Sieviete, kura 72 gados dzemdēja pirmo bērnu, neslēpj - problēmu ir daudz. FOTO

72 gadus vecā sieviete no Indijas, kura savā cienījamajā vecumā laida pasaulē pirmo bērnu, nu ir atzinusi - tas ir daudz grūtāk, nekā viņa bija iztēlojusies, vēstī ārvalstu mediji. 

 

Dēliņš ir diezgan sīks un vājš. Mamma domā, ka iemesls ir tas, ka nav pietiekami ilgi barots ar krūti.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dēliņš ir diezgan sīks un vājš. Mamma domā, ka iemesls ir tas, ka nav pietiekami ilgi barots ar krūti.

Dalidžindera Kaura no Amritsaras pilsētas, kas atrodas Indijas ziemeļrietumos, Pendžābas štatā, savu pirmdzimto laida pasaulē pērn 19.aprīlī, taču kopš dzemdībām spiesta saskarties ar dažādām veselības problēmām, tostarp paaugstinātu asinsspiedienu un vājumu. Savukārt viņas dēlēns Armāns, kuru viņa padzīvojusī māte trīs mēnešu vecumā pārstāja barot ar krūti, jau sācis rāpot. 

Dalidžindera stāsta: "Pasliktinājies mans asinsspiediens un es ļoti ātri nogurstu. Esmu apmeklējusi vairākus ārstus, bet viņi man tikai dod zāles un izstrādā diētu plānus. Es satraucos par Armānu. Man ir jārūpējas ne tikai par savu veselību, bet arī par viņu. Kopš viņš sācis rāpot, esmu uz kājām, un tas ir grūti. Mans ķermenis to nevar izturēt. Tas ir grūtāk, nekā biju iedomājusies," sacīja sieviete. 

Savukārt pats puisītis esot pārāk sīciņš. "Viņš ir diezgan tievs un pat viņa vecumam paredzētie autiņi ir par lielu. Viņš varētu būt tik tievs, jo es viņu nebaroju pienācīgi. Pārtraucu barot ar krūti trīs mēnešu vecumā, jo man pazuda piens. Mēs vaicājām ārstiem, vai ir kādas zāles, ar kuru palīdzību var normalizēt viņa svaru, bet viņi sacīja, lai ļaujam viņam pašam pieņemties svarā," stāsta māmiņa, piebilstot, ka viņas vecumā būt par māti tomēr ir grūti, jo viņa ātri nogurst un vienīgais laiks, ko var veltīt atpūtai, ir brīži, kad dēliņš guļ. 

"Mans vīrs un es bieži slimojam mūsu vecuma dēļ, bet mums ar to jātiek galā, jo ir jārūpējas par dēlu," saka Dalidžindera, kura tomēr nenožēlo savu pārdrošo soli, jo dēliņš ienesa milzīgu prieku viņu ģimenē. "Viņš ir draudzīgs bērns un visiem velta smaidus," viņa stāsta, sakot, ka dēlu audzina pašu spēkiem, nelūdzot cilvēku palīdzību. 

Kad Armāns kļūs gadu vecs, pāris grasās doties ar viņu uz Amritsaras Zelta templi, kas ir svarīga sikhu reliģijas ticīgo svētvieta. Tur viņi lūgšot svētību no Dieva. "Mēs nevēlamies [dzimšanas dienas] ballīti. Viņš bija Dieva svētība, tāpēc mēs turpināsim to cienīt un vedīsim viņu uz Zelta templi, lai lūgtu svētību viņa veselībai un spožajai nākotnei. Mums pašiem arī vajag svētību. Tik daudz svētību, cik vien iespējams, lai varētu būt labā veselībā," sacīja māte.

Viņas vīrs 80 gadus vecais Mohinders Sings arī ļoti vēlējās bērnu, taču pāra 46 gadus ilgajā laulībā neviens mazulis tā arī nepieteicās. Viņi vērsās pie kāda ārsta medicīnas iestādē, kas strādā ar neauglības problēmām, un viņš nolēma palīdzēt pārim kļūt par vecākiem. 

Jānorāda, ka, medijiem uzzinot par šo neparasto gadījumu, ģimene kļuva par teju vai pasaules slavenībām - visās zemeslodes malās prese steidza paziņot par rekorda cienīgo notikumu. Tiesa gan, netrūka arī kritikas. Cilvēki sacīja, ka ir bezatbildīgi mūža norietā laist pasaulē mazuli. Tāpat ļaudis pēla ārstu, kurš palīdzēja sirmajam pārim kļūt par vecākiem. 

Reklāma
Reklāma

Viss divus gadus ilgušais process ģimenei izmaksājis 1 miljonu rūpiju jeb gandrīz 13 tūkstošus eiro. "Nauda šeit galīgi nav svarīga. Mēs tik ļoti gribējām mazo, un nu es esmu mamma," īsi pēc Armāna nākšanas pasaulē sacīja jaunā māmiņa.

 

Avots: www.kasjauns.lv