Mācības, veselība, draudzība: astroloģiskā prognoze bērniem Gaiļa gadā

Par to, ko nākamajā – Gaiļa gadā, gaidīt dažādu horoskopa zīmju bērniņiem, stāsta astropsiholoģe, "Chronos" astroloģijas skolas vadītāja Līga Šīrona. “Arī nākamgad, tāpat kā citus gadus, bērni joprojām vairāk skatīsies uz to, ko un kā vecāki dara, nevis to, ko vecāki stāsta. Ja vecāki grib gadu sev un bērniem vērst labāku, tad jāievēro divi būtiski pamatprincipi.  Pirmkārt, izvērtēt savas attiecības ar līdzcilvēkiem, pievērst uzmanību tam, kādas ir pašu prasmes uzvesties sabiedrībā atbilstoši ētikas un morāles normām, pieklājība, taisnīguma izjūta un kompromisu māksla, tajā pašā laikā nezaudējot savu ES, pārliecības un prasības,” atgādina astroloģe. 

Dalieties ar saviem bērniem par to, ka dzīvē gan iet, gan neiet - un ko jūs darāt, lai savas problēmas pārvērstu par savu pieredzi un resursiem

FOTO: Shutterstock.com

Dalieties ar saviem bērniem par to, ka dzīvē gan iet, gan neiet - un ko jūs darāt, lai savas problēmas pārvērstu par savu pieredzi un resursiem

“Otrkārt, vecākiem pašiem jāatceras, ka dzīve ir nepārtraukts attīstības process un nekad nav par vēlu savu dzīvi vērst labāku, interesantāku, aizrautīgāku un pilnasinīgāku. Ja bērni redzēs, ka jums joprojām ir mērķi, sapņi un jūs rīkojaties, lai tos sasniegtu - arī viņi pieskaņosies un leposies gan ar jums, gan saviem mērķiem un sapņiem.”
 

Auni
Mazie Auniņi nākamgad negribēsies mācīties un viņiem labi izdosies atrast argumentus, kāpēc gan to nedarīt. Tā kā Aunēni jau tā nav īpaši čakli uz zinību apgūšanu, tad vecākiem derētu liekt lietā dažas viltības. Piemēram, iesaistiet Auna bērnu kādā sporta sekcijā, kas viņam ļoti patīk. Pēc tam nosakiet, ka uz sporta nodarbībām varēs doties vien tad, ja būs izmācījies. Mācībās droši var ļaut izmantot tehnoloģijas - Youtube, telefoni un noderīgas aplikācijas. Februārī un martā ļoti jāsargās no traumām. Labs laiks, lai veidotu draudzības un jaunas attiecības. 
 

Vērsis
Nākamgad var pieklibot veselība, īpaši jāsarga kakls un jātur kājas siltumā, kā arī jāraugās neapsaldēt mugura un nieres. Īpaši tas attiecas uz pusaudžu vecuma vērsēniem.  Iespējams, ka būs lielais slinkums mācīties, tad mammai ir jāsēž blakus un jāpalīdz saņemties, Vēršu bērniem mammas klātbūtne svarīgākajos dzīves brīžos ir īpaši svarīga, tāpēc mammas klātbūtne uzlabos motivāciju arī mācību procesā. Traumatiskāks varētu būt marts un aprīlis. Noderēs masāžas. Nākamgad vēršiem ir iespēja kļūt par klases līderiem, ja klasē sākas  nemieri vai konflikti. 



Dvīņi
Dvīņu bērniem nākamais būs ļoti īpašs gads. Neskatoties, cik dvīnim ir gadi - 3, 7 vai 15, šogad viņus var piemeklēt pirmā lielā nopietnā mīlestība. Vecākiem pret to jāizturas ļoti nopietni. Dvīnīšiem ir jāmāca ieklausīties citos cilvēkos, jo viņi ir pieraduši domāt un izdomāt visu paši. Dvīnim ir vienmēr par visu viedoklis. Labs veids, kā mācīt dvīņu bērnu klausīties - lūgt atkārtot to, ko teica vecāki. Dvīnim vienmēr ir viedoklis par to, ko viņš dzirdēja. Būtu labi, ja bērns būtu iesaistīts pulciņos un hobijos, kas varētu kļūt par ilgtermiņa aizraušanos. Īpaši piemērots hobijs  būtu kustēšanās svaigā gaisā un aktīvs sports. Maijā dvīņi jāsargā no sīkām traumām - sagrieztiem pirkstiem vai izmežģītām potītēm.


Vēzis
Nākamgad mazie Vēži vairāk laika gribēs pavadīt mājās, tāpēc vecākiem jāparūpējas, kā nodrošināt viņu nodarbes mājas apstākļos. Varbūt ir vērts ieviest kādu mājdzīvnieku? Vēzēnu būs grūti pierunāt doties ārpus mājas uz dažādiem hobijiem un ārpus mājas aktivitātēm. Varētu aizraut kaut kas, kas saistīts ar mūziku. Tas ir viens no veidiem, kā sazināties ar Vēža bērnu. Klausieties, ko viņš klausās un mēģiniet saprast, kā viņš jūtās. Vēža bērni nav tendēti par savām sajūtām stāstīti paši, tāpēc nevilcinieties to viņiem pajautāt. Ja mājās ir problemātiskas situācijas - problēmas vecāku attiecībās, konflikti ģimenes locekļu starpā, tad vēzītis var sākt slimot. Šis būs piemērots laiks mainīt skolu, ja ir tāda nepieciešamība. 


Lauva
Lauvu bērnus šogad ļoti jāatbalsta pulciņos un brīvā laika nodarbībās. Ļoti svarīga došanās ārā no ierastās vides sabiedrībā. Lauvām gribēsies būt uzmanības centrā, tāpēc, ja bērnā nav ieguldīts - nav zināšanu un prasmju, ar ko spīdēt sabiedrībā, būs grūti piesaistīt sev uzmanību. Šo vajadzību " spīdēt"  var izmantot, lai motivētu uzlabot sekmes mācībās. Nākamgad mācību procesā droši var izmantot tehnoloģijas, jo datorā var daudz ko iemācīties un ar iegūtajām zināšanām paspīdēt kompānijā un sabiedrībā. Ļoti noderētu izklaidējoši pasākumi ar vecākiem, īpaši kopā ar tētiem var apmeklēt motokrosu, doties makšķerēt un veikt citas vīriešu un puiku lietas. Visiem Lauvu bērniem svarīga būs tēva uzmanība. Var būt traumatiska gada otra puse. 
 

Jaunavas
Labākā motivācija stimulēt mācīties ir finansiālais atalgojums. Bērni labi saprot lietu kārtību - kad izaugs, būs jāstrādā un varēs labāk nopelnīt.   Nākamgad šie bērni negribēs sēdēt mājās, toties iešana ciemos patiešām iepriecinās un to nevajadzētu liegt. Vienam mājās Jaunavas bērnam būs garlaicīgi. Piemērots gads, lai aprunātos par nākotnes plāniem, profesijas izvēli, un to, kuri mācību priekšmeti jāmācās pastiprināti.


Svari
Mazie Svari būs sabiedrības uzmanības centrā. Svari ir šī gada valdnieki un to izjutīs arī Svaru bērni. Viņi prasīs sev uzmanību, gribēs labi izskatīties, dzirdēt uzslavas un atzinības. Viņi būs tiek, kas diktēs bērnu modi, tāpēc, vecāki, sagatavojiet maciņus! Mācībām daudz laika nepaliks, bet ar vecāku stingro roku un pieskatīšanu arī Svaru bērni tiks galā ar mācībām. Pievērsiet uzmanību tam, ja Svaru bērni sāk slimot. Tas nozīmē, ka viņiem trūkst uzmanības. Tādā gadījumā kādu dienu var atļaut palikt mājās, palutināt viņus un dot pozitīvo uzmanību.
 

Reklāma
Reklāma

Skorpioni
Lai gan parasti Skorpioni ir drūmāki un noslēgtāki, nākamais gads viņiem būs sapņaināks, priecīgāki un saulaināks. Ļaujiet viņiem darīt to, ko viņi grib darīt paši, tikai izskaidrojiet sekas. Māciet labas attiecības ar cilvēkiem, kas ir Skorpiona vājā vieta. Var skatītes kopā filmas par labām attiecībām un runāt par to. Palutiniet viņus ar ko garšīgu un skaistu. Skorpioni nav tendēti slimot, tāpēc, ja saslimst, tad visbiežāk tas notiek diezgan smagi. Mazie Skorpioniem slikti sajūt sava ķermeņa fiziskos signālus, tos ignorē, tāpēc trenējiet atpazīt diskomforta pazīmes un ņemt tās vērā. 


Strēlnieks 
Nākamais gads ir pēdējais lielo pārmaiņu gads. Tāpēc ar bērniem jārunā ar nākotnes plāniem un par to, ka jebkuru mērķi, lai sasniegtu, ir jāiet pa pragmatisko ceļu. Būs nepieciešama nauda, zināšanas, izglītība. Jāmācās turēt sevi "pie zemes". Citādi Strēlnieki būs dzīvespriecīgi un veiksmīgi. Īpaši veiksies tiem mazajiem Strēlniekiem, kas vēlēsies kaut ko sasniegt un centīsies to arī darīt. Ļoti svarīgi būs draugi, tāpēc kompānijā būtu labi, lai būtu aktīvi un pozitīvi bērni, kas iedvesmo. Ļoti labi būtu, ja varētu ļaut aizrauties ar daiļajām vizuālajām mākslām - foto, video. 


Mežāzis
Mežāžu bērni vienmēr ir kā mazi pieaugušie, kuri paši plāno savas dzīves un mērķus. Vecāki dara pareizi, ja klausās savos bērnos. Nākamgad ļoti noderētu mūzikas un mākslas nodarbības un viss skaistais, citādi šie bērniņi var kļūt pārāk pragmatiski. Ir jāskaidro, ka viņi nav atbildīgi par saviem vecākiem un vecvecākiem. Kā arī to, ka vecāki paši ir pietiekami stipri, lai rūpētos par bērniem. Pretējā gadījumā mazie Mežāži kļūst pārāk atbildīgi par visu. Ja tomēr ļoti gribas par kādu rūpēties, uzticiet viņiem rūpes par mājdzīvniekiem vai jaunākajiem brāļiem un māsām. Māciet Mežāžiem brīnumu pasauli, piemēram, ka mācīties var arī ar grāmatu zem spilvena un dažreiz tas pat palīdz.
 

Ūdensvīrs
Bērniem - Ūdensvīriem ir lielo mērķu un sapņu gads. Var daudz runāt par nākotni - izglītību, ceļošanu, attīstības iespējas. Viņiem nekad nepietiek ar klasisko izglītību, vienmēr grib mācīties klāt kaut ko papildus un, iespējams, netradicionālu, bet pēc tam sakausēt visu vienotā sistēmā. Šis būs piemērots laiks, lai runātu par reliģijām, ļaujot saprast, kā strādā pasaule. Parasti ir atvērtais Ūdensvīrs nākamgad izvērtēs savus draugus. Var noslēgties no draugiem, izvērtēs, ar ko grib un ko negrib draudzēties. Nepārmetiet, ja mazais Ūdensvīrs pazaudē kādu svarīgu lietu - atslēgas, somu. Jā, nākamgad viņi būs īpaši izklaidīgi. 


Zivis
Zivis ir izklaidīgas visu dzīvi, bet nākamgad Zivju bērni būs īpaši jūtīgi un gaisīgi. Vienlaikus viņi var būt gan trakulīgi, gan sapņotāji. Viņi būs dažādi! Nākamgad pret viņiem ir jāizturas īpaši uzmanīgi un saudzīgi Viņi būs ļoti atvērti tam, kas notiek pasaulē, emocionāli uztvers notiekošo. Nerādiet viņiem televīzijas un interneta ziņas, jo tas viņus var ļoti nomākt. Dodiet iespēju vairāk laika pavadīt ar vecvecākiem, kuriem ir vairāk laika mierīgām sarunām un stabilākai, gudrākais attieksmei.  Ja mazais Zivju bērns sāk slimot, tad tas nozīmē, ka viņam nepieciešama vecāku uzmanība. Ar ķermeniskām izpausmēm reaģēs uz emocionālu diskomfortu. Īpaši jūtīgs būs pret vecāku disharmoniskām attiecībām, tāpēc bērna nejaukā uzvedība patiesībā ir indikators vecāku patiesajām attiecībām.

 

Ar astroloģi Līgu Šīronu var sazināties pa tālr. 29434903