Kaimiņus Liepājā un Rīgā satrauc, ka blakus skaļi kliedz bērni. Nākas iesaistīt policiju

Aizvadītajā nedēļā Kurzemes reģiona policisti steiguši uz kādu namu Liepājā, kur iedzīvotāji ziņojuši, ka kāda no dzīvokļiem skaļi kliedz bērns. Emocionālie apstākļi, kādos spiests dzīvot puika, izrādījās ļoti smagi. Savukārt Rīgā no kāda dzīvokļa pilicisti spiesti paņemt zīdainīti, jo māte atradās alkohola reibumā. 

Policija reulāri steidz palīgā grūtā situācijā nonākušiem bērniem.

FOTO: Shutterstock.com

Policija reulāri steidz palīgā grūtā situācijā nonākušiem bērniem.

 

Liepājā

25.martā ap plkst.21:20 Valsts policijā tika saņemta informācija no daudzstāvu mājas iemītniekiem Krūmu ielā, Liepājā par to, ka kādā no dzīvokļiem skaļi kliedz bērns. Valsts policijai, ierodoties notikuma vietā un iekļūstot dzīvoklī, tika sastapta 30 gadus veca sieviete, kura bija manāmā reibuma stāvoklī un 9 gadus jauns zēns.

Kā zēns pastāstīja policijas darbiniekiem, mamma ilgstoši atrodas alkohola reibumā un ir bijušas pat situācijas, kad viņš pārrodas mājās no skolas, bet durvis ir slēgtas. Tādos gadījumos zēns dodas pa Liepāju meklēt mammu.

Policijai, veicot alkohola pārbaudi, sievietes izelpā tika konstatētas aptuveni 4 promiles alkohola. Sieviete kā sišanas iemeslu minējusi to, ka zēns nebija apģērbies atbilstoši laika apstākļiem. Zēns šobrīd ir nodots krustmātes gādībā, savukārt Valsts policijā par notikušo ir uzsākta administratīvā lietvedība par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu. 

Sieviete kā sišanas iemeslu minējusi to, ka zēns nebija apģērbies atbilstoši laika apstākļiem.


Informācija tiks nodota arī Liepājas pilsētas domes Sociālajam dienestam un Liepājas pilsētas bāriņtiesai, lai lemtu par bērna aizgādības tiesību pārtraukšanu mātei. Sieviete iepriekš nav nonākusi policijas redzeslokā.

"Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājiem par to, ka viņi nebija vienaldzīgi un, izdzirdot bērna kliedzienus, nekavējoties ziņoja policijai," norāda likumsargi. 

 

Rīgā

Reklāma
Reklāma

28. martā, ap pulksten septiņiem vakarā Valsts policija saņēma izsaukumu no Rīgas mikrorajona Pļavnieku iedzīvotājiem, kuri ziņoja, ka kaimiņu dzīvoklī iepriekš dzirdējuši ilgstošas bērnu raudas un, ka dotajā brīdī tur notiekot skaļš strīds.
Policisti noskaidroja, ka jau šajā pašā vakarā uz izsaukumu konkrētajā adresē bija devušies arī Rīgas pašvaldības policijas likumsargi, kuri tur sastapa vairāk nekā trīs promiļu reibumā esošu sievieti, kā arī sievietes piedzērušos draugu un zīdaini – mazu meitenīti. Pašvaldības policisti uz notikuma vietu bija izsaukuši mediķus, kuri pārliecinājās, ka bērnam nav nepieciešama hospitalizācija – viņš bija vesels, tīrs un pabarots. Taču, ņemot vērā, ka rūpes par zīdaini nav savienojamas ar atrašanos alkohola reibumā, policisti bija pieņēmuši lēmumu bērnu nogādāt drošā vietā.

Sievietei nebija radinieku, kuri tovakar varētu parūpēties par bērnu, tāpēc pašvaldības policisti viņu bija nogādājuši sociālās aprūpes centrā.

Jāpiemin, ka sievietei ir arī 16 gadus veca meita, kura aug pie vecāsmātes.

Kad pēc atkārtota izsaukuma šajā adresē ieradās Valsts policijas Rīgas Teikas iecirkņa patruļpolicisti, kāpņu telpā tika sastapts jau minētais 1974. gadā dzimušais sievietes draugs. Pamanot policistus, viņš sāka rupji lamāties. Dusmu uzplūdā vīrietis ieķērās policista kombinezona kapucē, cenšoties viņu pagrūst malā. Kad policists pakrita, satrakojušais vīrietis mēģināja viņam iesist. Iesaistoties vēl diviem patruļpolicistiem, vīrietim tika uzlikti rokudzelži un viņš tika iesēdināts policijas automašīnā, lai nogādātu iecirknī.

Dzīvoklī policisti sastapa jau minēto 1981. gadā dzimušo sievieti. Viņai uz sejas bija asins izplūdums, kā arī ievainojums galvā. Sieviete jau iepriekš pašvaldības policistiem bija stāstījusi, ka miesas bojājumus viņai nodarījis agresīvais draugs, bet bija kategoriski atteikusies no veselības pārbaudēm un nevēlējusies rakstīt iesniegumu. Valsts policijas likumsargi tomēr paņēma sievieti līdzi uz iecirkni, lai viņa uzrakstītu iesniegumu un sniegtu paskaidrojumus par notikušo.

Arī pa ceļam uz iecirkni aizturētais vīrietis nevarēja nomierināties un ar kājām un rokām dauzīja automašīnas aizturēšanas nodalījuma sienu. Pie iecirkņa, izlaižot aizturēto vīrieti no automašīnas, atklājās, ka viņš ir sadauzījis automašīnas aizturēšanas nodalījuma stiklu. Turklāt, izkāpis no automašīnas, viņš jau atkal centās iespert policistam.

Jāpiemin, ka šī nav pirmā reize, kad vīrietis nonāk konfliktā ar likumu un varas pārstāvjiem. Proti, pirms kāda laika viņš apzadzis veikalu un uzbrucis apsardzes darbiniekam, kurš viņu pēc nozieguma bija centies aizturēt.

Šobrīd pret vīrieti uzsākti trīs kriminālprocesi - par uzbrukumu varas pārstāvim; par pretošanos varas pārstāvim un par svešas mantas tīšu bojāšanu. Diemžēl piekautā sieviete iecirknī atteicās rakstīt iesniegumu par miesas bojājumu nodarīšanu un sniegt jebkādus paskaidrojumus, un uzreiz devās prom no iecirkņa.

Savukārt trīs darba dienu laikā notiks Bāriņtiesas sēde, kurā lems par zīdaiņa turpmāko likteni. Jāpiemin, ka sievietei ir arī 16 gadus veca meita, kura aug pie vecāsmātes.