Latvijas Nacionālā opera un balets aicina jauniešus piedalīties ikgadējā konkursā "Ceļojums uz operu"

Lai veicinātu jauniešu interesi par operas mākslu, jau ceturto gadu VSIA „Latvijas Nacionālā opera un balets” aicina 9. – 12. klašu skolēnus piedalīties konkursā „Ceļojums uz operu”, kas šogad norit ar saukli “Pielaiko operas tēlu”. Konkursa galveno balvu – dāvanu karti 600 eiro vērtībā – pasniegs Latvijas Nacionālās operas un baleta patrons "Lattelecom”. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Konkursu rīko „Latvijas Nacionālā opera un balets” un tā mērķis ir veicināt Latvijas skolēnu interesi un vairot zināšanas par Latvijas Nacionālo operu, operas mākslu un Rīgas Operas festivālu, kas šogad noritēs jau divdesmito reizi.

Konkursa dalībnieki ir Latvijas vispārizglītojošo un profesionālo izglītības iestāžu 9.-12. klašu skolēni, kas konkursā piedalās vai nu individuāli vai grupās līdz 3 cilvēkiem.

Galvenais konkursa uzdevums ir iejusties kādā no Rīgas Operas festivāla izrāžu tēliem (izrādes) un sagatavot radošu darbu PIELAIKO OPERAS TĒLU!  foto vai video formātā, attēlojot darba autora/-u vīziju par sevi kā kādas operas varoni.



Vispirms konkursa dalībnieki individuāli aizpilda internetā anketu par Latvijas Nacionālās operas un baleta apmeklēšanas paradumiem un individuāli vai grupā norāda savu izvēlēto operu no Rīgas Operas festivāla 2017 repertuāra un tēlu, kurā konkursa dalībnieks vēlētos iejusties, kā arī radošā darba formātu.  



Pēc anketas aizpildīšanas gatavs radošais darbs līdz 20.aprīlim jāiesniedz elektroniski, sūtot uz e-pastu konkurss@opera.lv  ar norādi “Konkurss CEĻOJUMS UZ OPERU”. Radošos darbus vērtēs žūrija. Desmit labāko darbu autoriem būs iespēja 6. maijā noskatīties  Latvijas Nacionālās operas iestudēto Ērika Ešenvalda operu “Iemūrētie”. Trīs labāko dalībnieku apbalvošana plānota Rīgas Operas festivāla preses konferences laikā. Galveno balvu pasniegs Latvijas Nacionālās operas un baleta un Rīgas Operas festivāla galvenais patrons Lattelecom.

Reklāma
Reklāma

 

Konkurss „Ceļojums uz operu” risinās jau ceturto reizi. Iepriekšējos gados tas guva lielu atsaucību, aptverot dalībniekus no visas Latvijas.  Plašāka informācija par konkursu un pirmās kārtas anketa pieejama Latvijas Nacionālās operas un baleta mājas lapā