Šonedēļ Latvijā ieplūdīs siltāks gaiss, bieži gaidāmi nelieli nokrišņi

Darba nedēļas pirmajās dienās atmosfēras spiediens paaugstināsies, tomēr mākoņi izklīdīs tikai brīžiem un teritorijas lielākajā daļā pa laikam gaidāms arī neliels sniegs, slapjš sniegs. Pūšot lēnam vējam, vietām veidosies dūmaka un sarma, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

FOTO: Shutterstock.com

 

Nedēļas sākumā pieredzēsim zemākas gaisa temperatūras - naktī termometra stabiņš pazemināsies līdz -3…-8°, bet, debesīm skaidrojoties, pat līdz -10…-12° atzīmei. Maksimālā gaisa temperatūra svārstīsies 0…-7 grādu robežās.

Trešdien sinoptiskā situācija mainīsies - virs Eiropas ziemeļiem atradīsies dziļš un plašs ciklons, kas noteiks laika aptākļus arī Latvijā.

Līdz ar mēreni stipru rietumu, dienvidrietumu vēju, valsts teritorijā pakāpeniski ieplūdīs siltāks gaiss - līdz ar to jau nedēļas otrajā pusē teritorijas lielākajā daļā gaidāms atkusnis, bet austrumos gaisa temperatūra tomēr pieturēsies nedaudz zem 0°.

Reklāma
Reklāma

Debesis būs lielākoties mākoņainas, un arī nedēļas otrajā pusē teritorijas lielākajā daļā pa laikam gaidāmi nelieli nokrišņi, tomēr to fāze būs mainīga - sniegs pāries slapjā sniegā un lietū. Šādos apstākļos dauzviet veidosies apledojums, līdz ar to brauktuves un ietves būs slidenas!

Piektdiena būs nedēļas siltākā diena, kad gaisa temperatūra visā valstī pakāpsies līdz +1…+4°.

Tomēr nedēļas nogalē Latvijā vismaz īslaicīgi atgriezīsies aukstāks laiks.