Policija sola pārsūdzēt lēmumu neapcietināt tēvu, kuru vaino savas astoņus gadus vecās meitas seksuālā izmantošanā

Valsts policija (VP) pārsūdzēs Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas lēmumu ar kuru noraidīts likumsargu lūgums par apcietinājuma piemērošanu vīrietim, kurš tiek turēts aizdomās par astoņus gadus vecās meitas pavešanu netiklībā.

Jau ziņojām, ka Valsts policija aizvadītajā nedēļā saņēma informāciju no kādas Imantas iedzīvotājas, kura ziņoja, ka viņas vīrs, iespējams, seksuāli uzmācies abu astoņus gadus vecajai meitai.

FOTO: Shutterstock.com

Jau ziņojām, ka Valsts policija aizvadītajā nedēļā saņēma informāciju no kādas Imantas iedzīvotājas, kura ziņoja, ka viņas vīrs, iespējams, seksuāli uzmācies abu astoņus gadus vecajai meitai.

 

Tiesa policijas lūgumu noraidīja pagājušā sestdienā. Tagad vīrietim ir noteikti divi drošības līdzekļi - aizliegums tuvoties savam bērnam, kā arī pienākums trīs reizes mēnesī atzīmēties policijas iecirknī. Neskatoties uz to policija tiesas lēmumu pārsūdzēs Rīgas apgabaltiesā.

Tiesas policijas ierosinājumu par apcietinājuma piemērošanu skatīja aiz slēgtām durvīm un policijas pārstāve nekomentēja kādi bijuši tiesas argumenti.

 

Jau ziņojām, ka Valsts policija aizvadītajā nedēļā saņēma informāciju no kādas Imantas iedzīvotājas, kura ziņoja, ka viņas vīrs, iespējams, seksuāli uzmācies abu astoņus gadus vecajai meitai. Iegūstot informāciju par iespējamo noziegumu, policisti aizturēja aizdomās turēto 1978. gadā dzimušo vīrieti. Šobrīd tiek pārbaudīti notikušā apstākļi un ir uzsākts kriminālprocess par mazgadīgas personas pavešanu netiklībā.

 

Reklāma
Reklāma

Rodoties bažām par vīra seksuālajām nosliecēm pret maziem bērniem, māte sākusi runāt ar savu astoņgadīgo meitu. Meitene pastāstījusi, ka tēvs viņu glāstījis un aizticis viņas intīmās vietas. Sieviete, kura iepriekš par notiekošo pat nenojauta, rīkojās situācijai atbilstoši un sazinājās ar policiju. Šīs ģimenes dzīvesvietā Rīgā, Imantā, ieradās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti, kuri turpat 1978. gadā dzimušo meitenes tēvu aizturēja un nogādāja policijas iecirknī. 

 

VAIRĀK LASI: Meitenes māte vēršas policijā: viņai bijušas aizdomas, ka tētis seksuāli izmantojis savu meitu