6 noderīgi padomi, kā nodarboties ar hobiju, par to nepārmaksājot

Lai dzīvotu pilnvērtīgi un ar prieku, ir svarīgi ne tikai veikt ikdienas pienākumus, bet veltīt laiku arī atpūtai un hobijiem. Dažus nereti bremzē fakts, ka ikviena nodarbošanās mēdz prasīt zināmus izdevumus. Iepazīsties ar uzticamākā aizdevēja Vivus.lv apkopotajiem ieteikumiem, kā un kur nodarboties ar savu hobiju, neiztērējot par to lieku naudu!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ar ko sākt?
Ja Tu jau zini, kādas ir Tavas mīļākās nodarbes, tad atliek vien meklēt iespējas, kā tās realizēt. Taču, ja vēl tikai meklē savu sapņu aizraušanos, vispirms pieņem lēmumu, kāda tipa aktivitātes Tev vislabāk patīk:

  • aktīvas – vai Tu labprātāk brīvo laiku pavadītu sportojot, dejojot vai pastaigājoties;
  • mierīgas – vai Tevi vairāk saista tādas mākslas izpausmes kā, piemēram, gleznošana, mūzika, foto, rokdarbi.

 

 

Sporto kopā ar citiem pilsētniekiem!

Sportiskās aktivitātes ir piemērotas ikvienam un jebkurā vecumā. Pat ja neesi to darījis iepriekš, atceries, ka sākt sportot nekad nav par vēlu! Pēdējos gados populāra ir grupu:

  • skriešana - ja patīk ātrums un vēlies skriet komandā, kļūsti par „Nike +Run Club Riga” biedru! Tajā pulcējas skrējēji, kas regulāri sporto kopā gan siltajā laikā brīvā dabā, gan vēsajā laikā – Rīgas Sporta manēžā. Kluba jaunā āra skriešanas sezona nupat jau ir atklāta;
  • vingrošana –noskati sev ērtāko parku bezmaksas brīvdabas vingrošanas nodarbībām fitnesa treneru pavadībā, kas norisināsies siltajā sezonā. Tās pēdējos gados iemantojušas ievērojamu popularitāti. Nodarbības parasti notiek atsevišķās pilsētu zaļajās teritorijās gan Rīgā, gan, piemēram, Liepājā, Jelgavā un citviet;
  • nūjošana – jau laikus sagatavojies šai nodarbei, kas siltajā sezonā norisinās dažādās Rīgas daļās – Pārdaugavā, Pļavniekos, Latgales priekšpilsētā, Vecmīlgrāvī un citur. Bezmaksas nūjošanas nodarbības instruktoru pavadībā tiek organizētas jau vairākus gadus.

 

Apvieno patīkamo ar lietderīgo!
Ja esi pastaigu cienītājs, bet vienatnē jūties garlaicīgi, Vivus.lv ātro kredītu internetā speciāli iesaka apvienot šo vēlmi ar labdarību, kļūstot par brīvprātīgo suņu staidzinātāju kādā no dzīvnieku patversmēm! Pēc bezmaksas apmācības iziešanas, Tu vari regulāri doties, piemēram, uz Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmi „Ulubele” Līčos.

 

 

Vēlies piedalīties arī citās labdarības aktivitātēs?
Pastaigas kopā ar suni uzlabos pašsajūtu gan Tev, gan četrkājainajam draugam! Kļūstot par dzīvnieku draugu, varēsi piedalīties arī daudzās citās aktivitātēs, ko patversmes rīko. Piemēram, “Ulubele” ik gadu organizē talkas, kurās vari palīdzēt sakopt vidi un dzīvnieku mājas, bet pats aktīvi pavadīt laiku svaigā gaisā. Vairāk par labajiem darbiem uzzini ŠEIT!

 

 

Kultūras centru plašais piedāvājums

Vai tā būtu dejošana, rokdarbi vai māksla, domubiedrus un pulciņus kuplā skaitā vienmēr atradīsi pašvaldību kultūras iestādēs. Piemēram, Rīgas pašvaldības kultūras centros vari iesaistīties gan dažādos bezmaksas amatiermākslas kolektīvos un interešu pulciņos, gan arī apmeklēt maksas nodarbības par salīdzinoši draudzīgām cenām.


Kur doties?
Kultūras centrā Iļģuciems darbojas atsevišķs Amatu nams, kurā bez regulārām nodarbībām ikvienam tiek piedāvātas arī bezmaksas meistarklases, lai papildinātu prasmes dažādos hobijos. Piemēram, martā vari doties uz rokdarbu meistarklasi, kā arī ik pa laikam uzzināt ko jaunu Tautas lietišķo mākslas studiju paraugdemonstrējumos aušanā, metālkalšanā, pīšanā. Rīgas pašvaldības kultūras centros vari iesaistīties:

  • tautas dejās, līnijdejās un citu žanru dejās;
  • koros, ansambļos;
  • amatieru teātros;
  • zīmēšanas un gleznošanas nodarbībās;
  • rokdarbu un amatniecības pulciņos.
Reklāma
Reklāma

 

Vai zināji, ka ir tik daudz iespēju? Lasi tālāk un uzzini vēl!

 

 

Foto ar pievienoto vērtību
Esi fotomākslas cienītājs? Vari iesaistīties tādās fotostudijās kā, piemēram:

  • Tautas mākslas fotostudija RVR VEF Kultūras pilī;
  • Tautas fotostudija „Vidze” Kultūras un tautas mākslas centrā „Ritums”;
  • „Fotoklubs Rīga” VEF Kultūras pilī;
  • Tautas kinostudija „Mazajā ģildē” un citur.

 

 

Tiem, kuri ciena mierīgu atpūtu, lieti noderēs tālāk minētās Vivus.lv idejas!

Grāmatas joprojām modē
Ja savu brīvo laiku labprātāk pavadi pavisam rāmi, iekārtojoties uz dīvāna ar grāmatu rokā, pārvērt lasīšanas hobiju aizraujošākā nodarbē, iesaistoties kādā no bibliotēku klubiem. Tajos:

  • atradīsi jaunāko literatūru;
  • kopā ar citiem varēsi izvēlēties lasāmo grāmatu tematiku;
  • saņemsi ieteikumus no citiem par grāmatām, kuras ir vērts izlasīt.

Šādi grāmatu klubi darbojas visā Latvijā gan pieaugušajiem, gan bērniem. Vai zināji, ka Latvijas Nacionālā bibliotēka ik gadu martā rīko pasākumu „Lielie lasīšanas svētki”, kurā iesaistās bibliotēkas un skolas no visiem Latvijas novadiem?

 


 

Hobijs vienatnē - kāpēc gan ne?!
Ja labprāt atpūties vienatnē, izvēlies rīta vai vakara skrējienu tuvējā parkā vai mežā, vingro mājās vai nodarboties ar jogu svaigā gaisā. Omu lieliski uzlabo arī gleznošana un zīmēšana mājas apstākļos vai gardas maltītes pagatavošana pēc jaunākajām receptēm.

 

Vivus.lv aicina – rūpējies, lai patīkamu brīžu būtu pēc iespējas vairāk! Ir pierādīts, ka pievēršanās saviem hobijiem uzlabo gan emocionālo, gan fizisko stāvokli, un tādējādi pagarina cilvēka mūžu!