Izdevniecības "Avots" grāmatu jaunumi: redzes veselība, aforismi, dārza darbi

Izdevniecības "Avots" jaunumi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Redzes veselība

Laba redze. Kā to saglabāt un kā ārstēt

Redze ir viena no svarīgākajām cilvēka maņām – laba redze ir ikdienas gaitu pamatnepieciešamība. Izdevumā paskaidrots, kā mūsu smadzenes atpazīst tām nosūtītos signālus, pārveidojot tos attēlos, kā arī aplūkotas dažādas redzes īpatnības – mēs visi esam nedaudz atšķirīgi. Paskaidrots, kā dažādas krāsas ietekmē redzi un attiecīgi mūsu noskaņojumu. 
Liela grāmatas daļa, protams, ir veltīta acu kaitēm un redzes traucējumiem. Neizpaliek arī acu vingrinājumi un pat masāža tiem, kas vēlas uzlabot acu funkcijas dabiskā ceļā. 
Sniegta informācija arī par augiem, kas acīm nāks par labu, un pārtikas produktiem, kuru sastāvā ir vitamīni un minerālvielas, kas baro tieši acis. Minēti arī sporta veidi, kas palīdzēs redzi uzlabot, un no kuriem labāk izvairīties, ja ir kādi vizuālās uztveres traucējumi.
Izdevuma noslēgumā sniegtas atbildes uz bieži uzdotiem jautājumiem acu veselības un redzes īpatnību sakarā. 

 

Aforismi


Viņš un viņa. Aforismi.

Aforismu būtība ir kodolīgi – reizēm asi, reizēm ironiski, reizēm ar vēlīgu smaidu – izteikt novērojumu par sabiedrībā manāmajām tendencēm. 
Interesanti, ka daudzi no šiem vieduma graudiem ir aktuāli gadu desmitiem, pat simtiem ilgi. Tas liecina, ka nemaz tik krasi jau mēs nemaināmies, lai gan pašiem šķiet, ka ka esam pavisam citādi, nekā paaudzes pirms mums. 
Šī grāmata kalpos gan kā dāvana, gan kā palīgs tiem, kam patīk dalīties viedām atziņām. Izdevumā apkopotie aforismi nebūt neaprobežojas ar pāru attiecībām vien – pasmaidām arī par radiniekiem, jaunības un pusmūža skatījumu uz dzīvi, padomājam par draugiem un nedraugiem, par attiecībām darba un konkurences vidē. 

 

 

Reklāma
Reklāma

Dārza darbi

 

Dārza darbi mēness un saules ritmos

Ceļojumā apkārt Zemei Mēness 29.5 dienu laikā iziet caur visām 12 zodiaka zīmēm, katrā uzturoties divas līdz trīs dienas. Dažādi esam mēs, dažādi ir darbi, kas sekmēsies tieši konkrētajā fāzē. 
Šis izdevums izceļas ar to, ka tajā ir paskaidrots ne tikai tas, ko un kad darīt, bet arī tas, kā tas īsti tas veicams. Tālab šī grāmata kalpos kā izsmeļošs palīgs gan tiem, kas vēlas uzzināt, kad jāsēj, jāravē un jāmēslo, gan tiem, kas vēl tikai krāj un papildina savas zināšanas par to, kā kurš augs aprūpējams. 
Atsevišķas nodaļas veltītas sakņu dārzam, daiļdārzam, augļu dārzam, kā arī telpaugiem. 

 

 

Ieskaties: www.avotsabc.lv