Vecākus aicina uz bezmaksas lekciju Jelgavā par atbildīgu tehnoloģiju lietošanu ģimenē

Aicinām vecākus uz bezmaksas lekciju Jelgavā par atbildīgu tehnoloģiju lietošanu ģimenē Izaicinājumi vecākiem digitālajā laikmetā.

Vecākus aicina uz bezmaksas lekciju Jelgavā par atbildīgu tehnoloģiju lietošanu ģimenē

FOTO: Shutterstock.com

Aicinām vecākus uz bezmaksas lekciju Jelgavā par atbildīgu tehnoloģiju lietošanu ģimenē Izaicinājumi vecākiem digitālajā laikmetā. Lekciju vadīs psiholoģe un Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm vēstnese Judīte Iliško un sociālā pedagoģe, vēstnese Santa Ločmele.

 

Lekcijā teorētiskās un praktiskās nodarbībās varēsiet uzzināt:

  • Kas ir atbildīga viedierīču lietošana?
  • Kādā vecumā un cik ilgi bērns drīkst lietot viedierīces?
  • Kā ģimenē ieviest noteikumus?
  • Kādas ir viedierīču priekšrocības un trūkumi?

Tā norisināsies 9. maijā plkst. 18.00 – 20.00 Jegavā, Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrā, Svētes ielā 33.

Vietu skaits ir ierobežots, tādēļ aicinām laikus pieteikties lekcijai, aizpildot pieteikšanās anketu – http://ej.uz/lekcijaJelgava, rakstot uz e-pastu atsauksmes@laimigamgimenem.lv vai zvanot pa tālruni +371 29996710.

 

Lektores Santa Ločmele un Judīte Iliško – pieredzējušas speciālistes, kuras programmas ietvaros konsultējušas jau teju 200 cilvēku
Psiholoģe un sociālā pedagoģe ikdienā vada gan nodarbības, gan seminārus un individuālās konsultācijas par tehnoloģiju lietošanu ģimenē – tostarp drošību internetā, noteikumu veidošanu ģimenē, atkarības riskiem un citiem mūsdienu ģimenēm aktuāliem tematiem.

Reklāma
Reklāma

“Pēc manas pieredzes, vecākiem vislielākās grūtības sagādā viedierīču lietošanas ierobežošana bērniem un brīvā laika pavadīšanas alternatīvu piedāvāšana. Līdz ar to ģimenē bieži norisinās konflikti, vienam pret otru rodas neiecietība un nesapratne. Vecākiem ieteicams atcerēties, ka viņi ir piemērs saviem bērniem, un bērni mācās dzīves vērtības un apgūst uzvedības noteikumus no saviem vecākiem, t.i., bērni kopē un atdarina vecāku uzvedību. Vecākiem ir jābūt atbildīgiem par to, ko bērns dara viedierīcēs un pašiem jārāda pozitīvs piemērs. Lekcijā ikvienam vecākam būs iespēja gūt priekšstatu, zināšanas par atbildīgu un drošu viedierīču lietošanu, praktiskus rīkus un idejas, kā ierobežot viedierīču lietošanas biežumu mājās, kā arī izvērtēt savas kompetences šajos jautājumos. Vēlos iedrošināt vecākus sarunāties ar saviem bērniem un izrādīt interesi par to, ko viņi dara viedierīcēs un tiešsaistē. Tāpat vienmēr ir iespēja papildināt savas zināšanas un lūgt palīdzību draugiem, paziņām, dažādiem speciālistiem par sev neskaidrajiem viedierīču lietošanas jautājumiem,” stāsta psiholoģe un Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm vēstnese Judīte Iliško.

 

Jelgava ir viena no piecām pilsētām, kur vecākiem būs iespēja apmeklēt šādu lekciju. Nākamās lekcijas notiks 16. maijā Liepājā un 17. maijā Rīgā.

Lekcija Jelgavā

24 skolu psihologi un sociālie pedagogi no visas Latvijas 2016. gada oktobra nogalē absolvēja Amigo iniciatīvas laimīgām ģimenēm un psihologa Edmunda Vanaga kopīgi izstrādāto mācību programmu par šodien ģimenēm tik aktuālo tēmu – kā veidot atbildīgus mobilo tehnoloģiju lietošanas paradumus un kā par šiem jautājumiem runāt ar bērniem un viņu vecākiem. Līdz ar mācību pabeigšanu pedagogi kļuvuši par vēstnešiem. Vēstnešu konsultācijas vecākiem ir pieejamas 36 izglītības iestādēs visā Latvijā. 

Noderīgus ekspertu padomus, kā runāt ar bērniem par tehnoloģiju lietošanu, un vairāk informāciju par lekciju lasiet www.laimigamgimenem.lv