Glābēji laužas dzīvoklī Rīgā, kurā māte aizmirsusi divas savas meitas. VIDEO

Otrdienas vakarā Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par diviem maziem bērniem, kuri trīs dienas esot atstāti bez vecāku uzraudzības.

Ekrānuzņēmums no video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ekrānuzņēmums no video.

 

Ierodoties notikuma vietā, policisti ilgstoši klauvēja un zvanīja pie norādītā dzīvokļa durvīm, taču tās neviens neatvēra. Logos dega gaisma un no dzīvokļa bija dzirdamas televizora skaņas. Skaidrojot notikušā apstākļus, policisti aptaujāja kaimiņus no trim blakus dzīvokļiem. Kaimiņi pastāstīja, ka dzīvoklī uzturas divi pieaugušie ar divām mazām meitenēm. Viņi skaidroja, ka pēdējās dienās pieaugušie neesot redzēti.

 

No nama apsaimniekotājas noskaidrots īrnieka tālruņa numurs. Policisti centās vīrieti vairākkārtīgi sazvanīt, taču bez panākumiem. Ņemot vērā, ka īrnieku sazvanīt neizdevās, kā arī to, ka dzīvoklī policistiem nebija izdevies iekļūt jau divas dienas iepriekš, izsaukti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, kuri durvis atvēra ar speciālajiem līdzekļiem.

 

Policisti, apskatot dzīvokli, vienā no telpām atrada divas meitenes, kuras bija paslēpušās aiz aizkariem. Jaunākā no meitenēm sāka raudāt, taču policisti abas meitenes uzreiz nomierināja. Pārbaudot meiteņu datus, konstatēts, ka vecākajai meitenei ir deviņi gadi, bet jaunākajai – pieci.

 

Reklāma
Reklāma

Pēc brīža adresē ieradās mātes dzīvesbiedrs. Vīrietis bija reibumā, taču bija mierīgs un nosvērts. Vīrietis pastāstīja, ka bērnu māte pirms vairākām dienām atstājusi meitenes un aizgājusi dzīvot pie cita vīrieša, taču meitenes palikušas pie viņa, lai gan viņš nav bērnu īstais tēvs. Viņš skaidroja, ka vairākas dienas centies sievieti sazvanīt, taču tas neesot izdevies. Tāpat vīrietis stāstīja, ka mēģinot par meitenēm rūpēties, taču darba dēļ nākas viņas atstāt dzīvoklī vienas pašas.

Pārbaudot meiteņu datus, konstatēts, ka vecākajai meitenei ir deviņi gadi, bet jaunākajai – pieci.

Notikuma dienā vīrietis strikti meitenēm piekodinājis, lai nevienam durvis neatver un devies uz darbu, bet pēc tam uz veikalu. Mātes prombūtnes laikā vīrietis meitenes gan pieskatījis, gan pabarojis. Noskaidrota sievietes jaunā dzīvesbiedra adrese un tālruņa numurs. Uz norādīto mājokli nosūtīta vēl viena ekipāža, taču dzīvokļa durvis neviens neatvēra. Arī uz telefona zvaniem neviens neatbildēja.

 

Policisti par notikušo uzsāka administratīvā pārkāpuma lietvedību, un abas meitenes nogādāja krīzes centrā. Lietas materiāli nosūtīti Rīgas Bāriņtiesai, kā arī RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai, savukārt vīrietis, kurš meitenes pieskatīja, solīja nokārtot formalitātes, lai varētu kļūt par meiteņu aizbildni.

Video: Pašvaldības policija