Nedēļas nogalē saglabāsies auksts laiks, bet no pirmdienas sāksies atkusnis

Nedēļas izskaņā anticiklons no Skandināvijas pussalas sāks pārvietoties uz dienvidiem, brīvdienās tā centrs atradīsies virs Latvijas - gaiss vēl aizvien būs vēss un sauss, starp mākoņiem brīžiem uzspīdēs arī saule, tomēr dienas vairs nebūs tik saulainas kā šonedēļ, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Dienā gaisa temperatūra vietām pakāpsies virs nulles.

FOTO: Shutterstock.com

Dienā gaisa temperatūra vietām pakāpsies virs nulles.

 

Jaunās nedēļas sākumā sajutīsim ciklona ietekmi - atmosfēras spiediens pazemināsies, pastiprināsies vējš, debesis aizklās mākoņi un vietām gaidāmi arī nelieli nokrišņi, bet gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies. Pirmdien valsts austrumus šķērsos nokrišņu zona - sniegu nomainīs slapjš sniegs, gaidāms arī apledojums.

 

Šonedēļ valdošos aukstos austrumu puses vējus jau svētdien pakāpeniski nomainīs rietumu vējš, pēc tam pat ziemeļrietumu vējš, kas nedēļas sākumā un arī beigās piekrastē brāzmās sasniegs 12-15 m/s.

Reklāma
Reklāma

 

Sākot ar pirmdienu, pakāpeniski iestāsies atkusnis - dienas laikā virs 0 grādu atzīmes termometra stabiņš pakāpsies teritorijas lielākajā daļā, tomēr naktīs gandrīz visā Latvijā gaidāms sals no 0…-5° rietumos līdz -4…-9° austrumos.