Interesantās talkas vietas 2017. Vēl var pievienoties!

Sestdien, 22. aprīlī, notiks tradicionālā Lielā Talka. Uzkopt savu māju, ielu, pagalmu var doties ikviens, bet ja ir vēlme talkot kompānijā vai arī piedalīties kādā no īpaši organizētām talkošanas vietām, tad izpēti šo karti un dodies uz apstiprinātajām talkas vietām. 

Dodoties talkot, parūpējies par drošu apģērbu un piemērotiem intrumentiem.

FOTO: Shutterstock.com

Dodoties talkot, parūpējies par drošu apģērbu un piemērotiem intrumentiem.

Lielās Talkas organizētāji piedāvā pievienoties arī kādā no šīm talkošanas vietām.


Valsts prezidents kopā ar bērnunama bērniem talkos Kocēnos
“Mēs esam zaļa, veselīga un mūsdienīga valsts, ko ik dienas paši savām rokām turpinām veidot. Lielā Talka ir iespēja pulcēties un strādāt kopā, lai Latviju padarītu aizvien skaistāku un sakoptāku sev un nākamajām paaudzēm. Aicinu ikvienu piedalīties Lielajā Talkā. Lai prieks par kopā būšanu un paveiktais mūs iedvesmo labiem darbiem katru dienu rūpēs par mūsu zemi un valsti”, aicina Valsts prezidents.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis šogad talkos kopā ar bērnu aprūpes centra “Ozoli” jauniešiem, lai kopīgiem spēkiem atjaunotu un sakoptu Kokmuižas parku Kocēnos. Talkas laikā Raimonds Vējonis un Iveta Vējones kundze kopā ar bērniem stādīs kokus, dekoratīvos krūmus, nostiprinās vienu no parka nogāzēm, kā arī darīs citus darbus.

Raimonds Vējonis ir Lielās Talkas patrons kopš 2015. gada rudens. Valsts prezidents vienmēr ir uzsvēris, ka talkas tradīcija sniedz ieguldījumu ne tikai vides sakopšanā un labiekārtošanā, bet arī sabiedrības izglītošanā par atbildīgu attieksmi pret vidi un mūsu ikdienas izvēlēm vides saglabāšanai.


Cūkmens talkos kopā ar skolēniem
Kamēr Latvijas Valsts mežu (LVM) darbinieki talkos ar Prezidentu Kocēnos, arī pārējos LVM reģionos sestdienā plānoti vairāki pasākumi tieši talkas dienā, neskaitot tos vairāk nekā 300 pasākumus, kurus LVM darbinieki organizē no aprīļa līdz maija beigām. Savukārt Cūkmens būs sastopams Lielās talkas dienā Zemgalē, Jelgavas apkārtnē, kur talkos kopā ar Jelgavas 2. pamatskolas skolēniem un Jaunsvirlaukas vietējiem iedzīvotājiem.

Ādažos “Arčers”, NBS spēki un Būvniecības kompānija "Arčers" 22.aprīlī sakops teritoriju pie Gaujas aizsargdambja Ādažos un turpat esošā Katlapu ceļa apkaimi. “Esam aicinājuši talkā arī Ādažu militārajā poligonā dislocēto NBS struktūrvienību karavīrus, kuri, savukārt, par talku ieinteresējuši arī Latvijā izvietoto ārvalstu militāro vienību karavīrus,” norāda uzņēmuma valdes locekle Maija Baltgalve, kura pauž cerību, ka Lielās Talkas kustībā turpmākajos gados iesaistīsies arvien vairāk nacionālā kapitāla uzņēmumu, tādējādi stiprinot un vairojot lepnumu par piederību valstij, kurā strādājam un attīstāmies. Arī visi Ādažu iedzīvotāji ir aicināti pievienoties Gaujas malas un aizsargdambja sakopšanas talkā. Kā laikā gan tiks vākti atkritumi un atvērti skati uz Gauju, lai visu vasaru var pastaigāties un priecāties par Gaujas līkumiem.


VARAM stādīs ozolus Latvijas simtgadei
22.aprīlī, kad visā Latvijā notiks Lielā talka, arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, turpinot pagājušā gada aizsākto tradīciju, aicinās talkā stādīt ozolus (kopā ap 300 ozoliem) Krimuldas, Siguldas un Turaidas nogāzes gravās. Ozolu stādīšana paredzēta kā veltījums Latvijas simtgadei.
Talkos arī jaunsargi un aizsardzības ministrs

Šogad Lielās talkas dienā Kokneses un Aizkraukles jaunsargi kopā ar aizsardzības ministru Raimondu Bergmani strādās Likteņdārzā, savukārt Babītes jaunsargi kopā ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālmajoru Leonīdu Kalniņu talkos Katrīnmuižā. Jaunsardzes un informācijas centra direktors majors Aivis Mirbahs un Skrundas novada jaunsargi kopā ar Skrundas novada pašvaldību Nīkrāces pagastā, netālu no Lēnu baznīcas, atjaunos tiltu pār Kojas upīti, lai interesenti varētu nokļūt no kādreizējās pulkveža Oskara Kalpaka bataljona štāba vietas līdz piemiņas vietai Lēnās. Talkotāji uzkops arī apkārtni un par godu četrām pulkveža O. Kalpaka bataljona vienībām iestādīs četrus ozolus.


Eirodeputāte Inese Vaidere aicina uz tradicionālo talku Rojā
22.aprīlī, Latvijas Lielās talkas ietvaros, Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere aicina pievienoties ikgadējai kopīgai jūras krasta sakopšanai Rojas novadā. "Šī talka ir kļuvusi par tradīciju, kas ne tikai palīdz sakopt vidi mums apkārt, bet arī saliedē cilvēkus un sniedz pozitīvu emociju lādiņu," skaidro Inese Vaidere, kura šogad Eiropas pilsoņa balvai izvirzījusi Lielās Talkas vadītāju Vitu Jaunzemi. Par balvas piešķiršanu vēl jālemj žūrijai. Ideja par talkas rīkošanu Kaltenē nāca no Ineses Vaideres vīra, izcilā sporta žurnālista Artura Vaidera. Šis būs pirmais gads, kad talka notiks bez Artura. "Būšu priecīga, ja tie, kam būs brīvs brīdis, ieradīsies uz jūras krasta sakopšanas talku," sacīja Vaidere. Talkas sākums plkst.9.30 pie Kaltenes bibliotēkas ar kopīgām brokastīm un darbu sadali.


Mežotnes pagasta Garozas muižā
Plkst.10.00 palīdzēt gribošie ir aicināti pulcēties pie bijušās Mežotnes pagasta Garozas muižas drupām. Kopīgiem spēkiem akmeni pa akmenim, ķieģeli pa ķieģelim nojauksim kokos ieaugušās vecās sienas, kas Bauskas novada Dāviņu pagasta Bruknas muižā pārtaps par vēsturisko saimniecības ēku kompleksu. Ar talcinieku palīdzību akmeņi un ķieģeļi tiks noārdīti, lai vēlāk atdzimtu un sāktu jaunu dzīvi atjaunotajā Bruknas muižas saimniecības ēku kompleksā. Andreja Mediņa izlolotās idejas un to realizācija ir labi zināmas ikvienam, kurš ir pabijis skaistajā Bruknas muižā, kā arī novērtējis darbus Bruknas baznīcā. Lai talciniekiem Garozas muižā darbi ritētu raiti un būtu labs prāts, Garozas parkā, brīvdabas estrādē no plkst. 12.30 līdz 13.30 koncertēs Renārs Kaupers. Savukārt Elmārs Tannis būs sarūpējis čuguna katlos gatavotu gardu maltīti - zupu un sautējumu. Darbus pie drupām turpināsim līdz plkst.16.00, kad parkā koncertēs Daiga Petkeviča un Normunds Jakušonoks, kā arī baudīsim vakariņas. Lūgums talciniekiem līdzi ņemt cimdus, āmurus un kaltus.
 

Reklāma
Reklāma