7 ēdieni labākam seksam. Pietiks runāt tikai par austerēm!

Ja vēlies atgriezt dzirksteli seksuālajā dzīvē, tad ēdiens var palīdzēt. Nav nekā labāka par romantiskām vakariņām, kurās baudīt ēdienus, kas piešķils vakaram īpaši draisku noskaņu. 

Pagatavo salātus, kas pacels abus jaunos kaisles augstumos

FOTO: Shutterstock.com

Pagatavo salātus, kas pacels abus jaunos kaisles augstumos

Lūk, daži ēdieni, kas ir afrodīziji ar zinātniski pamatotu skaidrojumu, kāpēc tie uzlabo seksuālās funkcijas.


Avokado
Acteki avokado sauca par sēkliniekiem to izskata dēļ. Zinātniskais pamatojums tam, ka avokado ir afrodīzijs - tie ir bagāti ar nepiesātinātajiem taukiem, tajos ir maz piesātināto tauku. Kopumā tas nāk par labu sirdij un artērijām. Jebkas, kas stiprina sirdi  un nodrošina labu asinsriti stratēģiski svarīgajos orgānos, uzlabo seksuālo gribēšanu. Starp citu, vīriešiem, kam ir sirds problēmas, ir divreiz lielāks risks sirgt ar erektīlo disfunkciju.


Mandeles
Mandeles kopš seniem laikiem tiek uzskatītas par kaisli un auglību stimulējošu ēdienu. Līdzīgi kā sparģeļi, tās satur daudz būtiskas minerālvielas, kas uzlabo seksuālo un reproduktīvo veselību. Kā svarīgākās minēsim cinku, selēnu un E vitamīnu. Cinks paaugstina libido un seksuālo dziņu.


Zemenes
Sarkanā krāsa, kā zināms, ir kaisles krāsa. Pētījums atklāja, ka vīriešiem sieviete liekas seksīgāka, ja viņa uzvilkusi sarkanas krāsas apģērbu. Pretējs efekts ir, ja dāma tērpjas vēso toņu zilajā vai zaļajā. Zemenes arī ir lielisks folijskābes un B vitamīna avots, kas palīdz mazināt iedzimto patoloģiju risku bērniem. Kalifornijas universitātē veiktā pētījumā ir iezīmējusies vēl viena saistība - zemeņu ēšana var uzlabot vīrieša spermatozoīdu skaitu. Pamēģiniet zemenes šokolādē, kas arī uzlabo seksuālās dziņas.


Jūras veltes
Austeres ir populārākais no afrodīzijiem. Tajās ir daudz cinka, kas uzlabo vīrieša potenci. Bet arī citas jūras veltes var kalpot kā afrodīziji.  Treknās zivis, piemēram, lasis un siļķe, satur Omega 3, kas ir svarīgs sirds veselībai un visai asinsvadu sistēmai.

Reklāma
Reklāma


Rukola
Jau gadu simtiem rukola tiek uzskatīta par uzbudinošu ēdienu. Mūsdienās pētījumi atklāj, ka minerālvielu un antioksidantu saturs tumšajās lapās ir būtisks mūsu seksuālajai veselībai, jo palīdz bloķēt vides piesārņojuma uzsūkšanos, kas var negatīvi ietekmēt libido.


Vīģes
Šie neparastās formas augļi jau izsenis ir zināmi kā auglības uzlabotāji. Tie ir izcili afrodīziji, jo satur šķiedrvielas, kas ir svarīgas sirds veselībai. Vēl viens plusiņš - ēdot ar šķiedrvielām bagātās vīģes, ātri iestāsies sāta sajūta un vēders nebūs piebāzts ar ēdienu.


Citrusaugļi
Ikviens auglis no šīs tropisko augļu ģimenes ir pārbagāts ar antioksidantiem, C vitamīnu un folijskābi. Tas viss ir svarīgi vīrieša reproduktīvajai sistēmai. Baudi romantiskus salātus, kuros iekļauti citrusaugļi, piemēram, greipfrūts vai apelsīns, vai arī izmanto citrusaugļu sulu mērces pagatavošanai.