Dobeles traģēdija: mirusī daudzbērnu māte bijusi mazuļa gaidībās

Dobelē nesen kopā ar vīru mirusī daudzbērnu māte bijusi stāvoklī, pastāstīja Valsts policijas Dobeles iecirkņa priekšnieks Aigars Bite.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Grūtniecību apliecinājis eksperta sākotnējais vērtējums un arī sievietes māte teikusi, ka meita bijusi stāvoklī.

 

Jau ziņojām, ka 3.janvārī plkst. 16.00 Dobeles iecirknī vērsās kāda sieviete. Viņa bija aizbraukusi ciemos pie savas meitas, bet netika dzīvoklī, kurā bija dzirdamas bērnu raudas, taču neviens durvis vaļā nevēris. Uz notikuma vietu ieradās policija un Valsts ugunsdzēsības dienests, kuri, lai tiktu dzīvoklī, iekāpa pa atvērto 2.stāva logu.
 

Glābējiem pavērās šausminoša aina – dzīvoklī miruši atradās 1963.gadā dzimis vīrietis un 1993.gadā dzimusi sieviete, bet zem gultas – mirusi deviņus mēnešus jauna meitenīte. Vēl bez mirušajiem dzīvoklī atradās trīs, četrus un piecus gadus veci bērni. Ekspertiem ierodoties, tika konstatēts, ka pēdējo reizi sieviete redzēta 27.decembrī. Iespējams, 27.decembrī arī iestājusies abu cilvēku nāve, taču, kad iestājusies zīdaiņa nāve vēl nav zināms.

 

Reklāma
Reklāma

 

Ekspertīžu veikšanas ātrums, lai noskaidrotu mirušo nāves cēloņus un atrastās vielas sastāvu ir atkarīgs no ekspertīžu centra kapacitātes. Tiklīdz ļaus bērnu veselības stāvoklis, tā policija sadarbībā ar psihologiem plāno aprunāties ar dzīvi palikušajiem bērniem, lai mēģinātu noskaidrot precīzākus notikušā apstākļus.

Šobrīd ir grūti spriest kāpēc raudošos bērnus neviens nebija dzirdējis. Neskatoties uz to, ka aptuveni 200 metru attālumā no ģimenes dzīvokļa atrodas policijas iecirknis, arī policisti neko aizdomīgu nebija manījuši.

Savukārt Labklājības ministrija saistībā ar Dobelē notikušo traģēdiju izvērtēs vietvaras sociālā dienesta darbu ar ģimeni. Lai izdarītu objektīvos faktos balstītus secinājumus, Labklājības ministrija pieprasījusi informāciju un lietas materiālus no Dobeles sociālā dienesta, lai pēc to saņemšanas izvērtētu, kas notikuma sakarā ir darīts un kādi riski ir bijuši konstatēti.