Neparastas idejas Lieldienu olu krāsošanai kopā ar bērnu. VIDEO

Straujiem soļiem tuvojas Lieldienas – šūpošanās, olu kaujas un to krāsošana. Rimi Bērniem eksperti piedāvā video pamācību četrām interesantām un netradicionālām idejām olu krāsošanai kopā ar bērniem!

Idejas savādākai olu rotāšanai, kas bērniem noteikti patiks

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Idejas savādākai olu rotāšanai, kas bērniem noteikti patiks

 

Minjonolas
Jums būs vajadzīgas olu krāsas, novārīta, silta ola, marķieris, līmējamās actiņas, ota, gumijas cimds. Vispirms nokrāso olas smailāko galu – lai to izdarītu, rokā iespiež dzelteno krāsu, un olas smailāko pusi izviļā pa krāsu. Pēc tam ar otiņu nokrāso olas apakšējo daļu zilu. Kad tas izdarīts, pielīmē minjonam actiņas, ar marķieri pēc izvēles var veidot dažādus minjonus – ar brillītēm, vienu actiņu, vai piezīmēt skropstas, veidojot minjonu dāmīti.
 

Olas ar tetovējumu
Jāsagatavo olas vienā krāsā, līmējamie tetovējumi, šķēres, bļodiņa ar remdenu ūdeni un salvete. Olu iemērc ūdenī, uzliek tetovējumu un ar samērcētu salveti vienmērīgi samitrina papīra kārtu, līdz tā ir piesūkusies ar ūdeni. Lēnām noņem papīra kārtu, un tetovējums olai ir gatavs!


Ola ar emocijām
Izmantojam marķieri un gaiši krāsotas olas. Lai iegūtu gaišas, dzeltanas olas, var izmantot kariju. Pavisam elementāri – ar marķieri uz olām uzzīmē sejiņu. Dažādībai var uzzīmēt visu emociju gammu.
 

Reklāma
Reklāma

Pumpainās olas
Vajadzīgs: pašlīmējošs papīrs, papīra caurduris, sīpolu mizas krāsošanai. Ar caurduri izdur vairākus caurumus pašlīmējošajā papīrā, atlikumus salīmē uz olas. Olu liek sīpolu mizās un novāra, lai iegūtu krāsu. Ja vārīšanas procesā uzlīmētais nav nokritis nost – to noņem, ieziež olu ar sviestu, lai tā būtu spīdīga.


http://www.youtube.com/watch?v=Mpr7Mbjg82g
 

Citus padomus par svētkiem, bērnu un ģimenes veselību, kā arī bērnu audzināšanu var iegūt programmas Rimi Bērniem platformā www.rimiberniem.lv. Šeit pieredzē par uztura, veselības un aktīva dzīvesveida tēmām, bērnu izglītību un kvalitatīvu izklaidi dalās septiņi eksperti – psiholoģe Iveta Aunīte, pediatre Sanita Mitenberga, fitnesa treneris Kārlis Birmanis, fizioterapeite Jekaterina Bovtramoviča, pavārs Normunds Baranovskis, uztura speciāliste Olga Ļubina un skolnieks Klāvs Smildziņš. Bērniem un jauniešiem platformā ir iespēja iedvesmoties no dažādiem video padomiem, idejām un piemēriem.