Zināmi 2017./2018.mācību gada valsts pārbaudes darbu norises laiki

Valdība apstiprinājusi valsts pārbaudes darbu norises laiku 2017./2018. mācību gadā izglītības iestādēs, kuras īsteno vispārējās pamatizglītības programmas un vispārējās vidējās izglītības programmas.

Domājot par nākamā gada brīvdienu plāniem, jāzina arī pārbaudes darbu grafiks.

FOTO: Shutterstock.com

Domājot par nākamā gada brīvdienu plāniem, jāzina arī pārbaudes darbu grafiks.

Obligātie centralizētie eksāmeni 12.klasēm kā ierasts sāksies ar eksāmenu svešvalodā. Eksāmens angļu valodā notiks no 13.marta līdz 15.martam, vācu valodā - 14.martā, krievu valodā - no 15.marta līdz 16.martam, bet franču valodā - 16.martā.

Eksāmenu sesija 12.klases skolēniem turpināsies maijā, 22.maijā kārtojot eksāmenu latviešu valodā, bet 25.maijā - matemātikā.

Vēlāk paredzēti valsts pārbaudes darbi izglītojamo izvēlētajā mācību priekšmetā. Centralizētais eksāmens Latvijas un pasaules vēsturē paredzēts 28.maijā, bioloģijā - 30.maijā, fizikā - 4.jūnijā, ķīmijā - 6.jūnijā.

Apstiprināts arī grafiks tiem izglītojamajiem, kuri attaisnojošu iemeslu dēļ nevar kārtot eksāmenus noteiktajā laikā. Tāpat noteikts valsts pārbaudījumu grafiks 3., 6. un 9.klašu skolēniem.

Izglītojamie, kuri atbrīvoti no noteiktajiem valsts pārbaudījumiem uz termiņu, kas īsāks par sešiem mēnešiem, vai izglītojamie, kuri neattaisnotu iemeslu dēļ nekārto eksāmenus noteiktajā laikā, tos var kārtot nākamajā mācību gadā.

Ņemot vērā 2017./2018. mācību gadā paredzēto valsts pārbaudījumu norises plānojumu, sertifikātus par vispārējo vidējo izglītību plānots izsniegt 2018. gada 29. jūnijā. 

Reklāma
Reklāma