Ēdienreize ārpus mājas. Noderīgas idejas, kā pabarot mazuli un nenosmērēt visu apkārt

Kā pabarot mazuli, esot ceļā, ekskursijā, pilsētā, izbraukumā. Jebkur, tikai ne ierastajā un ērtajā mājas vidē. 

Somā vienmēr ieliec kādu uzkodu, lai novērstu pēkšņu tuvojošos histēriju.

FOTO: Shutterstock.com

Somā vienmēr ieliec kādu uzkodu, lai novērstu pēkšņu tuvojošos histēriju.

Portālā parenting.com apkopotas noderīgas idejas, kā to izdarīt visērtāk.

Svarīga ir plānošana. Ja mazulis tikai tagad uzsāk ēst biezeņus, tad pilnībā pietiek ar augļu vai dārzeņu biezenīša burciņu.  Ja mazais jau ēd pats, tad laba alternatīva ir tā saucamās pirkstiņuzkodas. 

Lūk, daži klasiski scenāriji, kur un ko visērtāk ēst.


Bērnu rotaļu laukums 
Laika pavadīšanai ārā ir liels pluss - nav jāuztraucas par drupaču savākšanu pēc maltītes. Tāpēc piemērotas uzkodas pastaigu laukumā ir sausās brokastis, cepumi, sausiņi.
Arī dārzeņu un augļu biezenīši burciņās vai speciālajos mīkstajos hermētiskajos iepakojumos, nesaldināti jogurti, banāni un mandarīni, kas ir ērti nomizojami un paņemami rokās, ir ļoti piemērotas ēdiens spēļlaukuma apmeklējuma laikā.



Lasi arī:
Ja vajag tūlīt un uzreiz! Ko veselīgu apēst no tā, kas ir nopērkams lielveikalā
Smūtiji mazulim - ēdiens, dzēriens vai uzkoda? 
Veselīgais brokastus muslis bērnam no viena gada vecuma



Automašīnā
Ģimenēm, kas vienmēr ir ceļā un kustībā, bērnu pabarošana automašīnā ir daļa no ikdienas rutīnas. Ja uztraucies par salonu, tad galvenais noteikums ir izvairīties no ēdieniem, kas var izlīt vai izšļakstīties. Tas attiecas arī uz paciņu sulām. Derēs daiviņās sagriezti āboli, zemenes, vīnogas, siera standziņas, virtuļi, mīkstās nedrūpošās vafeles. Glabājiet cimdu nodalījumā veselīgos mušļu batoniņus. 


Viesos 
Tava brāļa nervozā sieva uzaicina jūsu ģimeni ciemos. Viņai ir balts ādas dīvāns un spodri stikla galdi. Pasniegšanai bērnam izvēlaties ēdienus, kas ir bēšā krāsā - bumbieri vai āboli, kubiņos sagriezts tofu, mini siera ravioli bez mērcēm. Ja bērns ēd pats no sava šķīvīša, piedāvājiet tītaru, šķiņķi, sieru un augļus, kas ir sagriezti mazos gabaliņos un viegli paņemami pirkstos.

Reklāma
Reklāma


Restorānā vai kafejnīcā
Restorāns, smalka kafejnīca ir laba pieredze, lai iemācītos uzvesties sabiedriskās ēdināšanas vietā. Ēdiens tik pasniegts jau sagatavots un dekorēts. Tomēr pirmajām reizēm izvēlieties vietu, kas sevi ir pasludinājusi kā bērnam draudzīgu. Pārliecinieties, vai tur ir bērnu rotaļu stūrītis, kur var izklaidēties bērns, kamēr tiek gaidīts ēdiens.
Nav noteikti jāpasūta ēdiens no speciālās bērnu ēdienkartes! Izdevīgāk būs nogriezt gabaliņu vistas un uzlikt uz šķīvja dažus kartupeļus no mammas vai tēta šķīvja. Piedāvā bērnam tikai dažus gabaliņus, lai izvairītos no ēdiena mētāšanas pa visu galdu.


Lidmašīnā
Līdzņemšanai lidmašīnā nevajadzētu izvēlēties ņemt produktus, kas viegli drūp, piemēram, krekerus un cepumus. Derēs siera standziņas, bet ja lidojums ir ieplānots agri no rīta, arī cieti vārīta ola un ātri pagatavojamās auzu pārslu putras paciņās ir laba izvēle. Karsto ūdeni lidmašīnas apkalpe nodrošinās. Paņemiet līdzi žāvētus augļus, piemēram, rozīnes, dzērvenes un aprikozes, un arī riekstu. Tikai ņemiet vērā, ka ar riekstiem viegli var aizrīties un tos labāk dot bērniem, kas ir sasnieguši vismaz 4 gadu vecumu.
 

Noderīgas lietas, ēdot ārpus mājas: 

  • Dažāda izmēra pusdienu kārbiņas
  • Termoss
  • Lacīte
  • Viegli mazgājams ūdensnecaurlaidīgs paklājiņš, uz kura sarīkot pikniku jebkur
  • Viegli saliekams barošanas krēsliņš