Lieldienu konkurss ar LEGO® - meklē atbildes un laimē LEGO® DUPLO® lielos komplektus

Gaidot pavasara skaistākos svētkus, Mammamuntetiem.lv kopā ar LEGO lasītājiem sagādājuši konkursu, kur balvā LEGO DUPLO komplekti! Uzdevums konkursantiem vienkāršs - izlasi jautājumus un atrodi atbildes norādītajos rakstos. Atbildes var meklēt kopā ar bērniem, vienlaikus iepazīstos gan tradīcijas, gan smeļoties idejas svētku svinēšanai. Uzvarētāji būs DIVI - katrs saņems vienu kluču komplektu!

Atbildot uz konkursa jautājumiem, iespējams, uzzināsi ko jaunu par Lieldienu svinēšanas tradīcijām un varbūt gūsi jaunas ierosmes svētku svinēšanai!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Atbildot uz konkursa jautājumiem, iespējams, uzzināsi ko jaunu par Lieldienu svinēšanas tradīcijām un varbūt gūsi jaunas ierosmes svētku svinēšanai!

Atbildes uz jautājumiem līdz 12. aprīlim (trešdiena) sūti uz e-pastu redakcija@mammam.lv. Divi no pareizo atbilžu iesūtītājiem tiks pie brīnišķīga LEGO DUPLO komplekta "Picērija" un "Ģimenes māja", kas paredzēt bērniem no 2 līdz 5 gadiem. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklāma
Reklāma

 

 

 

 

 

 

Lieldienas ievada Klusā nedēļa ar Pūpolu svētdienu, Zaļo ceturtdienu, Lielo piektdienu, Kluso sestdienu, kurai seko Lieldienas. Katrai dienai ir īpaša nozīme. 


1. Ir ticējums, ka Pūpolsvētdienā mājās visi ir jānoper. Uzskata, ka pēc pēršanas pūpolu zarus nedrīkst izmest. Kas ar pūpolzariem ir jādara?  Atrodi atbildi šajā rakstā “Pēršanas skaitāmpanti Pūpolsvētdienā” 


2. Ar Zaļo ceturtdienu iesāk Lieldienu svinēšanas laiku. Latviešiem ir skaistas un savdabīgas tradīcijas. Piemēram, Zaļās ceturtdienas rītā, pirms saules jāmazgā pie upes kājas, kalnā skaļi jāsauc un jāgavilē. Svarīgi, lai gavilēm būtu atbalss, jo ... ko pēc tās varēja noteikt?  Atbildi meklē šajā rakstā Ko drīkst darīt Zaļajā ceturtdienā, Lielajā piektdienā un Klusajā sestdienā.

3. Šajā paša rakstā sameklē arī atbildi – kādi ir bērni, kas dzimuši Lielajā piektdienā. 


4. Lieldienas ir priecīgi, skaļi un līksmi svētki. Galdā ceļ gardumus, šūpojas un spēlē jautras rotaļas. Tieši spēles  - olu meklēšana un to ripināšana, kaulēšanās ar olām un citas tautiskas rotaļas ir viens no lielākajiem priekiem, ko bērni piedzīvo šajos svētkos. Visi zina spēli “Kur deguns? Olas dēj!”. Šajā rakstā "Kur deguns? Olas dēj! - jautras spēles Lieldienu svinēšanai" smelies iedvesmu, kā spēlēties Lieldienās un pie reizes atrodi atbildi uz trešo jautājumu – cik olas Deguns var izdēt ezerā?