Aizpildi pirmo "Lielo Latvijas veselības testu" un saņem ieteikumus veselīgākai ikdienai

Lai arī 86% Latvijas iedzīvotāju zina, kā uzsākt veselīgu dzīvesveidu, tikai katrs piektais to ievēro regulāri un plānveidīgi, taču 16% atzīst, ka parasti aprobežojas ar domu par veselīgu dzīvesveidu, tā liecina EUROAPTIEKA veiktā interneta aptauja. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai mudinātu iedzīvotājus dzīvot veselīgāk un rūpēties par savu veselību, ikviens aicināts piedalīties Latvijas lielākajā veselības testā, kas ļaus pārbaudīt esošo veselības stāvokli un sniegs ieteikumus veselīgākai ikdienai nākotnē.

Veselības testu no 6. janvāra līdz pat 30.  janvārim bez maksas aicināts aizpildīt ikviens Latvijas iedzīvotājs. Šāda mēroga tests, kurā tiks noskaidrots Latvijas sabiedrības kopējais veselības līmenis, notiek pirmo reizi. 
Testa aizpildīšana ir ļoti vienkārša un vidējais aizpildīšanas laiks ir vien 5 minūtes. Testa jautājumi ir iedalīti četrās kategorijās - ēšanas paradumi, ķermeņa kopšana, fiziskās aktivitātes un emocionālā labsajūta. Pēc testa aizpildīšanas katrs dalībnieks saņem ne tikai personīgo veselības novērtējumu, bet arī noderīgus padomus, kā ēst veselīgāk, vairāk kustēties, justies labi un skaisti un kā efektīvāk savaldīt stresu. Tests pieejams: www.veselibastests.lv.

“Ikdienā, konsultējot klientus aptiekā, redzam, ka zināšanas par savu veselību un veselīgu dzīvesveidu iedzīvotāju vidū ir zemas. Visbiežāk cilvēki apzinās, ka ēd nepareizi vai kustās pārāk maz, taču tā ir tikai neliela daļa no veselīgas dzīves. Arī šie, šķietami nelielie ieradumi, tomēr bieži paliek nemainīti motivācijas trūkuma dēļ. Ar "Lielā Latvijas veselības testa" palīdzību ceram arvien vairāk  pievērst cilvēku uzmanību dažādām ar veselību saistītām tēmām, sākot no fiziskām aktivitātēm, beidzot ar labsajūtas, ādas, matu un nagu, kā arī organisma kopējās darbības uzlabojumiem,” stāsta EUROAPTIEKA valdes priekšsēdētājs Ivars Nelsons. 

Preventīvas rūpes par savu veselību var aiztaupīt nevēlamas fiziskas un emocionālas veselības problēmas nākotnē. Testa mērķis ir panākt, lai iedzīvotāji par savu labsajūtu domā arī ikdienā, ne tikai tad, kad jau ir saslimuši. “Lielais Latvijas veselības tests” parādīs arī to, kā jūtas iedzīvotāji kopumā - cik veseli un ar savu pašsajūtu apmierināti ir cilvēki Latvijā, kādas ir tendences fiziskās un emocionālās veselības jomā, kā arī tipiskie paradumi dažādās Latvijas pilsētās un reģionos.

Reklāma
Reklāma

Tests, kas tapis sadarbībā ar Viļņas Universitātes Sabiedrības veselības institūta direktoru, profesoru Rimantu Stuku (Rimantas Stukas), jau organizēts Lietuvā un tagad norisināsies Latvijā. R.Stuka arī norāda, ka "neviens nevar ēst veselīgi, ja viņš to nevēlas. Lai viņš vēlētos mainīt savus ieradumus, ir jābūt motivācijai - vēlmei būt veselam. Atrast motivāciju palīdzēs speciālists, skaidri parādot to, kas ir slikti ķermenim un veselībai". 

Kampaņu “Lielais Latvijas veselības tests” organizē EUROAPTIEKA.  Viens no EUROAPTIEKAS mērķiem ilgtermiņā ir palīdzēt cilvēkiem vairāk domāt par savu labsajūtu un veselīgu dzīvesveidu, tāpēc  tika radīta veselības kustīb “Sveiks lai dzīvo”, kas nodrošina gan dažādus produktu piedāvājumus, gan veselību veicinošus pasākumus.