Iesaki ārstu:

  •   Vērtējums: 3.5/5
    Inta Linde

    Profesionāle. Ja no Jūsu zoba atlikusi desmitā daļa, viņa uzbūvēs jaunu un vēl- Viļķenes bērniem ir labākie zobi Latvijā. Neticiet? Atbrauciet un apskatiet!

Skatīt visus ārstus

Bērnu anekdotes. Labākajiem - balvas!

Smieklīgie februāra JOKU konkursa jociņi

Februāra uzvarētājam balvā saldumu grozs no Šokolādes muzeja Pūrē Pure Chocolate. Mammām un Tētiem kolektīvs ir izvēlējies februāra uzvarētāju un šo saldo balvu iegūst Vita Spule.     SMIEKLĪGĀKĀS SARUNAS 7.gadīgā Jēkaba tētis Māris Jansons Dēlam jautāju: Vai Tu precēsies? - Jā, ja man būs draudzene.     &n

Skatīt visus jokus

Dienas recepte

Sautēts trusis
Sātīgas pusdienas!

Receptes » Siltie ēdieni

Sautēts trusis

Recepte / Siltie ēdieni | Skatījumi 548

Rimi Gardēdim Normundam Baranovskim šis ēdiens saistās ar bērnību, kad to gatavoja ome. Trusis tika gatavots tā sauktajā “pīlē”, iepriekš to apcepot ar garšaugiem, pievienojot ābolu sulu, mājas vīnu un saldo krējumu. Normunds recepti ir nedaudz uzlabojis, un nu tā garša sasniedz pilnību.

Izsmalcināti!

 

Daudzums: 6-8 pers.
Gatavošanas laiks: 1 h

Trusis - 1 gab.
Olīveļļa - 50 ml
Kukurūzas ciete - 1-2 ēdamk.
Burkāni - 2 gab. (sagriezti lielos gabalos)
Sīpols - 1 gab. (sagriezts lielos gabalos)
Tomātu biezenis - 1 ēdamk.
Viegls, sauss sarkanvīns vai sārtvīns - 120 ml
Vistas vai dārzeņu buljons - 500 ml
Ķiploks - 1 gab.
Sviests - 50 g
Sālīts speķis - 50 g (smalki sagriezts) 

Čuguna katlā ielej nedaudz olīveļļas un apcep tajā sadalītu un kukurūzas cietē apviļātu truša gaļu. Kad gaļa iegūst zeltainu nokrāsu, samazina karstumu un katlā pievieno burkānus, ķiplokus un sīpolus. Sautē un pievieno tomātu biezeni un vīnu. Kad tas sāk vārīties, pievieno sviestu, speķi un buljonu. Kaltam liek virsū vāku un cep cepeškrāsnī 180 grādos 60 – 90 minūtes.

Rimi vīna dārza vīnzinis Mārcis Mitrevics šī ēdiena gatavošanā iesaka izmantot vieglu sarkanvīnu, jo tas paspilgtinās un izcels ēdiena garšas un smaržas nianses. Lieliski piemēroti būs Burgundijas sarkanvīni vai citi vieglie un elegantie sarkanvīni, kas gatavoti no Pinot Noir vai Gammay vīnogu šķirnēm. Piemēram, Francijas Laroche L Pinot Noir vai Les Mougeotes Pinot Noir.

Piesakies virtuves jaunumiem!


Raksts publicēts 5. Mar 10:30



 

LAPAS KARTE