Sautēts trusis

Rimi Gardēdim Normundam Baranovskim šis ēdiens saistās ar bērnību, kad to gatavoja ome. Trusis tika gatavots tā sauktajā “pīlē”, iepriekš to apcepot ar garšaugiem, pievienojot ābolu sulu, mājas vīnu un saldo krējumu. Normunds recepti ir nedaudz uzlabojis, un nu tā garša sasniedz pilnību.

Izsmalcināti!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izsmalcināti!

 

Daudzums: 6-8 pers.
Gatavošanas laiks: 1 h

Trusis - 1 gab.
Olīveļļa - 50 ml
Kukurūzas ciete - 1-2 ēdamk.
Burkāni - 2 gab. (sagriezti lielos gabalos)
Sīpols - 1 gab. (sagriezts lielos gabalos)
Tomātu biezenis - 1 ēdamk.
Viegls, sauss sarkanvīns vai sārtvīns - 120 ml
Vistas vai dārzeņu buljons - 500 ml
Ķiploks - 1 gab.
Sviests - 50 g
Sālīts speķis - 50 g (smalki sagriezts) 

Čuguna katlā ielej nedaudz olīveļļas un apcep tajā sadalītu un kukurūzas cietē apviļātu truša gaļu. Kad gaļa iegūst zeltainu nokrāsu, samazina karstumu un katlā pievieno burkānus, ķiplokus un sīpolus. Sautē un pievieno tomātu biezeni un vīnu. Kad tas sāk vārīties, pievieno sviestu, speķi un buljonu. Kaltam liek virsū vāku un cep cepeškrāsnī 180 grādos 60 – 90 minūtes.

Rimi vīna dārza vīnzinis Mārcis Mitrevics šī ēdiena gatavošanā iesaka izmantot vieglu sarkanvīnu, jo tas paspilgtinās un izcels ēdiena garšas un smaržas nianses. Lieliski piemēroti būs Burgundijas sarkanvīni vai citi vieglie un elegantie sarkanvīni, kas gatavoti no Pinot Noir vai Gammay vīnogu šķirnēm. Piemēram, Francijas Laroche L Pinot Noir vai Les Mougeotes Pinot Noir.

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas