Daudzbērnu tēvs vinnē pusmiljonu eiro un atklāj vinnēšanas noslēpumu

Priecīgs, satraukts un vēl gandrīz neticēdams savam laimestam, vakar kopā ar sievu “Latvijas Loto” birojā bija ieradies ap 40 gadu vecs vīrietis, lai noformētu dokumentus šogad lielākajam loteriju laimestam Latvijā, ziņo "Latvijas Loto". 

Dažreiz loterijās veicas.

FOTO: Shutterstock.com

Dažreiz loterijās veicas.

Piektdienas, 6.janvāra Eurojackpot izlozē viņš bija precīzi uzminējis 5 skaitļus un 1 papildskaitli un laimējis 596 446,70 eiro. Laimesta faktu viņš konstatēja pirmdien pirms pulksten 9. “Sākumā nesapratu, cik liels ir laimests – domāju, ka tikai 596 eiro. Bet, kad atskārtu īsto laimesta lielumu, sāku fotografēt datora ekrānu. Jūs jau zināt, kādā valstī mēs dzīvojam,” uzņēmējs un daudzbērnu tēvs no Stopiņiem bijis bažīgs, ka datorā redzamā informācija varētu pēkšņi pazust no ekrāna. Uzreiz arī zvanījis sievai un teicis “redz, kāds mani tomēr sadzirdēja”.
 

Loterijas viņš spēlējot regulāri, taču ne par lielām summām. Pirms apmēram pieciem gadiem Viking Lotto laimējis 600 latus un izdarījis aprēķinu, ka laimests apmēram nosedzis izdevumus par biļetēm – fakts, ka atguvis ieguldījumus, kalpojis par ierosmi spēlēt vēl. Pārsvarā viņš izvēloties ātrspēli, kur dators izvēlas skaitļus, taču laimīgajā Eurojackpot biļetē atzīmēti bijuši bērnu un sievas dzimšanas dienu datumi. “Vienīgais skaitlis, ar ko nebiju trāpījis, - bija mans dzimšanas datums.”
 

Reklāma
Reklāma

Tūlīt pēc laimesta noformēšanas abi iešot uz kino. “Mēs vēl nekad darba dienā neesam atļāvušies skatīties kino.” Vakara plāni vēl neesot skaidri, bet esot jādomā, kā no bērniem noslēpt prieku, jo vismaz pagaidām bērniem neko nestāstīs. Tuvākajos plānos neesot arī naudu tērēt – varbūt atmaksās hipotēku, bet citādi nešikos un “jaunu auto uzreiz nepirksim”. “Tā nauda nav tik liela, lai tagad nestrādātu un dotos uz dienvidiem baudīt dzīvi. Tāpēc gribētos ieguldīt – galu galā bērniem būs jāstudē, bet pateikt konkrēti, kur un kā, - to vēl nevaru,” atzīst laimētājs.