Jauna pieredze bērnam - pagājušā gadsimta multfilmas

Mūsdienās ir ļoti plašs multiplikacijas filmu klāsts, ko var redzēt jebkurā brīdī, kad vien ir tāda vēlēšanās.

Jauna pieredze bērnam - pagājušā gadsimta multfilmas

FOTO: Shutterstock.com

Mūsdienās ir ļoti plašs multiplikacijas filmu klāsts, ko var redzēt jebkurā brīdī, kad vien ir tāda vēlēšanās. Mūsu bērniem ir grūti iztēloties, kā tas bija, ka multiplikācijas filmas bija iespējams redzēt labākā gadījumā desmit piecpadsmit minūtes dienā. Turklāt noteiktā laikā. 

Sagādā bērniem prieku, parādot pagājušā gadsimtā tapušas multfilmas kopā ar stāstu, kā savā bērnībā gaidījāt multfilmu skatīšanās brīdi! 

* Ki-ke-ri-gū (1966). Šī ir pirmā Rīgas kinostudijas leļļu filma. Filmiņa uzņemta pēc latviešu tautas pasaku motīviem un stāsta par to, kā bagātais kungs nozadzis nabaga zemniekam burvju dzirnavas. Taču zemniekam tās izdodas atgūt ar uzticamu draugu – suņuka un gaiļa – palīdzību. 

 

https://www.youtube.com/embed/QSMlmXflnp0

 

* Dullais Dauka (1968). Dauka ir mazs zvejniekciema puika, un viņa galvenā īpašība ir neatlaidīga zinātkāre. Dauka palīdz mātei pelnīt naudu iztikai, ganot cūkas, un tad viņam ir daudz laika domāt par aizraujošiem jautājumiem, piemēram, – kur paliek saule vakaros, kad tā iegrimst jūrā? Un vai tiesa, ka zeme esot apaļa un griežoties?

 

 

Reklāma
Reklāma

 

* Vanadziņš (1978). Mazā zvejnieku būdiņā mitinās kaķēns un mazs puika, kuru tētis iesaucis par Vanadziņu. Trijotne dzīvo nabadzīgi, bet laimīgi, tēvs katru dienu iet jūrā zvejot zivis, līdz saceļas vētra, un tētis nepārnāk...

 

https://www.youtube.com/embed/P7JGnvK6SM8

 

Citas multfilmas pieejamas arī vietnē www.filmas.lv.