Bērna ādas kopšana pavasarī ar SEBAMED

Auksts gaiss, skarbie vēji, un citi sezonas faktori var izraisīt sausu ādu ne tikai ziemā, bet arī bīstamākajā gala laikā - pavasarī. Jo sāk parādīties pirmie siltie saules stari, un sķiet, ka jau nu ziema ir aizgājusi, un var brīvi izģērbties un ļaut saulei glāstīt ādu. Toties gaiss joprojām nav silts, kā arī vējš, kaut vai neliels, var izraisīt saaukstēšanos. Tādēļ svarīgi ir ne tikai būt vinmēr atbilstoši apģērbtiem, bet arī kopt un sagatavot ādu pareiz, jo ādas kopšanas režīms mainās atbilstoši gadalaikam tāpat kā ģērbšanās.

Par mazuļa ādu īpaši jārūpējas.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Par mazuļa ādu īpaši jārūpējas.


Kad laukā ir vēsi, āda var kļūt rupja, sausa, un niezoša, īpaši, ja bērna āda ilgstoši tiek pakļauta aukstumam, sausam gaisam un skarbajiem vējiem.


Parasti bērna ādas kopšanai pietiek ar ādas tīrīšanu un ieziešanu ar losjonu, pieniņu vai krēmu. Starpsezonā to vēlams veikt ar īpašu rūpību, jo sausais gaiss telpās un mitrais, vēsais gaiss ārā var nelabvēlīgi ietekmēt bērna ādu. Efektīvai ādas aizsardzībai aukstā laikā, “autiņu izsitumu” profilaksei un dzīšanas veicināšanai īpaši labi piemēroti Sebamed bērnu losjons un pieniņš. Tie nesatur krāsvielas, konservantus, minerāleļlas, PEG saistvielas, muskusa nitrosavienojumus, formaldehīdu, nitrozamīnus, dioksānu un parabēnus.


Aukstā sezonā matus bērniem ieteicams mazgāt ne biežāk kā vienu reizi nedēļā. Nepieciešams izvēlēties šampūnu, kas paredzēts bērnu jutīgas galvas ādas un smalko matu mazgāšanai un kopšanai. Uzmanība jāpievērš tā sastāvam, lai pH līmenis vienmēr ir 5,5, kas veicina ādas dabiskā skābā aizsargslāņa veidošanos. Mazgāšanas līdzekļiem un šampūniem, kas paredzēti bērniem, nedrīkst kairināt acis, kā arī tam jābūt lieliski panesamam bērna ādai. Bērniem vienmēr jāizvēlas maigi mazgāšanas līdzekļi ar neitrālu pH, bez smaržvielām un konsevantiem, bet matu kopšanai jālieto šampūni, kas nekairina acis un nesausina galvas ādu. Tieši šādi ir Sebamed bērnu un zīdaiņu šampūns.

 

Labākais bērna ādas tīrīšanas veids ir dušošana vai vannošana, jo silts ūdens lutina bērna ķermeni. Lai mazgāšanos padarītu patīkamāku, var izvēlēties Sebamed ziepjveida mazgāšanās līdzekli, kas tieši piemērots bērna ādai - attīra un nomierina to. Tas veicinās ādas skābā aizsargslāņa veidošanos, kā arī vitamīnu un aminoskābju dabiskā mitrināšanas spēja palīdzēs izlīdzināt un mīkstināt bērna ādu.

 

Reklāma
Reklāma

Ja bērnam patīk plunčāties vannā, ne biežāk kā reizi nedēļā vannai var pievienot speciālās, bērniem paredzētās Sebamed vannas putas. Tās nekož acīs un padarīs vannošanās laiku par jautru laika pavadīšanu gan bērniņam gan vecākiem. Plunčāšanās nebūtu rudenī ieteicama ilgāk par 10 minūtēm! Lai maigi attīrītu bērna ādu, var izvēlēties īpaši maigas ziepes un sārmus nesaturošais mazgāšanās līdzekļus, kas maigi attīra ādu, to nesausinot. Vannošana tikai ar ūdeni var negatīvi ietekmēt bērna ādas stāvokli, jo tam ir sārmains pH līmenis, kas pasliktina ādas barjerfunkciju. Ūdens nespēj pilnībā attīrīt bērna ādu no netīrumiem vai kopšanas līdzekļu atlikumiem, tādēļ nepieciešama bērna ādas attīrīšana ar tai piemērotiem mazgāšanas līdzekļiem (maigas ziepes un īpaši saudzīgi mazgāšanas līdzekļi). Tie ne vien attīra, bet arī aizsargā un kopj ādu. Pasargā ādu no mitruma zuduma un stiprina tās bioloģisko aizsargfunkciju. Pēc mazgāšanās uzmanīgi noslaukiet bērna ādu un uzklājiet uz tās ķermeņa pieniņu, maigu krēmu, losjonu vai eļļu bērnu ādas kopšanai. Visu ķermeņa ādu mitriniet un barojiet ar atbilstošiem, bērna ādai piemērotiem kosmētikas līdzekļiem, vairākas reizes dienā, ja bērna ādai piemīt izeikts sausums.


Uzturoties telpās, ja bērna āda ir sausa un nedaudz lobās, izmantojiet bērniem paredzētos ķermeņa kopšanas līdzekļus (Sebamed krēmus, eļļu vai emulsiju) ar spēcīgu mitrinošu iedarbību. Lietojiet tos pēc nepieciešamības, pat vairākas reizes dienā. Mammai uz savas plaukstas krēms jāsasilda un viegli jāieziež bērna ādā. Uz ādas šie līdzekļi aizsargkārtiņu, kas kavē mitruma zudumu.


Svarīgi ir pasargāt bērna ādu no aukstuma un vēja, tādēļ rudenī, 20-30 minūtes pirms došanās ārā ieteicams bērnam uz sejas un roku ādas uzklāt aizsargkrēmu. Tas pasargās ādu no vēja, aukstuma, paaugstinātā mitruma un teperatūras svārstību iedarbības, kā arī baros, mīkstinās un aizsargās ādu. Ja krēma ir uzklāts par daudz, mirkli pirms došanās ārā, tā atlikumu noslaukiet ar salvetīti. Nelietojiet pirms došanās ārā mitrinošus krēmus. Nekad neaizmirstiet par bērna lūpu kopšanu - izvēlieties Sebamed lūpu balzamu bērniem, kas gādās par bērna lūpu aizsardzību, lai tās būtu maigas, veselas un neplaisātu. Dabiskā džodžobas eļļa, kuras sastāvs līdzīgs ādā esošo lipīdu sastāvam, un šī sviests, kas satur daudz nepiesātināto taukskābju, sausām un sasprēgājušām lūpām ļauj ātri atgūt maigumu.


Ja pēc pastaigām svaigā gaisā, tomēr, sejas vai roku āda ir kļuvusi sausāka, nedaudz lobās un ir apsārtusi, izvēlieties bērnu ādas kopšanai paredzētās eļļas. Tās ir augu eļļas, kas satur daudz nepiesātināto taukskābju, tīra un mitrina bērna ādu, vienlaikus to efektīvi pasargājot no iekaisuma un sausuma.


Baby Sebamed produkcija stiprina jutīgās bērna ādas aizsargspējas. Klīniski pierādīts, ka Baby Sebamed sastāva pH līmenis (pH 5,5) veicina ādas skābā aizsargslāņa veidošanos. 
Zinātnes sasniegumi ādas veselībai. Ražots Vācijā. 
 
Vairāk par Sebamed produkciju jautājiet farmaceitiem lielākos Latvijas aptieku tīklos. 
Ieskaties: www.sebamed.com