Krītot no augstuma, smagu galvas traumu guvis zīdainis

Vakar Rīgas reģionā piecus mēnešus veca meitenīte, krītot no augstuma, guvusi smagu galvas traumu, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā. 

Nevar visur pielikt priekšā spilventiņu un diendienā nevar arī bērnam uzvilkt ķiveri, tāpēc bērni ir jāuzmana

FOTO: Shutterstock.com

Nevar visur pielikt priekšā spilventiņu un diendienā nevar arī bērnam uzvilkt ķiveri, tāpēc bērni ir jāuzmana

Piecus mēnešus vecā meitenīte kritusi no 50-70 centimetrus liela augstuma. Atsitoties ar pakausi pret grīdu, meitenīte guvusi smagu galvas traumu. Palīdzību notikuma vietā sniedza divas mediķu brigādes. Vidēji smagā stāvoklī meitenīte nogādāta slimnīcā.

 

Lasi arī: 
Bērns nokrita no liela augstuma. Cik nopietni viņš ir cietis?
Kā sargāt savu bērnu: Septiņi padomi par zīdaiņa drošību

 

Reklāma
Reklāma

Bērnu ārste Ilze Strēle portāla Mammauntetiem.lv skaidro, ka jaundzimušo nedrīkst atstāt uz augstas virsmas bez pieskatīšanas! Jā, pat ja viņš vēl neveļas! Lai bērns salauztu galvaskausu, pietiek ar 30 cm augstumu. Svarīgākais ir pēc katra kritiena, šaubīgāka negadījuma mazo pavērot — vai viņš jūtas labi vai nē, kā mainās apetīte, uzvedība, vai mazais neizvairās kādu ķermeņa daļu turēt nekustīgu. Kad mazais rāpotājs sāk celties un staigāt — vai nu viņam jābūt basai pēdai vai nu kārtīgiem ādas apaviem līdz potītei — ar stingru kapīti, supinatoru un labu zolīti. Nekādas mīkstās čības, nekādas burbuļzeķes! Ja mājās ir flīžu grīdas, tās vairāk slīd un mazais arī biežāk krīt.