Tumšās šokolādes un ogu rolbiskvīts. Recepte

Lielisks franču izcelsmes deserts, kas piestāv gan ziemai, gan romantiskām vakariņām. Lieliski saderēs ar pāris malkiem portvīna vai arī pašu gatavota dzērveņu vai ķiršu liķierīša.

Kad rolbiskvīts gatavs, ar platu nazi apzied to ar krēmu, rotā ar dzērvenēm vai ķiršiem. Pirms pasniegšanas sagriez gabalos. Labu ēstgribu!

FOTO: Shutterstock.com

Kad rolbiskvīts gatavs, ar platu nazi apzied to ar krēmu, rotā ar dzērvenēm vai ķiršiem. Pirms pasniegšanas sagriez gabalos. Labu ēstgribu!

10 porcijas
1 stunda 10 minūtes pagatavošanai + atdzesēšana 20 minūtes
Biskvītam: 100 g cukura + vēl mazliet pārkaisīšanai
5 lielas olas 50 g miltu + 1 ēdk. pārkaisīšanai 50 g maltu mandeļu 25 g kakao 1 ½ tējk. cepamā pulvera   Pildījumam: 500 g maskarpones siera 300 g dzērveņu vai ķiršu ievārījuma
1 apelsīna rīvēta miziņa  
Krēma pārklājumam: 200 g tumšās šokolādes, salauztas gabalos 175 g mīksta sviesta 50 g pūdercukura, izsijāta dzērvenes vai ķirši rotāšanai

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 ˚C. Izklāj lielu seklu taisnstūra pannu ar cepamo papīru un to viegli iezied ar sviestu, pārkaisi ar miltiem.  2. Lielā bļodā iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri un kakao, iemaisi maltās mandeles. Citā lielā bļodā olas un cukuru kul ar mikseri (5–10 minūtes!), līdz maisījums ir bāls, biezs, stingrs un trīskāršojies apjomā.
3. Ar metāla karoti sakultajās olās iecilā miltu maisījumu. Salej mīklu sagatavotajā veidnē, pakustini veidni uz visām pusēm, līdz mīkla izlīdzinās un piepildās visi stūrīši. Cep uz cepeškrāsns vidējā plaukta 12–15 minūtes, līdz pataustot biskvīts šķiet stingrs. Kamēr biskvīts cepas, uz darba virsmas uzliec cepamā papīra loksni un pārkaisi to ar smalko cukuru. 
4. Atdzesē biskvītu minūti, pirms izgāz uz apkaisītā papīra. Nolobi no virspuses cepamo papīru. Pagriez biskvītu ar īso malu pret sevi un rullē prom no sevis, lai ar cukuru apkaisītais papīrs atrastos sarullētā biskvīta iekšpusē. Tādējādi vēlāk būs vienkāršāk biskvītu piepildīt un sarullēt. Noliec malā, lai biskvīts pilnīgi atdziest.
5. Pildījumam sakul maskarponi ar apelsīnu miziņu. Atrullē biskvītu, izņem papīru, kas bija biskvīta vidū, un vienmērīgi pārklāj cepumu ar maskarponi, atstājot brīvas malas pirksta platumā. Pārzied ar dzērveņu vai ķiršu ievārījumu. Sarullē biskvītu virzienā prom no sevis, cik cieši iespējams. Uzliec rolbiskvītu uz servējamā šķīvja, vaļīgi pārklāj ar pārtikas plēvi un liec ledusskapī, kamēr pagatavo krēmu virsas rotāšanai.
6. Karstā ūdens peldē (vai mikroviļņu krāsnī, kas noregulēta uz vislielāko jaudu) izkausē šokolādi un noliec malā uz 10 minūtēm, līdz krēms atdzisis, bet joprojām mīksts.
7. Kamēr krēms dziest, sakul sviestu ar pūdercukuru, līdz masa gaiša un viendabīga. Pievieno šokolādi un rūpīgi samaisi. Noliec malā uz 20 minūtēm, lai krēms mazliet sastingst, tad ar platu nazi apzied rolbiskvītu ar krēmu, rotā ar dzērvenēm vai ķiršiem. Pirms pasniegšanas sagriez gabalos.

Padoms! Rolbiskvītu vari pagatavot iepriekšējā dienā. Izņem to no ledusskapja vismaz 30 minūtes pirms pasniegšanas, lai krēms kūkas vidū un uz tās kļūtu mazliet mīkstāks.

 

Teksts: "100 Labi Padomi"

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas