Vīriešiem apnicis seksisms! Tēvi forumā pauž sašutumu par "tētu drošu" bērnu rāpulīti

Mīlīgas un ar humorīgiem aprakstiem apdrukātas bērnu drēbītes allaž piesaistījušas pieaugušo uzmanību. Tomēr nu reiz pietiek, ir sašutis kāds atbildīgs tētis, kura īpašumā nonācis tētu drošs rāpulītis. Proti, uz tā ir uzdrukāts, kurā virzienā ir roku un galvas atveres un kur ir jāpogā ciet apģērbs, kad mazulis rāpulītī ir ieģērbts. 

Man ir grūtības noteikt, kur ir bērnam galva! Manas primitīvās smadzenes to nesaprot. Lūdzu instrukciju arī par šo tēmu - ironizē kāds vīrietis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Man ir grūtības noteikt, kur ir bērnam galva! Manas primitīvās smadzenes to nesaprot. Lūdzu instrukciju arī par šo tēmu" - ironizē kāds vīrietis

Lai arī vairumam vecāku tas šķiet uzjautrinoši, tētis, kas ikdienā regulāri iesaistās bērnu audzināšanā un ikdienas aprūpē, jūtas aizvainots: "Tas ir diskriminējošs seksisms uzskatīti, ka tēvi ir dumji un bez primitīvām instrukcijām nepratīs saģērbs savu bērnu".  Sabiedrības vairākums uzskata, ka sieviete, kļūdama par māti, automātiski zinās, kā aprūpēt bērnu, bet tēviem šādas prasmes nepiemīt. 

 



Lasi arī:
Ansis Bogustovs: Par vīrišķību sabiedrībā jāiestājas arī sievietēm

Tētu diskriminācija — mīts vai patiesība?


Pētījums: Jo izglītotāks ir bērna tēvs, jo vairāk viņš iesaistās audzināšanā


 

"Vai tētis nav īsts vecāks, ja viņš tiek pozicionēts kā pilnīgs nemākulis un nejēga?", raksta vīrietis, kas aicina arī citus vīriešus padalīties savā pieredzē, kur viņi ir saskārušies ar nicīgu, neuzticēšanās pilnu vai sarkastisku attieksmi jautājumos, kas skar bērna aprūpi un tēva līdzdalību tajā. 


Lūk, kādas atbildes tika saņemtas diskusijā: 

"Dažiem cilvēkiem (proti, ražotājiem) būtu laiks sākt dzīvot 21. gadsimtā"

Reklāma
Reklāma


"Esmu ļoti noguris no šīs attieksmes. Esmu tēvs, kas ļoti aktīvi iesaistās bērnu audzināšanā. Kad eju ārā pastaigāties ar saviem bērniem, bieži man jautā, kāpēc par mazuļiem nerūpējas mamma"


"Man ir grūtības noteikt, kur ir bērnam galva! Manas primitīvās smadzenes to nesaprot. Lūdzu instrukciju arī par šo tēmu"


"Kā reaģētu sabiedrība, ka būtu tāds pats krekliņš, tikai ar uzrakstu "Mammas drošs"?"


"Mana lielākā problēma ir tā, ka vīriešu tualetēs nav galdiņi zīdaiņu pārģērbšanai. Autiņbiksītes savai meitai esmu spiests mainīt publiski atklātās vietās, par ko arī izpelnos nosodījumu. Autiņbiksīšu nomaiņai nebūtu jāsagādā tik daudz problēmu un tas nav nekāds varoņdarbs."


"Neapšaubāmi, sievietes loma grūtniecības un dzemdību laikā ir nepārvērtējama un vissvarīgākā, bet pēc mazuļa piedzimšanas tētis ir TIEŠI TIKPAT svarīgs kā mamma. Vais nav pagājušā gadsmita 50. gadi. Man ir svarīgi būt labam un ieinteresētam tēvam."
 

Avots: DailyMail.com