ietekmē veselību un dzīves kvalitāti.

Vairāk informācijas un pieteikšanās laboratorijas apmeklējumam:   

Tālr. 67425241

E-pasts: info@genera.lv

Reklāma
Reklāma

www.genera.lv

Adrese: Rātsupītes iela 1 k-1, Rīga, LV-1067

Ārstniecības iestādes reģistrācijas Nr. 0192-68301